Nejste přihlášen/a.
Jak se učí plavání dospělých (30let)?
Je těžké se naučit plavat?
Jde se naučit plavat sám jako samouk v mělké vodě (cca do prsou) ve veřejném bazénu, kde je plavčík, aby v případě problémů zasáhl?
Dobrý den.
Všechno jde, když se chce. A platí to i zde. Jen je lepší, když bude někdo s Vámi, kdo Vám ukáže, jak správně se dělá, protože přímo jako "samouk" to může být velmi složité. Takže si vezměte někoho s sebou a ten Vám bude ukazovat správně pohyby rukama a nohama a bude Vás opravovat. Není to těžké. Já jsem naučil plavat devíti letou holku minulé léto a travalo mi to dvě odpoledne. Hlavně to nevzdávat!
Nemyslím si, že v plýtké vodě se naučíte plavat. Ve vodě po bradu zjistíte, že vodě můžete věřit, že vás nese. Není zas až tak důležité co děláte rukama nebo nohama jako to, že vodě věříte. Spoustu dětí plave čubičku a přesto se neutopí, ani si neloknou. Jako děti jsme napodobovali jak plavou zvířata. Kůň, lední medvěd, pes. Chce to klid, nesmyslně sebou nemlátit, dýchat. Když voda unese všechny, unese i vás. Jen jí musíte dát šanci. Unese ty, kteří dělají tempa, kteří kmitají, zabírají celými pažemi současně i střídavě, hrabou i dělají mlýnek a i ty, kteří nedělají nic.
Unese i vás.
Jsem výborný plavec samouk,vyrostl jsem u řeky Dyje.V řece jsme byli celé léto.Plavat jsme uměli všichni,naučili jsme se nenásilně a to hrou a různým válčením.Já tvrdím že se dotyčný sám nenaučí.Jde o strach z vody,pud sebezáchovy.Je nutné se účastnit kurzu plavání pro dospělé.Já jsem naučil manželku v 25letech,plavat umí,ale sama do vody nevleze.
Učit se plavat sám ve veřejném bazénu, není dobré. Stačí, když někdo vedle vás plácne sebou do vody, napijete se a začnete se topit. Může trvat dlouho, než si vás plavčík všimne. Když nemáte dospělého, kdo by vám základy vysvětlil a názorně s vámi cvičil ve vodě, tak je lépe se učit plavat s odborníkem.
Naučit se plavat není těžké. V žádném případě, se neučte někde plavat sám. Vždy s vámi někdo musí být, kdo umí plavat a v případě nutnosti, vám dokáže pomoct. Učte se plavat ve vodě, kde kolem vás, není hodně lidí. Pro neplavce, stačí, když někdo kolem něho plave a nohou ho kopne při plavání. Seznamovaní s vodou provádějte s jištěním.
Pozdě není nikdy, když budete chtít a vezmete to za správný konec, pak se plavat naučíte rychle. Lidi většinou dělají tu chybu, že se učí tempa na břiše, kdy je nos těsně u vody. Pak šplouchne vlna, lidi si dají hlt nosem, začnou kýchat a kašlat a mají toho plavání právě tak dost.
Naučte se nejdříve ležet na vodě. Není to nic těžkého, zvláště jestli máte kila navíc anebo plavete v moři. Právě v moři se snad ani nejde utopit.
Jak se plavání naučit
Pořádně se nadechněte, opatrně se položte na záda, hlavu do vody, natáhněte nohy, ruce dejte za hlavu a dýchejte co nejvíce nadechnutý. Ty ruce musíte mít v poloze nahoře vzadu za hlavou, jinak vám nohy budou padat dolů do hloubky. Až vám půjde ležení, přidejte občas tempo nohama, jako byste se chtěl zlehka odrazit. Až vám půjdou tempa nohama, pak při každém tempu nohama vytáhněte ruce z vody a zaberte naznak oběma rukama najednou. Když se unavíte, zase si v klidu lehněte.
Takhle jsem naučil plavat jednoho neplavce asi za dvě minuty. Mnoho zdaru.
Ležení na vodě u mně nefunguje, i úplně nadechnutý jdu ke dnu Když není sádlo, tak není ležení (leda na moři, ale tam se zase ve vlnách nedá ležet v klídku
to stím sádlem není pravda spíš nas silnější táhne ke dnu , ale nejlepší je se učit s instruktorem. měl jsem ztrach z vody a to je mi 30 let. Naučil mě prvně dýchat do vody a potom 2 hodinu jsem si uš lenošil na hladině s plaváním to je zatím horší ale už mě aspoň voda nese a nebojím se jí.
Zažité chyby je problém odnaučit, proto je lepší neučit se sám, ale pod dozorem někoho kdo chyby umí opravit hned na začátku - pak se naučíte plavat správně, dál se můžete zdokonalovat sám. = Doporučuju kurz plavání nebo se domluvit s plavcem - za pivo vás rádi budou učit.
Plavat těžké není, stačí umět dýchat (nádech nad vodou, výdech do vody) a nechat se vodou nadnášet (splývání), k tomu nějaké pohyby aby jste plaval směrem kam chcete. Je dobré umět všechny styly = prsa, znak, kraul i motýlek , (ale i čubičku, šlapání vody atd.) Prsa jsou lepší výdech s hlavou pod vodou, z "paní radové" bolí za krkem.
Ve 30 letech se ale těžko získáte "cit pro vodu", ten se dá získat max. do puberty, takže na rychlost můžete zapomenout - i silnýmu chlapovi v pohodě uplave kdejaká neduživá babka, ale bývalá plavkyně
Učte se tak jak se učí děti, nebo my jsme se učili nejdřív s plovákem, který jsme drželi v rukou, a kmitali nohama - při kraulu, pak zase nohy k sobě a prudce od sebe při prsou, ale pořád nás ve předu něco nadnášelo, pak se zase na mělčině naučit práci rukou kraul klasické nahoru, naberu vodu, ukradnu si jí a hodím si za sebe .. prsa zase spojené prsty a dlaně, nabrat vodu a prudce od sebe, zkuste to obojí zvlášť a pak spolu, jakmile to na mělčině správně sloučíte, tak už to půjde úplně samo, ani o tom nebudete přemýšlet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.