Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promazání ložisek lékařskou vazelínou?

Od: vyti odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat - dají se promazat ložiska ve středovým složení a v osách kol lékařskou vazelínou? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nforces*
hodnocení

0x

Lékařská nci nevydrží- spíše by mě ale zajímalo jak střed rozebrat- nikdy se mě to nepovedlo. Použil bych spíše LA2 nebo A00

ladaadal*
hodnocení

0x

Jestli mluvíš o kole, tak do toho bych nešel. Ale kolečko na zahrádku tím klidně namaž.

des*

Dá se to namazat v klidu sádlem,dřív se nic jiného nepoužívalo a jezdilo se furt.Lékařská vazelina je základ pro další komponenty,proto se nějak jmenuje.(lékařská)

aroff
hodnocení

0x

Tak určitě je lepší to namzat než to dřít nasucho.

Přesto bych rději doporučval kvalitní mazací tuk k tomu určený. Já osobně používám na "bajku" Molybden teflonová vazelina HT-600M a na řetěz olej Finish Line Krytech. Ne jen že komponenty vydrží podstatně déle, ale hlavně se lehčeji šlape. Kvalitní mazací tuk (vazelina) nezatuhne ani v chladněším počasí, nepohlcuje vlhkost atd. Ta cena není zase tak vysoká aby se muselo používt různé náhražky.

Je pravda, že dříve se taky chodilo v dřevákách a přesto si dnes drtivá většina raději koupí boty. *smich*

figurek*
hodnocení

0x

no já si myslím, že všechno má své místo. Lékařská vazelína je sice taky vezelína, ale ne na mazání kola. Já jsem taky mazal kola ledasčím, až pak jednou mi moje žena přinesla plechovku vazelíny pro vysokootáčkové elektromotory. To bylo ovšem jiné kafe. Můžu jen doporučit. :)

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím, pokud si nevíte rady, zajděte do prodejny kol, tam vám poradí a prodají vazelínu jakou potřebujete. S teflonem je asi nejlepší, ale nesmí se smíchat s jinou.

kolar

V prodejně kol vám prodají běžně dostupnou vazelínu, kterou "výrobce" koupí v barelu, přendá jí do malých balení a cenu zvedne o několik řádů. Platí to jak pro vazelíny do ložisek, tak pro "speciální" do vidlic atd. Zjistěte si vhodný druh vazelíny a kupte to jinde za zlomek ceny ;) Nebo např. v každé autodílně vás nechají nabrat rakticky zadarmo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]