Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté zívání

Od: mcester* odpovědí: 8 změna:

Je normální že jakmile začnu cvičit nebo činit jakoukoli stereotypní namáhavou čiinost /sestavy u cviků/začnu neskutečně zívat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Jedna z možností je nedostatek kyslíku (únava).

cybermagefroll*
hodnocení

0x
Zívání je celkem záhadou a jeho fyziologická podstata ani význam nejsou jasné.
Případně mrkni na tenhle zajímavý článeček o zívání.
druidova.mysteria.cz/...

qwertz*
hodnocení

0x

Někde jsem zaslechl, že zíváním se dostává do krve více kyslíku. Třeba se tak tvoje tělo připravuje na větší zátěž.

azor*
hodnocení

0x

krom všeho se zíváním upravuje nitrolebeční tlak,zkuste si zívnout pořádně nahlas a při tom protáhnout a "zatnout" všechny svaly tak jak to vidíte třeba u psů.To by Vás dalšího zívání mělo celkem zbavit.

no, mě na základě toho občas zůstane v krku pěkná křeč - zážitek.

Jinak když člověk třeba schválně mělce a málo dýchá dostaví se zívání jako na povel. mám to vyzkoušeno. Takže opravdu to chce dýchat více z hluboka. Přijde mi to, že se tím eliminuje dýchací deficit :)

No, křeče mně neberou, ale když si pískám (např. s rádiem) v autě, obvykle velmi brzy začnu zívat... i to obyčejné pískání způsobuje určitý momentální dechový deficit. Zkus si to. A je to přirozené.

hablina*
hodnocení

0x

Většinou stačí v místnosti, kde cvičíte, dobře vyvětrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]