Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě kola - jak přesvědčit rodiče

Od: cllllll odpovědí: 5 změna:

Ahoj je mě 14 let mezi mé koníčky mimo jíné patří i cyklistika a to konkrétněji taková trochu teréní a již delší dobu "žebrám" po rodičích aby mě nové kolo koupily částečně si na něj šetřím i sám ale oni my nové kolo koupit nechtějí protože jedno už mám. Ale to je kolo které je už starší moc nebrzdí přehazovačky hodně zlobí a celkově je stav tak trošku horší je to klasické kolo bez odpružení prostě pevný rám klasika. Pro můj koníček bych potřeboval přece jen kolo trochu jiné kvality kamarádi my již celkem často říkali jestli nechci jet někam s nima jenže to prostě nejde s tímhle kolem někam do terénu. A tak bych chtěl nové kolo s odpruženou přední vidlicí prostě takové do toho středního terénu jenže rodiče nechtějí. Jak je mám přemluvit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nijak,pamatuj si že rodiče mají vždy pravdu.Zatím jsi nic nevydělal,jen do tebe cpou peníze,zamyslel ses jestli jich mají dost?Určitě ne ,potřebují je na nutné věci a nějaké kolo...

cllllll
hodnocení

No jo jenže ono to si uvědomuji kapesné dostávám jenže za to si to kolo ne koupím no a na brigádu mě vzít něchtějí a žádnou nemůžu sehnat není my 15 let.

martinaa*

Nešlo by si s nimi někdy vážně sednout a promluvit, proč to kolo chceš a co nabízíš, když ti rodiče pomohou? Pokud nemáš brigády, je to zlé, ale rodičeš občas dětem koupí něco, co potřebují k svému koníčku, ať je to kytara, kolo, flétna nebo florbalka. Zkus rodičům vysvětlit, že se o cyklistiku vážně zajímáš a myslíš na ni i do budoucna, nynější kolo ale není tak bezpečné a v takovém stavu, jak bys potřeboval.

Zároveň bych ale navrhla obejít nějaké bazary, občas se tam najdou kvalitní kola, kterým postačí pár úprav a jsou super. Není třeba nové profi kolo za dvacet tisíc.

Samozřejmě, pokud na to vaši mají, že... měla jsem pár kamarádů, kde bylo problémem i nové oblečení, natož nějaké kolo a jiné vymoženosti.

ikl
hodnocení

0x

Dát kolo do servisu - na seřízení brzd a přehazovaček a koupit jen novou odpruženou vidlici. Nebo pokud máš ještě nějaké menší kolo, tak říct, že už jsi z něj vyrostl a potřebuješ nové, které budeš mít už nafurt-dokud tě budou živit rodiče a další už si pak koupíš sám za svoje, až budeš vydělávat.

artik*
hodnocení

0x

dej sem foto toho kola co máš . poradíme co s tím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]