Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lukostřelba v lese

Od: eliness odpovědí: 5 změna:

Ahoj, už víc jak půl roku střílím každý týden v oddílu lukostřelby, kde střílím holým reflexním lukem na 10 - 18 m. Ale nedávno mě zaujal i jiný druh luku, a to luk tradiční. Už jsem si vygooglila luk, co by se mi líbil + šípy, (chrániče i tornu na šípy mám).

Ale nebydlím úplně poblíž střelnice, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je možné (není zákonem zakázané) střílet třeba v lese, samozřejmě jenom třeba do stromu, lavičky, či podobného dřeva. Vím o zákazu lovu s lukem a lovit v úmyslu nemám.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Poškozování cizího majetku (stromu, lavičky) je samozřejmě trestné. Když si vyrobíš terč a umístíš ho na bezpečné místo - pod skálu, stráň a pod. - tak, aby nemohlo dojít ke zranění náhodných kolemjdoucích, tak proti tomu nejspíš nebude nikdo nic mít. Les není nejšťastnější volba.

des*
hodnocení

0x

Luk,ikdyž se to nezdá je střelná zbraň a proto se v lese nesmí použít.Co nemáte nějakou zahradu či hřiště?

martinaa*

On zahradu nemá každý, notabene ve městě, a jít střílet na hřiště, kde se pohybují většinou děti, to už je lepší ten les...

Jen se zeptám - upravuje nějaký zákon použití luku v lese, nebo i jiných "zbraní"? Ptám se proto, protože kamarád hraje závodně airsoft a většino trénují v lesích apod. Ony sice airsoftové náboje nejsou to, co luk, ale dokáží vážně zranit a poškodit stromy.

Děkuji.

hoummy*
hodnocení

0x

Není nic zakázaného, když nebudete střílet do živých bytostí nebo je ohrožovat. Do stromu bych nestřílel, můžou si na vás došlápnout zprávci lesa a také. Je to živá bytost. Jinak není problém.

nameless*
hodnocení

0x

A kolik taková hračka stojí?

Myslím, chození do toho oddílu, luk apod...

docela by mne to zajímalo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]