Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít posilovat v nízkém věku

Od: adabo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak začít posilovat ve 12 letech a co přitom jíst.
Předem pár informací.
Věk: 12
Výška: 153
Váha: 43
Pohlaví: Muž
Chtěl bych poprosit, jaké cviky dělat, kdy, jak často a nejlépe jak i přitom jíst. Ještě bych zmínil, že nějaký aktivní sport není, zkrátka jen cesta do školy, občas nějaký běh (60 minut), nebo procházky ( 60-120 minut), jinak nic převratného.
Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dedkoid*
hodnocení

1x

No já dostal ve 12-tik vánocům činku a roztahovací pružiny. Supr to bolelo když nějaká pružina praskla a cvakla mi kůži. *haha*

V zásadě se dá říci že činky raději zatím ne. Cvič s vlastním tělem: dřepy, kliky, kliky na hrazdě, sklapovačky, shyby na hrazdě. Jídlo bych zatím neřešil, tělo si řekne samo.

A vůbec, nejlépe ti poradí nějaký trenér. Také je také potřeba vědět na proč a nač posiluju. Chci dělat nějaký sport nebo jen dobře vypadat?

adabo*
hodnocení

Ano, to jsem měl namysli, samozřejmě nechci cvičit s nějakým náčiním a do posilovny nechodit vůbec, já myslel posilování s vlastním tělem, kdežto vůbec nemám ponětí jak často a kolik. Mělo by to mít nějaký řád? Třeba obden? Vůbec se v tom nevyznám, budu posilovat poprvé.
A důvod? Je to z obojí důvodů, co jste zmínil.

dedkoid*

Tak se zkus zeptat ve škole tělocvikáře, popř. s rodiče skočit někam do posilovny a tam se pozeptat.

Cvičit můžeš každý den, jen to ze začátku nepřehánět. Rozhodně doporučuji tělo důkldně rozcvičit a i po sil. tréninku pořáďně protáhnout. Já to zanedbával a mám problémy se zády, rameny atd.

doplněno 02.04.12 17:09:

Na nohy doporučuju kolo. Lýtky - výpony na podložce (15-20 cm vysoká).

Taky by bylo záhodno se podívat na to, jak jsou vysocí rodiče. Je potřeba počítat s tím že porosteš => nepřetěžovat páteř, ani nohy. Na koncích kostí jsou ve tvém věku růstové chrupavky.

ahasver4*
hodnocení

0x

V tomhle věku,v době plného vývinu,bych to s posilováním nepřeháněl.Jez co ti chutná a kdy máš hlad..:)Posilováním začni v pozdějším věku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]