Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké partie se posilují při plavání

Od: maaarci odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mne, jaké partie se posilují během plavání, a jestli je plavání dobré na hubnutí. A kolik by se tak mělo uplavat, aby to mělo nějaký účinek? Díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jkr®
hodnocení

1x

Dřív jsem plaval kraula, pro kondiční budete posilovat ruce, prsa, ramena a učitě záda.

Nejsem sportovní lékař ani dietolog, ale plavání určitě hubnutí napomůže. Důležitá je ovšem strava, to jde ruku v ruce s pohybem.

Doporučil bych začít rekreačním plaváním stylu prsa, až se do toho dostanete můžete pokročit dál.

Pořiďte si brýle nechte se nekým z personálu plav. areálu předvést jak se styl správně plave.

Bez brýlí bych to nezkoušel, budou vás pálet oči od chloru a může Vás pěkně bolet za krkem.

cobrak*
hodnocení

1x
Dobrý den. Při plavání Vám zabírají téměř všechny svaly. Zejména prsní svaly,ramena a ruce. Každý sport je dobrý.takže to neřešte a delejte cokoliv. Ale plavání je dobrá věc. Dvakrát týdne nejlépe.

ahasver4*
hodnocení

0x

Plavání je jen součástí více aktivit ke zhubnutí,samo o sobě moc nepomůže.Plavání svaly zpevňuje a zesiluje.Ale určitě je to vhodná věc.Jen bych ji zkombinoval třeba s během a vhodnou dietou...

martinaa*
hodnocení

0x

Jako bývalý plavec jsem poznala, že pravidelné plavání posiluje všechny svaly v těle. Samozřejmě musíte plavat tak, jak se má, spousta lidí má špatné držení rukou, hlavy, přetáčí se ve vodě jako slaneček na rožni... pokud moc plavat neumíte, invenstujte do hodin s trenérem. Jinak Vaše snažení bude mít spíše negativní dopad, především na záda.

Plavat byste měl, jak píše Cobrak nade mnou, minimálně 2x týdně a k tomu ještě nějaký jiný sport - běh, brusle, kolo... a aybste se zahřál, rozplaval a taky něco shodil, chce to plavat minimálně 45 minut, za začátku nepřepálit, dobře se rozhýbat a rozplavat, střední část makat a na závěr takové lehké vyplavání.

Hlavně, jak se píše výše, nezapomeňte na kvalitní skořápky, aneb plavecké brýle. Barevné gumové stojí za houby:)

figurek*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Které partie se posilují při plavání, to nejlépe poznáte při plavání a na závodních plavcích, když stojí na bloku. Podle mých zkušeností když lezu z vody, pak nejvíc cítím horní půlku, hlavně ramena a taky dýchací svaly. Nevím jak je to s hubnutím při plavání a kolik uplavat aby to mělo odtučňovací efekt, ale podle mě je plavání ten nejlepší rekreační sport. Po plavání se vždycky cítíte lépe než před ním, na rozdíl třeba od fotbalu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]