Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnuti nebo posilovani

Od: lukky007* odpovědí: 10 změna:

Dobry den je mi 14 let merim 175 cm vazim 68kg ale chtel bych spis zhubout nebo posilovat ale nevim poradne jak chodim do skoly na telocvik na zakladni skolu a muj jidelnicek je asi takhle 7:00 caj 200ml a neco sladkeho oplatka 1kus,10:00 svacina houska s maslem a salamem, 14:00 obed jen nekdy podle toho co vari ve skole , 16:00 vezmu si neco co mame doma 18:3 vecere je to ruzny a celkem vypiju asi 2,4 litru vody s stavou a caj , omlouvam se za tento popis jidelnicku ale je to ruzne co koupi mamka v hypermarketu ale nemyslim fastfood tam nechodim jenom vyjimecne mam doma 2 cinky celkem muzu dat na jednu 10kg a to je vsechno chtel bych hlavne zpenit stehna , bricho a hrudnik nejsem hodne hubeny ale mam nadvahu a chtel bych se zeptat jestli me pusti do posilovny ve 14 letech?

dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Už jsem v posilovně potkala i mladší kluky (ovšem nevím, zda je tam nepustili ze známosti:)), ale vzhledem k tomu, že se tvá dospělácká postava začíná teprve vyvíjet, spíš bych to udržovala, než se třikrát týdně v té posilovně trápit.:)

Snídaně - vyřaď sladké, zkus místo toho jogurt s ovocem , müsli (s ovocem, sladit medem) chléb se šunkou... jednou týdně si dopřej třeba koblihu. Oplatka na snídani je dost málo, snídaně má nakopnout tělo a zahájit den.

Svačina - zkus tmavé pečivo místo bílých housek, ke svačině kus ovoce nebo zeleniny.

Oběd - s tím nic neuděláme:) Zkus zmenšit porce, místo šesti knedlíků si dej čtyři.

Svačina - tu bych nijak neupravovala, abys z toho dne něco měl:)

Večeře - rozhodně ne sladké (ani ovoce), tučné a těžké. Také vynech bílé pečivo a poslední jídlo odlehči - salát, obložený chléb, zelenina. Mezi každé jídlo cpi dopoledne ovoce, odpoledne zeleninu.

Piješ málo, zvedni to aspoň na tři litry (zvlášť, pokud chceš posilovat), ale správné věci, voda se šťávou a čaj je ok. Pokud sladíš, slaď medem.

Na stehna jsou super výpady a dřepy, na hrudník a ruce kliky, na břicho sklapovačky a lehsedy.

lukky007*
hodnocení

knedliku si davam tak kolem 4

ale kliky udelam max 10 za den jsem vycerpany ze skoly a posiluji 18:00

proto bych se chtel jeste zeptat jestli existuje neco jineho nez kliky ale to bych asi musel do posilovny ale uz mi zbyva jenom 4 mesice do 15 let

jinak dekuji

martinaa*

Do 14 let můžeš navštívit posilonu pouze v doprovodu dospělé osoby, v 15 už tam můžeš sám. Tak tomá většina posiloven, záleží, co ti řeknou v té tvé, musíš se holt zeptat.:)

Vem si, že hodně lidí chodí ze školy nebo práce pozdě, ještě má plno povinností a i tak si na posilování najdou energii a čas. Vyčerpání ze školy je spíš taková výmluva, věř mi. Jen se ti nechce, protože kliky jsou makačka. A že jich uděláš jen 10, to je opravdu hodně málo. Samozřejmě můžeš cvičit s činkami (na stehna jsou dobré výpady s činkami), ale kliky jsou prostě kliky. Posilují ramena, záda, hrudník. Klidně jich udělej 10, ale pak si obejdi byt, dejte si půl minuty odpočinek, protřepej svaly a pak dalších 10. Zase kolečko a zase 10. Aspoň 30-40 kliků denně by to pro začátek chtělo. Pokud budeš makat, za měsíc budeš překvapený, že už nejsi po klicích tak vyčerpaný a místo 30 jich dáš 50. Pak místo 50 dáš 70 atd...

Do toho ještě půlhodinka s činkou, nějaké ty výpady a zvedání činek vleže a máme super domácí posilovnu:)

lukky007*
hodnocení

tak ja to zkusim potom dam vedet jestli se to zlepsilo

dekuji

martinaa*

Hlavně dodrž plán, který si rozvrhneš a nebuď líný:) A po namáhavějším cvičení je velice dobré jíst tvarohy (ochucené nebo bílé, můžeš do nich nasypat trošku skořicového cukru).

figurek*
hodnocení

1x

jde o to, že stroje v posilovně nejsou zase tak úplně bezpečné. Může na tebe něco spadnout nebo někam strčíš prsty. Takže jestli je ti čtrnáct, pak bys měl posilovat pod dohledem instriuktora.

lukky007*
hodnocení

ja budu zatim posilovat doma stejne bych tam moc dlouho nevydrzel zacnu tak za 1 rok jinak dekuji

bezec
hodnocení

0x

Přidej se k triatlonistům ;) Samozřejmě rekreačně, závodní trénink by tě nejspíš zabil ;) Posilovna je dobrá jako doplněk, samotnou obecnou fyzičku jen posilovnou nezískáš. Lepší je kombinace víc sportů a posilovna k tomu. 4x týdně hodina plavání + běh + cokoliv k tomu a za rok se nepoznáš.. Klikama nic nezkazíš, jen pozor na přetrénování (zánět šlach v lokti), na nějaký větší série "do mrtva" najeď tak během tří měsíců, teš dělej jen 5 kliků, dvě minuty pauza, zase 5, celkem 20-30 za den, za měsíc už můžeš série po 10 atd - jak se budeš cítit. Rvát to na doraz na začátku = svaly to utáhnou ale šlachy ještě nejsou zpevněný = zánět.

hm*
hodnocení

0x

Tak nevím, jestli na to nejdeš moc vědecky. Tvá míra a váha mi připadají tak akorát, ne jako nadváha. Jídlo - já bych dal normální snídani (tzn. žádná divná oplatka, ale třeba 2 rohlíky s marmeládou apod.), ke svačině třeba jablko, na oběd si určitě dojdi pokaždé a neofrňuj se, na odpolední sváču bych asi neměl čas nebo jen na něco drobného, třeba i tu oplatku, a večeři, jak máte.

Cviky už ti radili jiní. Já bych doporučil i protahování všeho možného a různorodý pohyb, ať z tebe není nepohyblivý nabušenec.

lukky007*
hodnocení

tak byl jsem na 13 tak pred 1rok a pul tak jsem mel vyska 164cm vaha 61,5kg tak mi rekla ze tam je nadvaha

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]