Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dámské kolo

Od: asiasi* odpovědí: 9 změna:

Nemáte někdo zkušenost s dámským kolem DHS Daily 2852? Je dobré si ho pořídit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý večer, tohle kolo vyladá dobře, střed je nízko nad zemí což je dobré k nastupování a slézání z kola. Víc vám k tomu neřeknu, protože s tímto kolem nemám zkušenost.

doplněno 11.03.12 16:26:

Jen doplním, kolo potěžkejte jakou má váhu, pokud se vám bude zdát těžké poohlédněte se po jiném.

asiasi*
hodnocení

Dobrý den.I tak díky, slyšela jsem názor, že je čínské výroby a je jen na krátkou dobu, jinak provedení se mi vzhledově líbí, ale v obchodechho nemají-nemůžu ho vyzkoušet. Snad to risknu - nákup přes e-shop

k2

No drtiva vetsina (nejen) cyklo soucastek se vyrabi v Cine, to jeste neznamena nic spatneho. Kolo je celkove tezky jednorychlostni ingot se soucastkami odpovidajici kvalite a vydrzi kola z hypermarketu. Technicka uroven je stejna jako treba Favorit, Liberta a podobne predrevolucni kola ci kola z 90.let.

Pokud s kolem nebudete zavodit ci poradat celodenni tury, ale pouze jezdit do mesta ci po vesnici pro rohliky, tak je velka sance, ze Vas kolo prezije. Nicmene stejnou sluzbu Vam udela jiz vyse zmineny Favorit ci Liberta, ktere se dnes davaji za odvoz ci za "flasku".

fran
hodnocení

0x

Kolo váží 18kg, což je velká hmotnost. Tohle kolo je vhodné pro dámu, která: 1. Má absolutní odpor k přehazovačkám, ale umí správně jezdit (třeba na starém favoritu)

2. Vyhýbá se terénu bez upraveného povrchu, 3. Terén, kde hodlá jezdit (třeba do práce/z práce, na nákup) je zcela rovinatý, to kvůli dřïně 4. Má třeba nadváhu a věří ve festovní konstrukci...5.Jezdí velmi šetrně ke kolu, protože se říká, že kolo pod 5 tisíc nic moc - a dlouho nevydrží..6. Potřebuje snadno na-/ se-stupovat z kola.

Což do města za stejnou cenu třeba tuhle skládačku na výlety MHD nebo i vlakem? Rovněž nevypadá špatně, žádná "sportovní divočina"a - víc možná umí do kopců:

worker.cz/...

Dámské kvalitní kolo je dost obtížné shánět, zažila jsem to a nakonec jsem při výběru skončila na podstatně vyšší ceně za Treka, a bylo bez "ošacení"- tj blatníků, nosiče, košíku, světel, měřiče rychlosti, počítačky ujetých km...ovšem má přehazovačku sedmikolečko Shimano (a také všechny kombinace nakonec využívám).

fran

Dobré (jediné, co na kole vidím - ovšem :)i když to přidává na váze) je, že má světla na dynamo, nemusí se hlídat vybíjení baterií a tudíž je na nečekaný a zřídkavý večerní dojezd vždy připravené. Tu zadní brzdu bych hlídala, v téhle ceně tohle provedení může málo vydržet...

asiasi*
hodnocení

Díky za váš názor, musím popřemýšlet o popsaných úvahách a podle toho postupovat při dalším pátrání. Doteď používám esku, která dosluhuje. Kolo potřebuji při popojíždění po městě-většinou za nákupy. Proto nepotřebuji náročné vybavení, ale kolo, na které se taky dobře "nastupuje" tedy sevření rámu ne moc nad zemí, ale taky aby trochu vypadalo. Cena je rozhodující možná kvůli tomu, že dražší kolo je asi více předmětem odcizení. Mladí mě tlačí do značky Author - teď jsem se na to dívala a už za 11.000,- se něco takového nachází. Tak ještě vyrazím do terénu, abych to viděla na v lastní oči event. vyzkoušela. Možná při lepším kole přejdu z turistiky na cykloturistiku.

k2

Co na Esce dosluhuje? Pokud neni zniceny ram (krivy, praskly nebo znicene zavity), tak oprava takovehoto kola nebude financne nijak narocna. Pokud Vam jizdne kolo vyhovuje (brzdy, "lehkost" jizdy, tuhost ramu...), tak bych pri tomto vyuziti doporucil zauvazoval o celkove oprave kola stavajiciho.

Jinak damska kola se snad ani na kseft nekradou, takovato kola kradou ruzne pochybne existence, co je vidi nekde stat bez dozoru a na takoveto vykuky staci pouze kolo zamykat k necemu pevnemu co nelze odnest s kolem...

Pokud zacnete uvazovat o kole na "vetsi jezdeni" v cene kolem 10tis, tak bych se Authoru vyhnul obloukem, je to jedna ze znacek, kde se plati dost penez za "nalepky Author", za stejne penize poridite u jine znacky kola lepe vybavena...

asiasi*
hodnocení

U kola mám dosti zkorodovaný rám a něco více než je obvyklé, když spadne řetěz. Prodejce a zároveň opravář kol mi doporučil koupi nového kola, že opravy se nevyplatí, ale spíš se mu do toho nechce. A právě na dobu než někoho seženu na opravu, chci mít doma rezervní kolo. O víkendu jsem jednoho nadšence v rodině našla. Viděla jsem, že to celé rozebral - něco kolem šlapek, dal nový řetěz a nevím co ještě. Zkrátka kolo je opět "fit". Musím se však poohlédnout v terénu, co koupit, ale to rozhodování nemám ráda - někdy totiž následuje při používání věci rozčarování. Všem vám děkuji za "spolupráci a snahu mi poradit.

fran

Peřji dobrou volbu kola, asi tedy typu "městké", s pořádným košem na nosiči. Místo chůze ideální - šetří klouby:).

Já jsem na tom byla úplně stejně, jenom vlastním Favorita. Authoru jako "profláknuté" značce, jsem se vyhnula, kola téhle značky jsou všude, což mi přišlo podezřelé. Protože jezdím v kopcích, rozhodla jsem se pro kolo trekové a co možná lehké. Rozdíl, ten hlavní, je v pohodlí, v o něco vzpřímenějším posezu (Odpružená přední vidlice např., zvlášť vybrané sedlo atd.), a ve zhruba trojnásobném dojezdu tj. při původní námaze - což zařídí přehazovačka a pro silnici 5-6 atmosfér v duši kola. A také v pocitu: Člověka nepředjede každý svátečně vyjedší pán - cvalík, co se dá přemluvit 1x za rok rodinou k výletu :)Ovšem pokud si potřebuji ulevit od bolestí v zádech, nasedám zpátky na věkovitého Favorita, má pro to lepší posaz a člověk víc dře už na malém převýšení;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]