Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti z cyklosedačkou pro malé dítě

Od: eulalie* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, máte prosím zkušenosti s cyklosedačkou pro malé dítě - batole (sedící a chodící)? Jedná se mi spíše o to, jestli je lepší sedačka vepředu upevněná kdesi na řidítkách či co, nebo vzadu za sedlem nebo nad nosičem... Tak se ptám, abych pak nekoupila zajíce v pytli. Děkuji předem za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám zadní a vozím druhé dítě - bez problémů. Na sedlovku jsem přidělal zvonek a tak když něco chtějí, tak na mě můžou zvonit :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že je lepší sedačka přední. Dítě sedí po směru jízdy, řídič na dítě vidí a může s ním komunikovat. Také zadní nosič je volný pro převoz např. tašky. Určitou nevýhodou je asi změna v řízení kola, ale to se dá snadno naučit a při zastavení je nutné dítě včas sundat, aby kolo nespadlo i s ním, protože to těžiště je výše, než u zadní sedačky. Důležité při výběru sedačky bude posoudit možnost přidělání ke kolu, resp. každá sedačka nejde na každé kolo. Ale, v prodejně Vám poradí a pokud tam přijedete na tom kole, tak se to tam může vyzkoušet. Sousedka si koupila nevhodnou sedačku a manžel jí pak musel i trochu upravit, aby na kole dobře držela. Je ale možné, že někdo má raději sedačku zadní. Zdravím!

doplněno 08.04.13 10:45:

Ty zadní sedačky se dělají buď ve směru jízdy, takže dítě kouká do řiti jezdce nebo opačně a dítě couvá.

doplněno 08.04.13 11:06:

hanher - já jsem právě viděl i zadní sedačku, kde dítě sedí zády ve směru jízdy. Je ale možné, že byla jen neodborně ke kolu přidělána nebo to byla předělávka od kutila.

doplněno 08.04.13 11:28:

mowla - tak to jsem si musel najít na internetu - doposud jsem si vystačil s pojmem meteorismus. Díky!

doplněno 08.04.13 11:59:

mowla - tak, pro všechny ostatní, aby to nemuseli hledat, bychom se mohli shodnout na pojmu "prdy".

mowla*

Zrovna já se přiznám, že preferuju (resp. dokud byly děti malé - preferoval jsem) sedačku ´zadní´, výhody - podle mne:
1. dítě je chráněnější v případě nárazu (´čelního´) i pádu
2. dítě je chráněnější před ´počasím´ - deštěm, větrem, prachem
3. lepší jízdní vlastnosti kola (zejména pro slabší/lehčí cyklisty/ky a větší děti) - obratnost, stabilita (smyk zadního kola je mnohem ´příjemnější´, než předního)
...a nevýhody:
a) horší přehled o tom, co dítě aktuálně ´tropí´ - vhodné je mít na řídítkách aspoň jedno zpětné zrcátko a naučit se ohlížet
b) horší komunikace s dítětem (ono neslyší, co cyklista/ka říká - zvlášť, má-li pod přilbou i čepici) - je potřeba se ve vhodném okamžiku ´polootočit´ a křičet
Pokud jde o výhled dítěte, není zezadu o moc horší, než zepředu (stejně se obvykle kouká po okolí a ne přímo dopředu) a tak nějak je pro mne bezpečí dítěte důležitější, než jeho pohodlí.

;)

doplněno 08.04.13 11:12:

Bene - přední dětská sedačka je velmi vhodná pro děti cyklistů/ek trpících flatulencí...

*smich*

doplněno 08.04.13 11:46:

Bene - tak "meteorismus" jsem si zase musel najít já - slyšet to, nabudu dojmu, že jde o něco blízkého promiskuitě (meteor - kometa - polétavice...) - a v takovém případě na poloze dětské sedačky při jízdě na kole na veřejnosti až tak moc nesejde.

*smich*

hanher*
hodnocení

0x

Já se právě k již zmiňovanému těžišti a jiným faktorům ale přikláním k sedačce zadní.

V případě převozu např. tašky dobře poslouží košík vpředu.

doplněno 08.04.13 10:48:

Opačnou zadní sedačku jsem ještě tedy neměl štěstí vidět.

Pokud si máte zájem přečíst i rady odborníků, klady, zápory, mrkněte zde:

skibi-blog.cz/...

uska*
hodnocení

0x

Po zkušenost - přední NIKDY, jde fakt o zdraví dítěte. Nijak jej nemůžete chránit. Pokud vozíte dítko třeba 1 km do školky, tak určitě zadní sedačku. Pokud chcete jezdit na výlety, tak jedinně vozík za kolo. Může pršet, foukat ... a dítko se vám jen směje z vozíčku jak z vás kape jak z vodovodu. Podařilo se mě dítě převrátit s vozíčkem do příkopu a díky popruhům se ani nehlo. A to bylo 8mi měsíční mimino.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]