Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpevnit rameno?

Od: vivina* odpovědí: 15 změna:

prosim o radu v rameni mi něco křuplo a už 2 den mě to bolí při nějakém prudším pohybu nebo když zvednu ruku nahoru ...
Potřebovala bych radu jak ho zpevnit když potřebuji odehrát zápas ve volejbale děkuji moc :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

rada - v prvé řadě navštívit ORTOPEDII!

dle mne to bude "narušená " kloubní manžeta, nebo tak nějak

já jsem měl loni uráz(kloubní pouzdro poškozené / blbě jsme dopadnul, dostala se pod mne ruka a já si na ni celou váhou dolehl), tím se smrštily prsní svaly, lopatkové a nevím co ještě

a cca3 měsíce marod, 2 měsíce rehabka a výsledek? nechtějte slyšet - doteďka levý biceps. sval je ochablý , těžké břemeno neudržím,nezvednu apod. ale udělal jsme pokrok udělám konečeně 5 kliků :(

a každý ortoped, nebo fyziaterapeut ti řekne, "raději" si zranit koleno, kotník, zápěstí, loket než RAMENO!

P.S. neznám člověka který měl uráz z ramenem, že by měl nyní to rameno v takovém stavu jako před úrazem! :(

takže se rozluč s volejbalem, bohužel je to tak! :(

i tohle je možný, tady nezbývá než jen doufat, že to tak hrozný nebude... ale na 100% bych nejpozději hned zítra ráno do nemocnice! a od voleybalu si dal pauzu

vivina*
hodnocení

Do háje :D no je to hodně zajímavé .. mám z toho strach v poslední době pořád jenom lítám po špitále s kolenem a teď do toho ještě to rameno jako doufám,že to nic není .. protože to nebylo při žádné činnosto jenom jsem si dala batoh na rameno na najednou takové 3 celkem velké bomby v tom rameni a od té doby takový problém no .. a k tomu doktorovi zajdu není to legrace no ..

já také problémy s kolenem před x lety - 2 operace (utržený meniskus, vazy - vše s fotbalu) po cca 1 roce jsme se vrátil a hraji, nebo hrál jsme do loňska, než se mi stál uraz ramene, skončil jsem a věnuji se nyní tenisu *palec*

! nedivil bych se kdyby vám navrhli operaci/artroskopii, tu ODMÍTNĚTE! raději zkusit dlouhodobou rehabilitaci

jinak se pravděpodobně můžete rozloučit s volejbalem, tenisem

úrazy ramene jsou,nebo patří mezi ty nejproblémovější co se týče na vyléčení :(

hodnocení

0x

Zápas je ti přednější než zdraví (a tím možná až tak, že si nikdy v budoucnu nezahraješ?)

Radši se na zápas vykašli a běž k doktorovi, jestli ti tam něco křuplo, rozhodně bych se s tím nechystal hrát *zed*

exar
hodnocení

0x

No hlavně s tím takhle "blbni", taky jsem si myslel, že to nic nebude a mám ho jen namožené.

Dopadlo to takto, zpřetrhané šlachy a roztržená rotátorová manžeta.

Jak zpevnit rameno?

albert*
hodnocení

0x

Nechci strašit, ale radím poslechnout všechny uvedené rady a IHNED k ortopédovi! Jsem dalším z řady postižených úrazem rotátorové manžety v rameni - uklouznutí v zimě a ztlumení pádu rukou. Obvoďačka to léčila jako zhmožděninu, když bolest a špatná hybnost ani po půl roce neustoupily, došlo na rentgenové a ultrazvukové vyšetření. Po takové době je operace už nanic, to vám potvrdí každý rozumný ortopéd. Takže doživotně už neuzvednu v ruce ani lahev minerálky.

vivina*
hodnocení

Dneska mi v tom ruplo ještě jednou a mám tam nějaké 3 hrboly,takže večer chira ... a uvidím no .. doufám,že to nebude nic vážného ..

co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek... zvlášť pokud jde o zdraví! a pokud máš opravdu vážný důvod, proč dnes do nemocnice nejít, tak si ruku alespoň nějakým šátkem nebo obvazem připevni k trupu, ať ramenem zbytečně nehýbeš

jó, ROTATOROVÁ MANŽETA to byla , nemohl jsme si vzpomenout

ale to je vlastně už jedno, levá ruka je stejně "v háji", ale žijem dále,no né?! ;)

vivina*
hodnocení

Po chiře ruka dojebaná ještě víc než to bylo na rtg prý nic neviděli a klidový režim prý to má pomoct .. jsme zvědavá teda

rtg nebo sono nic nezjistí

mě taky nic nezjistili a navrhli arttrosk. prý se uvidí více až budou uvnitř, ale taky se může stát že tím zákrokem se to zhorší ještě více

tak si vyber,že? *nevi*

nechej si napsat všechny možné rehabky na jaké má nárok a čas ( oprvadu moc dlouhý čas) a pak se uvidí

vivina*
hodnocení

no asi nějak tak objednám se ještě k ortopedovi páč jako natažený sval mi to fakt nepřipadá .. tgam něco není v požádku a bolest jako o te ani nemluvím :'(

úraz v oblasti ramene je "pěkné svinstvo":(

vivina*
hodnocení

cítím to no ... havr.nemocnice fakt "best"! ruku dám jenom do uhlu 90° a oni mi to rvou až hore na silu prostě a pak se diví,že mi v tom zase jeblo ..:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]