Nejste přihlášen/a.
prosim o radu v rameni mi něco křuplo a už 2 den mě to bolí při nějakém prudším pohybu nebo když zvednu ruku nahoru ...
Potřebovala bych radu jak ho zpevnit když potřebuji odehrát zápas ve volejbale děkuji moc ![]()
rada - v prvé řadě navštívit ORTOPEDII!
dle mne to bude "narušená " kloubní manžeta, nebo tak nějak
já jsem měl loni uráz(kloubní pouzdro poškozené / blbě jsme dopadnul, dostala se pod mne ruka a já si na ni celou váhou dolehl), tím se smrštily prsní svaly, lopatkové a nevím co ještě
a cca3 měsíce marod, 2 měsíce rehabka a výsledek? nechtějte slyšet - doteďka levý biceps. sval je ochablý , těžké břemeno neudržím,nezvednu apod. ale udělal jsme pokrok udělám konečeně 5 kliků ![]()
a každý ortoped, nebo fyziaterapeut ti řekne, "raději" si zranit koleno, kotník, zápěstí, loket než RAMENO!
P.S. neznám člověka který měl uráz z ramenem, že by měl nyní to rameno v takovém stavu jako před úrazem! ![]()
takže se rozluč s volejbalem, bohužel je to tak! ![]()
i tohle je možný, tady nezbývá než jen doufat, že to tak hrozný nebude... ale na 100% bych nejpozději hned zítra ráno do nemocnice! a od voleybalu si dal pauzu
Do háje :D no je to hodně zajímavé .. mám z toho strach v poslední době pořád jenom lítám po špitále s kolenem a teď do toho ještě to rameno jako doufám,že to nic není .. protože to nebylo při žádné činnosto jenom jsem si dala batoh na rameno na najednou takové 3 celkem velké bomby v tom rameni a od té doby takový problém no .. a k tomu doktorovi zajdu není to legrace no ..
já také problémy s kolenem před x lety - 2 operace (utržený meniskus, vazy - vše s fotbalu) po cca 1 roce jsme se vrátil a hraji, nebo hrál jsme do loňska, než se mi stál uraz ramene, skončil jsem a věnuji se nyní tenisu ![]()
! nedivil bych se kdyby vám navrhli operaci/artroskopii, tu ODMÍTNĚTE! raději zkusit dlouhodobou rehabilitaci
jinak se pravděpodobně můžete rozloučit s volejbalem, tenisem
úrazy ramene jsou,nebo patří mezi ty nejproblémovější co se týče na vyléčení ![]()
Nechci strašit, ale radím poslechnout všechny uvedené rady a IHNED k ortopédovi! Jsem dalším z řady postižených úrazem rotátorové manžety v rameni - uklouznutí v zimě a ztlumení pádu rukou. Obvoďačka to léčila jako zhmožděninu, když bolest a špatná hybnost ani po půl roce neustoupily, došlo na rentgenové a ultrazvukové vyšetření. Po takové době je operace už nanic, to vám potvrdí každý rozumný ortopéd. Takže doživotně už neuzvednu v ruce ani lahev minerálky.
Dneska mi v tom ruplo ještě jednou a mám tam nějaké 3 hrboly,takže večer chira ... a uvidím no .. doufám,že to nebude nic vážného ..
co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek... zvlášť pokud jde o zdraví! a pokud máš opravdu vážný důvod, proč dnes do nemocnice nejít, tak si ruku alespoň nějakým šátkem nebo obvazem připevni k trupu, ať ramenem zbytečně nehýbeš
jó, ROTATOROVÁ MANŽETA to byla , nemohl jsme si vzpomenout
ale to je vlastně už jedno, levá ruka je stejně "v háji", ale žijem dále,no né?! ![]()
Po chiře ruka dojebaná ještě víc než to bylo na rtg prý nic neviděli a klidový režim prý to má pomoct .. jsme zvědavá teda
rtg nebo sono nic nezjistí
mě taky nic nezjistili a navrhli arttrosk. prý se uvidí více až budou uvnitř, ale taky se může stát že tím zákrokem se to zhorší ještě více
tak si vyber,že? ![]()
nechej si napsat všechny možné rehabky na jaké má nárok a čas ( oprvadu moc dlouhý čas) a pak se uvidí
no asi nějak tak objednám se ještě k ortopedovi páč jako natažený sval mi to fakt nepřipadá .. tgam něco není v požádku a bolest jako o te ani nemluvím :'(
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.