Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cviky na objem vs co při nemoci?

Od: srsen odpovědí: 2 změna:

Ahoj všem,

nevím, jestli se zrovna tady najde někdo, kdo poradí, ale i přesto se pokusím o radu. Už přes rok chodím do posilovny. Bohužel jsem měl teď kvůli protáhlé nemoci delší pauzu a díky tomu jsem ztratil skoro 10kg. Před tím jsem měl 80kg. Sice už se mi podařilo nabrat něco zpátky, ale jde to pomalu. Může mi tady někdo z Vás prosím poradit, jak se zase dostat zpátky co nejrychleji na 80kg? Cviky a stravu bych rád věděl. A ještě bych se rád zeptal, co dělat, když člověk nemůže z důvodu nemoci cvičit, aby neztratil váhu?

Všem moc děkuju!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

2x

něco vždy schodíš , ale svaly maj pamět a tak to máš zase brzo při starém. CViky a strava je stejná ,jak když jsi cvičil , záleží jestli chceš 80kg svalů nebo loje :D

nu*
hodnocení

2x

na objem si udělej plán z několika hlavních cviků, k procvičení největšch svalových skupín celého těla, tělo si rozdělíš na 2 části, například hrudník, ramena, břicho - záda, nohy, břicho

vypustíš neúčinné stroje a kladky a úplně zbytečné cviky na malé svalové svalové skupiny typu biceps nebo triceps, protože tyto cviky jsou k ničemu a akorát s nima ztrácíš čas

Budeš používat volné váhy, tedy nakládací činky a hmotnost vlasntího těla, tím myslím především přitahování na hrazdě při procvičování zad

Nezapomínej na to, že metabolsimusm, tedy látková výměna a s tím psojená hypertrofie se stimuluje a nastaruje jen tak že zatížíš největší svalové skupiny, největší svalovou skupinou je svalstvo nohou, zádové svaly a svaly hrudníku

Menší svaly jako triceps se procvičí při tlaku nakládacíčinyk v lehu, biceps při shybech na hrazdě tím správným úchopem atd...

Závěr...na každou velkou svalovo skupinu si vyber několik základních cviků s velkou činkou, trénuj 2 dny po sobě, jeden jeden jednu půlku těla další den druhou pak si dej den pauzu, k romu nějaký doplňkový sport jako běh, ale ne maratón, hodně jez a v neděli se válej jeden den má být válecí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]