Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s elektrokolem

Od: olina* odpovědí: 52 změna:

Ahojky všem přítomným,potřebuji poradit.Už jsem tu psala,ale zřejmě to tu s tím moc neumím a tak píši znova.Koupila jsem si elektrokoloCity Lite EB-A14 a nemohu dát do provozu elektromotor.Všechno funguje,světla,blinkry,stav baterie to také ukazuje,ale elek,tromotor se nechce nějak zapojit,píšou v popisu,že se má otočit rukojetí(prý je to plyn) a motor se rozběhne,ale s tou rukojetí nelze pohnout a tak bych potřebovala poradit,jak na to.Možná se to dělá nějak jinak,ale popis funkcí mám v angličtině. Díky.Olina

doplněno 03.03.12 19:32:

Pokusím se vložit obrázek toho kola,jestli ho někdo z Vás také náhodou nemá.Olina

ELEKTROKOLAJe zde 1 zboží.
elektrokolo, e-bike, ebike
- cena: od nejnižší cena: od nejvyšší názvu: od A do Z názvu: od Z do A nejprve výrobky skladem třídit podle

Elektrokolo 250W 26" kola
Elektro kolo 26 City, elektrické kolo, E-bike

9 980Kč
K dispozici
Přidat do košíkuZobrazit

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

U některých se neotáčí celá rukojeť, ale jen její začátek (palcem a ukazováčkem). U některých přehazovaček na kole je to také tak, kdy se otáčí jakoby plastovou polovinou rukojeti na začátku a tou, kde je guma,nebo molitanová rukojeť se neotáčí (je napevno).

Nebo u některých elektro kol se motor dá do pohybu, jen, když se šlape (pomáhá).

olina*
hodnocení

Jo díky za odpověď,hned jsem běžela to zkusit,ale bohužel.Ta rukověť je vcelku a málem jsem ten obal stáhla,jak jsem to zkoušela ale stále nic.Málem jsem si zlomila zápěstí,takže jsem z toho opravdu zoufalá.Olina.

doplněno 03.03.12 19:25:

Ještě dodatek,také jsme zkoušeli to nahodit s tím šlapáním a také nic.O.

gumidek*

Bylo by možné udělat fotku (třeba mobilem) té rukojeti (celé a tam, kde do ní vede kabel)? Na něco bych třeba přišel. ;)

doplněno 03.03.12 19:51:

foťákem ideální *palec* čekám ...

olina*
hodnocení

Zkusím vyfotit foťákem ano?!O.

doplněno 03.03.12 20:08:

Tak jsem se pokusila udělat pár obrázků,ale nevím,zda z toho něco poznáte,ale naděje prý umírá poslední,tak snad se mi podaří to sem dostat.O.

doplněno 03.03.12 20:10:

No koukám,že to budu dělat po jednom.

doplněno 03.03.12 20:13:

Tak nějak mi to nejde to sem vložit.

Potíže s elektrokolem
olina*
hodnocení

A další pokus...

Potíže s elektrokolem #2
olina*
hodnocení

Lze z toho něco poznat?

Potíže s elektrokolem #3
olina*
hodnocení

Ten předchozí byl focen z vrchu...

Potíže s elektrokolem #4
olina*
hodnocení

Také jsem se snažila přeložit to slovíčko Wuxing-je to na tom červeném kolečku,ale nic jsem nenašla.O.

Potíže s elektrokolem #5
gumidek*

Ten káblík, co vede do páčky brzdy slouží k odpojení elektromotoru při brždění (aby současně při brždění netlačil - nejel a nezničil se). Další vidím, že vede na to červené tlačítko. To je na co? Není to náhodou ten plyn.

Při stisku a držení se motor nerozběhne? A co při současném stisku, držení a šlapání?

Jinak to vypadá, že rukojeť je jen rukojeť. Ty návody se píšou většinou jako jeden pro více kol. A některé návody ... no jen se kouknněte :D

olina*
hodnocení

Tak to je právě to,na co jsem i s elektrikářem nepřišla.To červené tlačítko jde zamáčknout a drží ve vnitř a při zmáčknutí zase vyskočí a vedou k němu dva kabely,ale jeden z nich nejde až k tomu tlačítku a končí trošku dříve a je zakončen malou čokoládkou,mysleli jsme si,jestli to třeba není připravené na instalaci nějakého dalšího přístroje či co.Ale žádnou funkci jsme při zmáčknutí tlačítka neviděli a je tam právě napsáno:Wuxing a to samé je napsáno u přední brzdy,no jsem z toho magor.Jak myslíte to současné držení?Ono to tlačítko při zmáčknutí zůstává ve vnitř a nic to s motorem nedělá.

gumidek*

myslel jsem, že je to obyčejné tlačítko (stisknu a po puštění vyskočí). Takže je to spínač, dle Vašeho popisu. Takže bych ho stisknul a pak skusil šlapat (motor by mohl jet jako výpomoc). Pokud moc neotravuji, tak bude zajímavé vyfotit to zakončení s čokoládou (svorkovnicí). Možná tam právě chybí ta regulace plynu a někdo ji odmontoval a nasadil obyčejné rukojeti bez elektroniky.

doplněno 03.03.12 20:49:

jo a to wuxing je jen no name (asi čína) výrobce těchto ovládacích prvků (stejně jako shimano,apod...). Neznamená popis ovládacích prvků jako start,stop,světla,...

olina*
hodnocení

Tak ale teď jste mne vyděsil...jestli máte trpělivost a vydržíte,tak jdu vyfotit tu čokoládku a začínám mít obavy,že to bude tak jak říkáte...jdu na to...

olina*
hodnocení

Tak poslední foto,ta před tím byla ta rukojeť...byla bych moc ráda,kdyby jste něco vymyslel,pokud vám ty obrázky k něčemu tedy budou.Olina

Potíže s elektrokolem #6
dzordz*

Tipoval bych to podle vzhledu i podle umístění na ten červenej čudl. Vede od něj nějakej drát, tak to asi bude von. Další dva dráty jsou od brzdy, asi brzda obyč lanková k čelistem a brzda motoru.

Jinak v návodu skutečně píšou, že tam krom zapínání (což by bylo to červené tlačítko) je i "plyn", postupné přidávání otáčením k sobě. Není na druhé straně? (i když vlevo by to bylo divné) Prý po zapnutí se dá rozjet jenom přidáním plynu.

gumidek*

Skusil bych ještě otáčet tím krožkem před rukojetí, případně ho přitánout směrem k rukojeti (musí to jít lehce, jinak to není ono). Jinak jsem našel návod i v češtině, ale moudrý s toho nejsem. Řekl bych, že to bude v tom červeném tlačítku.

doplněno 03.03.12 20:39:

bezbenzinu.cz/...

Potíže s elektrokolem #7
olina*
hodnocení

Kdepak,ta ruvěť je vcelku a je na ní navlečen ten obal,ale stále nevím,proč tam je ta malá čokoládka a není ničím krytá...myslíte,že by byla nějaká závada v tom červeném knoflíku?On opravdu nic nedělá,to jsme zkoušeli odpoledne před domem a kolo krásně svítilo,ale šlapat jsme museli my,motor ani neškytl.O.*nevi*

doplněno 03.03.12 20:53:

Jo zkoušela jsem to samozřejmě i na druhé straně a také nic...u té rukojeti na pravé straně není žádný pohyblivý kroužek...

doplněno 03.03.12 20:55:

Jo ten návodco jste našel mi k tomu kolu poslali,a jinak k tomu byla knížečka v angličtině plná věcí a tak ten překlad vzali pěkně hopem a pak z toho je člověk blázen...O.

olina*
hodnocení

Tak jsem vyfotila tu čokoládku dala jsem pod to bílý papír aby to bylo dobře vidět..

Potíže s elektrokolem #8
olina*
hodnocení

A ještě jeden

Potíže s elektrokolem #9
olina*
hodnocení

Chtěl jsem jiný...

doplněno 03.03.12 21:14:

Pardon,už píši z cesty,ale snad to vidíte že to tam jen tak visí ničím nechráněný,tak co myslíte?O.

doplněno 03.03.12 21:34:

Omlouvám se,ale už asi spíte,že?Ale i tak Vám děkuji za Vaši trpělivost a čas,zkusím v pondělí zavolat prodejci a emailem mu poslat ty fotky,ale jestli je to tak jak si myslíte,tak jsem v háji a zřejmě jsem přišla o 10.000,-Kč,protože se asi budu těžko domáhat reklamace,bylo to kupováno přes internet.Olina

Potíže s elektrokolem #10
gumidek*

Ano vidím. Právě bych řekl, že je to konektor na připojení k té rukojeti k plynulé regulaci otáček motoru (otočná rukojeť). Kolo bylo s druhé ruky? Moje doměnka je, že se rukojeť pokazila, byla nahrazena obyčejnou a odpojený konektor od té původní elektronické rukojeti se schoval do svazku kabelů a kolo se prodalo dál.

Pokud máte doma nějakého elektronika, tak bych sehnal hallův snímač a skusil ho na ten konektor napojit. Ty rukojeti mají v sobě onen snímač a magnet, který se otáčí společně s rukojetí.

doplněno 03.03.12 21:37:

Po rozkliknutí odkazu a obrázku je vidět stejný konektor.

bartonicek.cz/...

olina*
hodnocení

Tak to bude problém,nevím kdo v mém okolí se zabývá elektronikou...co to je ten hallův spínač a kde se to dá sehnat?Jinak kolo je nové,přivezli mi ho ve středu a mám na něj vystavenou fakturu.Myslela jsem,že už spíte.

dzordz*

Tak jak říká gumídek. Rukojeti nejspíš nebudou originální, to, co označoval v obrázku, je kroužek upevňující brzdu, je to vidět z druhé strany. Ovládání motoru by mělo být vedle a madlo by mělo být užší než obyčejné, běžně mají snad přesně 12cm. Viz tady třetí a čtvrtá fotka: bezbenzinu.cz/...

Určitě to reklamujte a poukažte na ten odpojený drát.

gumidek*

Pravda, ten kroužek je brzda na druhé straně, toho jsem si nějak nevšim. *hi*

olina*
hodnocení

Moc a moc děkuji za Vaše nápady a trpělivost se mnou jste super a já to zítra zase zkusím a když to nepůjde,tak budu reklamovat...přeji Vám krásný zbytek víkendu a zase někdy nashle!*pivo* Olina.

gumidek*

Snad to pojede, přes noc bych to dal na nabíječku (baterie) a ráno testoval. Také přeji pěkný zbytek výkendu. *pivo*

olina*
hodnocení

Přátelé,tak teď vám popíšu ten horor.Mordovali jsme kolo celé odpoledne a stále nic.Ta rukověť je na pevno,sundali jsme z ní ten obal a otočná opravdu není.Nakonec jsme zjistili,že pod krytem,který chrání řetěz je kolečko,které přenáší impulsy při šlapání do baterky(nevím jak lépe to popsat),ale baterie tam je tak blbě nandaná,že se toho kolečka dotýká a vychyluje ho směrem od konstrukce ven a tím není zajištěn kontakt.Když jsme ho trochu přimáčkli ke konstrukci,motor naskočil a ten červený knoflík,o kterém jsme stále neměli jasno,se musí zamáčknout a kolo přímo vystartuje.Ale co je ta druhá poloha s tím písmenem P,tak na to jsme nepřišli,výsledek je stejný,ať je klíček na ON nebo na to P.Takže mi bylo doporučeno,abych jezdila se šroubovákem v kapse a když mi motor vypadne,tak pohnout s tím kolečkem.Tak snad to také někdy někomu pomůže,všem moc a moc děkuji.Olina

gumidek*

Zdravím, ještě Vám posílám odkaz na video, kde i to kolečko je vidět. Snad by se to dalo nějak upravit (opravit), aby ten senzor nevypadával. Případně baterie nějak posunout výše, pokud do toho kolečka při vybracích klepou.

olina*
hodnocení

Ano,také jsme se snažili nějak s tou baterií pohnout,ale je tam tak napevno,že jsme to nedořešili a tak budu každý den chvíli to trápit a pak to holt budeme znova řešit...na to video se podívám,díky.O.*palec*

olina*
hodnocení

Vám také moc děkuji za příspěvky a přeji krásný zbytek víkendu a zítra vyzkouším další možnosti a když bude nejhůře,tak reklamaci,dobrou noc.Olina*palec*

gumidek*

Já jsem spíše noční sova, ale někdy padnu únavou *dril*. Koukněte na ten odkaz:

bartonicek.cz/...

doplněno 03.03.12 21:41:

chtěl jsem napsat noční tvor, ale přepsal jsem jen tvor na sova (denní sovy nejsou):D

doplněno 03.03.12 21:45:

google.cz/...

doplněno 03.03.12 21:51:

Nebo to nebude na principu hallova snímače, ale potenciometru (měnící odpor vlivem polohy otočení).Zde:

autodily-hp.cz/...

Ale píší to jako doplňky pro rozjezd bez šlapání, takže by to mělo fungovat i bez toho. Při šlapání by měl běžet motor. Nemá tam třeba klíček ještě jednu polohu? Na první jdou jen světla a na druhou světla a motor?

olina*
hodnocení

Ano,je tam poloha ON-zapne se to vše a pak je tam ještě jedna a tam je písmeno P a tři paprsky,myslela jsem,že to je nějaká souvislost se světly,ale se světlem to nic nedělalo,...teda mládeži,nebudu z toho celou noc spát,tak jsem se na to kolo těšila...

gumidek*

Dal bych to na to P a skusil se rozjet šlapáním. Motor by se mohl rozjet a pomáhat. Ta poloha první (bez motoru) se dává, kdy jsou vybité baterie a při chodu motoru by světla pohasínala. Je to na noční nouzové dojetí, kdy světla dobře svítí, ale šlapete sama.

doplněno 03.03.12 22:08:

hlavně nabít baterie, ať je případný úspěch 100%. Se slabou svítí jen světla a motor neškytne.

olina*
hodnocení

Ježkovy oči,tak to nás nikoho ani nenapadlo,mordovali jsme kolo na tu první polohu,tak hned zítra zkusíme znova...ale když budete mít pravdu,tak co je potom ta čokoládka?*ee*

doplněno 03.03.12 22:27:

Ona to vlastně není klasická čokoládka,ale je to takové maličké a připomíná mi to něco jako když chcete zapojit něco zapojit do PC nebo mobilu atd.

gumidek*

No jako nadstandart. Připojuje se na ní ta elektronická rukojeť a s ní se kolo rozjde i bez šlápnutí do pedálů (pro největší lenochy). Bez ní je potřeba něco na kole aktivovat (spínače,klíček) a pak začít šlapat a v určité rychlosti kolo začne pomáhat motorem. Pokud jsou baterie už slabší (vybité), tak by ten motor v noci ovlivňoval světla (pohasínala by) a tak je tam poloha klíčku jen pro světla bez motoru. Takto by to mělo fungovat. Ráno moudřejší večera, tak pak dejte vědět, jak to chodí (chodí to výborně, ale neseje to ... film Marečku, podejte mi pero) *hej*

doplněno 03.03.12 22:30:

Je to konektor se zámkem (proti otočení). Používá se ve všemožných elektronických aplikacích.

olina*
hodnocení

A myslíte,že by ta rukověť šla napojit na ten volný konektor?Nebylo by to nějak moc složité?:(

gumidek*

Dodržíte barvy vodičů a jen je propojíte stejné na stejné. Ale nevím, jestli je tato rukojeť kompatibilní s tímto kolem. Taky by to nemuselo fungovat. Jak jsem psal, v některých jsou hallovy snímače a někde obyčejné potenciometry. Navzájem nezáměné.

Tohle kolo by mělo dle popisu fungovat i bez ní na ten příšlap pedály jako výpomoc. Třeba je potřeba šlapat více, nebo je ještě potřeba něco zapnout (červené tlačítko,poloha klíčku na to P). Skusil bych to skombinovat a pokaždé skusit začít šlapat. *placni*

1jara*

1. Zapněte vypínač do pozice zapnuto.

2. Sedněte si na sedlo, uchopte oběma rukama řidítka, pravou rukou akcelerátor (neboli "plyn") pomalu otočte proti směru hodinových ručiček a kolo se začne pomalu rozjíždět. Pokud ne, podívejte se do tabulky PROBLÉMY A JEJICH ŘEŠENÍ.

3. Jakmile akcelerátor uvolníte, napájení proudem ustane.

4. Použitím ruční brzdy zabrzdíte kolo.

Otočná rukojeť tam není jen jakási páčka , na fotkách ji nevidím.

artik*

: Před první jízdou musíte baterii zcela nabít!

1. Nabíjení baterie

Připojte nabíječku do zásuvky na kole ( viz vyobrazení) a vsuňte zástrčku na síťové zásuvky (220 _ 110 V stř.). a začnete nabíjet. Jmenovité napětí nabíječky musí odpovídat napětí v zásuvce. Jakmile je nabíjení ukončeno, LED svítí zeleně. Nejdříve odpojte zástrčku od sítě a teprve potom konektor z kola.

olina*
hodnocení

Opravdu tam není nic,čím bych mohla přidávat plyn,ten návod je k ničemu,vyjeďte výše a přečtěte si,kde jsme nakonec našli závadu.Žádná otočná rukověť tam opravdu není.Ale díky,člověka potěší,když ví,že má kde se poradit.Olina;)

buss
hodnocení

0x

Nabít řáádně aku, že by tam nebyla pojistka, aby nešlo "přidávat plyn?" Do elektriky bych moc nevrtal, přijdete o možnost reklamace, jděte za prodejcem.

artik*

jako prodejce se chci zeptat ze zvědavosti co vás vedlo k nákupu takového stroje na internetu?

olina*
hodnocení

No teď už vím,že to nebyl zrovna dobrý nápad,ale samozřejmě že byla rozhodující cena,protože 25000,-Kč za super kolo bych dát nemohla,mám jen jeden příjem a tak mám co dělat.Olina*ee*

artik*

tak rozhodla cena?

olina*
hodnocení

Ano a jestli máte chviličku,najeďte trochu výše a přečtěte si,co vše jsme s kolem dělali,ale myslím,že až budu zítra volat prodejci,že mne odkáže asi někam...O.

artik*

bylo provedeno i toto - Před první jízdou musíte baterii zcela nabít

olina*
hodnocení

Ano samozřejmě,že baterie byla před první jízdou nabitá,nabíjela se 8 hodin,držela jsem se návodu a dokonce jsme jí dnes i změřili a byla v pořádku.O:

janek26*

Tak jak to tady čtu, tak sem zvědavý, co na to prodejce. Já si dlouho elektrokolo vybíral a už mám, tak sem zvědavý. Případně můžu poradit kontakt na známého. Pracuje jako servisní technik v obchodě s elektrokoly. Snad by Vám poradil.

olina*
hodnocení

Ano,tak dnes jsem mluvila s prodejcem a takto jsme se zatím dohodli:Dám na specializovanou prodejnu kolo k posouzení a když to bude nutné,budu posílat zpět.Když jsem dorazila na prodejnu,tak mládenci tam málem padli do mdlob...tak to jak jsme o tom bádali co to je za čokoládku či co,tak tam měla být opravdu připojená otočná rukověť,protože když motor náhodou zabere,tak to kolo přímo vymrští a já bych se skoro zabila.Také se podívají,proč to kolečko spadává z hřídele a tím není ten kontakt s baterií.Řekli mi,že mi napíši vyjádření a všechny závady a když se mi podaří dostat zpět peníze,tak by mi pomohli najít nějaké kolo v dostupné finanční relaci.Tak budu kolo zase rozebírat.Jinak za ten kontakt na vašeho známého si uložím,kdybych ho potřebovala využít.Tak se zatím mějte a až budu vědět další,tak se zase ozvu.Měla bych začít psát horory asi,tak ahojky všem.Olina;)

petr13*

Myslím , že do 14dnů , máte možnost zboží vrátit ( na eshopu )

olina*
hodnocení

Ano,faktura byla vystavena 28.2 a kolo přišlo kurýrem 1.3,tak snad to zvládnu,ale jsem zvědavá,co prodejce řekne na zásah do kola od jiného prodejce,no ale telefonicky mi to schválil,jen si nejsem jistá,zda bude souhlasit až mu napíši,že odstupuji od kupní smlouvy.

artik*

odstoupit můžete bez důvodu .

olina*
hodnocení

Dobrý večer,tak ještě poslední dodatek k tomu elektrokolu...dnes tedy 15 den od zrušení kupní smlouvy mi přišly na účet peníze...jsem šťastná jako blecha a už si dám na nákup přes internet opravdu pozor!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]