Nejste přihlášen/a.
Mám nyní GT AVANCHE 2.0 2012 a po pár kilometrech z jízdy mě mravenčijou ruce, vyměnil jsem gripy a nepomohlo to. Určitě si na jaře koupím nové horské kolo pravděpodobně 29" kolo za 22 000-25 000Kč, mám hlavní požadavek a to komfort z jízdy. S kolem jezdím hlavně na silnici. Vím, že každému vyhovuje něco jiného, ale přesto bych chtěl nějakou značku kola, případně typ kola poradit.
No mě se taky zda, ze kupovat kvuli tomu nove kolo je zbytecnost. Po par kilometrech me nemravenci ruce ani kdybych jel na stare esce. A naposled sem jel z jedne casti mesta do druhe na horskem kole znacky Medison 20 let stareho. A zadny problem. Spis bych to videl na spatny posed, velky tlak na ruce, spatna vidle?
Znacku ti doporucit nemuzu, protoze ti jde o komfort a tam je to tezke. Ruzne sedla ktere delaji strasne moc, vyska kola...
No víte předtím jsem měl Meridu matts serie a jelo se na tom o dost lépe ruce mě nemravenčily sice to mělo vidlici SR Suntour a horší výbavu než GT AVALANCHE 2.0 2012,ale ruce mě z jízdy nebolely, ale brzdy stály za houby, tak jsem si koupil kolo s kotoučovými brzdami (i když Tektro Draco žádná sláva, já vím). Já jsem zkoušel ťukat na řidítka a cítil jsem takové malé vibrace, co si myslím že způsobují při jízdě to mravenčení ruk( akorát nevím co je toho příčina).
Jestli Vám ruce "mravenčí" po 50km v terénu, není to zcela nenormální..
Pokud je to po 5kmpo městě. pak to nenormální je.
Je otázka kolik za rok najedete...zda má smysl kupovat nové kolo, nebo ke stávajícímu (a Váš model není pro běžné ježdění žádná
katastrofa) koupit novou a podstatně lepší vidlici. Předpokládám, že slušné rukavice používáte..
Značku kola..si musíte osahat sám.., každý má jiné nároky, a ne každému musí sednout to co druhému cyklistovi vyhovuje.
Je podstatný rozdíl mezi závodní a turistickou geometrií.., takže rozhoduje i účel pro který chcete kolo používat.
kolik měříte a jakou velikost kola máte? Řekl bych , že máte koupenou špatnou velikost a pak je zápěstí posazený jinak
No se svoji vyskou jste dost na hrane pro takovoutu velikost ale dejme tomu.
Nemate "malo polozene" brzdove packy? Pokud jsou moc vodorovne vuci zemi, tak z toho dokazou ruce bolet pekne...
podle zkušeností , bych řekl , že to kolo na vás bude krátký a pak tlačíte při posedu na dlaně , které se špatně prokrvujou . Nebo máte malé rukavice
Jak už bylo "řečeno" nákup nového kola problém nevyřeší. Jsem stejného názoru, že poblém je ve špatně seřízeném posedu a nevhodné volbě představce. Na komfortní jízdu se volí představec s větším úhlem cca 35º a kratší (popřípadě savotelný). Řidítka jsou výše než sedlo (opak sportovního posedu). Taky je potřeba si seštelovat nastavení sedla. Zkusit posunout sedlo na lyžinách a klidně i zvolit malinko jiné naklopení. To si prostě musí každý otestovat sám podle svých potřeb. Každému to vyhovuje trochu jinak a žádný servis toto neudělá. Jako správný biker máte určitě "vercajk" sebou a tak prostě na trase zkoušet seřizovat nastavení.
Ani sebekvalitnější vidlice to nevyřeší, navíc na silnici nejsou na vidli kladeny tak velké požadavky tak jako v terénu kde je "vzduchovka" téměř nutnost.
Předpokladám, že nemáte v háji karpály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.