Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jetli mate nekdo zkusenosti s bolesti kolen. Nikdy jsem s nima nemela zadny problem ani uraz, ale posledni dobou (od zacatku ledna) jsem zvysila fyzickou aktivitu, bezne chodim cvicit 4x tydne ale minuly tyden jsem byla 6 dni v kuse a od te dobry me boli prave koleno. Pravdepodobne to bude z pretizeni (svaly v pohode, jen to jedno koleno). Boli to na vnitrni strane nebo pri propnuti a po delsim sezeni je to cele takove ztuhle. Chci se zeptat co s tim? Nechat to v klidu nebo cvicit dal? A pokud klid, tak na jak dlouho?
Diky
Nechala bych ho odpočinout, zkusit zpevnění, jestli vám udělá dobře, a pak začít zlehka znovu se zátěží. Když začne bolet zas i po odpočinku, tak holt k doktorovi. Zní to ale jen namoženě, tak by trochu mírnější režim mohl stačit sám o sobě. Nedoporučuji prášky na bolest, pokud vám to vyloženě nebrání ve spánku - ať nepřecvičíte nějaký skutečný problém. Taky myslím, že to bude tou zimou - to je jedno, že třeba jdete z tělocvičny už vychladlá, jste unavená, zima působí víc. Teplejší kalhoty, nadkolenky, nebo rovnou ovázat, něco takového, i na krátké trasy, ať neprochladne. Co tak mám zkušenost, i jen namožená kolena se dávají do kupy poměrně pomalu a těžce, ale při takové frekvenci cvičení máte základ nepochybně dobrý a to je velké plus. Dobrá by mohla být koňská mast.
Ano,ano,koňská mast je skvělá,já používám hřejivou,a to právě při bolestech po cvičení,ovšem,s tím kolenem si nezahrávejte,vždyť je to náš největší a nejsilnější kloub,a ten se setsakramentsky musí šetřit,obzvláště v zimě,bez termoprádla ani ránuOčividně jste přetížila svaly,a to chce klid,dát pauzu,alespoň týden,posléze pozvolna a pomalinku začít zatěžovat,ale jak říkám,pozvolna...
zacinalo to bolet na vnitrni strane kolene, ale ted to boli spis jen pri uplnem propnuti.Rano je vse v pohode ale odpoledne mi ta jedna noha trochu otece (od kolene az po lytko, ale nijak dramaticky). Dam tomu par dni klid a uvidime. Akorat mi prijde divny, proc to je jenom na jedny noze, kdyz cvicim s obema stejne :o)
Diky vsem za odpovedi
Člověk není nikdy úplně symetrický, ať se snaží sebevíc a jedna má masérka co se zabývala nohama tvrdila, že většina lidí má jednu nohu maličko kratší a ani to neví... navíc jedna noha je dominantní... kdepak, "obě stejně", to nefunguje Tak hlavně ať se to dá to kupy.
Kolik je vám let frafra?Co se stalo že jste najednou nadměrně aktivní?Vraťte se k normálu a neblbněte,každému cvičení,jak vidno nesvědčí.Sportem k trvalé invaliditě,je krutá pravda.
Napíšu je svůj názor. Pokud poslední dobou hodně chodíte běhat, mohla jste někde špatně došlápnout a ani to moc nezaregistrovat. Bohužel pro koleno může mít takové došlápnutí docela vážné následky... do kolena nevidíte a tak nevíte, zda jsou v pořádku úpony, šlachy atd. Mohlo se něco natáhnout, natrhnout, pohnout jinam.
Neodkládejte návštěvu lékaře, ve svém okolí mám dost lidí, co mají ve třiceti problémy s koleny, protože to zanedbali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.