Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouklé břicho

Od: panka odpovědí: 27 změna:

Ahojte, potřebovala bych poradit. Cvičím už víc jak měsíc na břicho skoro každý den a místo, abych měla břicho ploché, tak ho mám vypouklé. Vypadá to hůř než před cvičením. Při cvičení si dávám pozor, abych měla záda celá na zemi a břicho zpevním a "tlačím" proti podložce. Procvičuju přímé, šikmé a spodní svaly.

Co dělám špatně? Je nutné třeba cvičit i pravidelně zádové svaly?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Samozřejmě i zádové svaly,cvičení musí být komplexní,krásně to vystihuje reklama v televizi,co to udělá když si borec trénuje jen nohy a druhý horní polovinu těla.

artik*

to je ale pěkná hloupost :D

artik*
hodnocení

0x

a proč to břicho cvičíte každý den? to ho chcete mít větší? I břicho je sval ,který se zvětšuje , upravte stravu ,přidejte pohyb , břicho cvičte tak 2-3x týdně . Vy cvičíte jen břicho ,nebo celé tělo , že se ptáte jestli je nutné cvičit i zádové svaly?

Ahoj. Možná jen necvičíte správně.
Vypouklé břicho s přemírou tuku
Záměrné a pravidelné procvičování břišního svalstva je velmi důležité, protože komplex břišních svalů při současném pohybově málo náročném způsobu života velmi rychle atrofuje a hromadí se v něm přebytečné tukové vrstvy. Břišní svaly nejsou nijak výrazně namáhány ani při takových pohybových činnostech, jako je chůze a běh. Přitom pevné břišní svaly jsou nezbytné pro správné držení těla. Patří mezi posturální svalstvo a svým klidovým napětím ovlivňují velikost bederní lordózy a sklon pánve. Mají vliv i na funkci vnitřních orgánů, zejména na soustavu zažívací, vyměšovací a dýchací. Jsou také pomocným svalstvem výdechovým. I lidé, kteří vydávají v zaměstnání značné množství tělesné energie , např. číšníci, kteří celý den chodí, mívají velké břicho. Vedle zvýšené konzumace potravy a tekutin je to způsobeno tím, že jejich práce nevyžaduje aktivní kontrakce svalstva na bocích a na břichu. Proto je tak důležitá domácí gymnastika, při níž tyto pohyby konáme záměrně. Zvláště ve středním věku musíme dávat pozor, aby vám při nedostatku pohybu nenarostlo břicho. Stává se to často po porodu a mužům i ženám, když náhle zanechají aktivní sportovní činnosti nebo jsou pro nemoc delší dobu upoutáni na lůžku. Potkáte potom známého, kterého nemůžete ani poznat. Během několika málo měsíců se mu zvětší břicho natolik, že silně naruší rovnováhu celé postavy. Vysunutí těžiště těla vpřed musí být totiž vyrovnáno vysunutím hrudníku vzad, takže se zvětší hrudní kyfóza a bederní lordóza a celé tělo se začne staticky hroutit. Kromě toho zvýšená váha těla příliš zatěžuje klenbu nožní. Důsledné procvičování břišního svalstva je tedy jedním ze základních předpokladů správného držení těla a získání pěkné postavy. Břišní svaly procvičujeme buď zvedáním nohou v sedu nebo lehu na zádech do sedu, a nebo kombinací obou cvičení , tj. v lehu na zádech zvedáním nohou a trupu současně. Přidáme-li k tomu rotaci trupu nebo vychylování nohou stranou, posilujeme i hlouběji uložené šikmé svaly břišní. Nohy zvedá ze země nejsilnější ohybač kyčle _ sval bedrokyčlostehenní. Břišní svaly přitom působí jako fixátory: umožňují zpevnění horního úponu bedrokyčlostehenního svalu na pánvi a na bederní části páteře. Pánev zde působí jako dvouramenná páka. Proto se musíte snažit při všech pohybech nohou v lehu na zádech udržet horní konec pánve u země, aby tah bedrokyčlostehenního svalu nezvětšoval bederní lordózu. Současně se snažte vzpažením co nejvíce vytáhnout hrudník, neboť přílišný tah břišního svalstva by mohl hrudník zplošťovat. Je správné zařadit před posilování břišních svalů několik posilovacích cviků pro zádové svalstvo. Procvičování břišního svalstva pomocí zvedání nohou v sedu a lehu můžeme metodicky stupňovat. Nejprve cvičíme v sedu, pak v lehu na zádech. Zvedáme jednu nohu, potom obě nohy,a to nejdříve pokrčené, potom napjaté. Postupně prodlužujeme dráhu nohou nad zemí, přidáváme výdrže nebo doprovodné pohyby nohou. V sedu zrušíme oporu paží, popř. připojíme pohyby paží. Nakonec zvedáme v lehu současně nohy i trup. Nejúčinněji tedy posilujeme břišní stěnu zvedáním trupu od země v lehu na zádech se současným skrčováním přednožmo. Posilovací cvičení pro břišní svalstvo opakujte až do únavy. Nebojte se zvýšeného dávkování. Jedině tak dosáhnete žádoucího účinku. Dávkování je ovšem třeba metodicky stupňovat. Po intenzívním procvičení břišního svalstva je třeba vždy zařadit jeho uvolnění, např. v hlubokém předklonu v sedu.Zároveň si musíte uvědomit, že posilování břišního svalstva bude účinné jedině tehdy, bude-li spojeno s přirozeným pohybem. Posilovací cviky pro břišní svaly jsou namáhavé a často svádějí k zadržování dechu. Proto se po nich soustřeďte na hluboké dýchání, které je nezbytné pro zásobování organismu dostatečným množstvím kyslíku.
www.sportuj.com/view.php?nazevclanku=vypoukle-bricho-s-premirou-tuku...
panka
hodnocení

cvičím podle videí a fakt si dávám pozor na to, abych měla břicho při cvičení zpevněné...

des*

To je ale pěkná hloupost*zed*Neumíš číst?

"Des"-to platí mně? Co je špatně?*nevi*

doplněno 15.02.12 11:51:

Jasně, díky.

des*

Pro kapku,ale né skočilo to jinam než jsem chtěl,ignorujte to,dík.

artik*

:D , takle do extrému jako v té reklamě to nikdy nedojde , cvičím už řadu let ,jen vršek ( nohy nemohu ) a zas tak hrozné to není , ale máte pradu ,že se musí cvičit pro rovnováhu celé tělo

panka
hodnocení

cvičím každý den, abych ho měla ploché...;) jinak samozřejmě procvičuju i jiné partie.. obden zadek, nohy, ruce, ale záda flákám...

artik*

tak ještě tu stravu . A jinak číšník má samozřejmě pohyb ale zase ta strava není 5-7x za den .

panka
hodnocení

vy mě nechápete, jím pořád stejně, jen jsem začala cvičit a moje břicho vypadá hůř než před cvičením... nejsem tlustá, jen se potřebuji zpevnit...

artik*

vy nechápete , jestli jíte špatně málo a máte více pohybu , tělo si to ukládá do tuků . Napiště sem jak se stravujete .

panka
hodnocení

ale mě se neukládájí tuky, já ho mám vypouklé!

jím dost - 6x denně, jídelníček nemá cenu psát, když se mi tuky netvoří...

artik*

jak víte , že se netvoří tuky na vnitřních orgánech ( jste byla na měření? Jídelníček je to první na ploché břicho a cviky vám jen udělal ( pekáč buchet na břiše ) a celkově se spevníte . Zajděte do fitka a nechte si zkontrolovat techniku cviků . 90% lidí to dělá špatně

panka
hodnocení

na měření jsem nebyla, ale pochybuju, že se mi udělají tuky za měsíc, kort když nehladovým... :)

artik*

pochybuju ,že je na břiše poznat měsíční cvičení :D za tu dobu co sem píšete ,jste už mohla jídelák napsat a né furt komentovat jak to všechno děláte dobře . Za měsíc jsem schopnej přibrat i 9 kg ( sval ,tuky ) a to nehladovým :D

výtka
Upozornění od administrátora 22. 02. 2012 10:06:10
z mého pohledu se navážíte spíše vy, trošku ubrat prosím... ;)
panka
hodnocení

budete se divit ,ale výsledky vidím, jinak bych sem napsala...;) bohužel jsou negativní...

znám své tělo a poznám, když něco není tak, jak bylo třeba před týden, měsícem...;)

hodnocení

0x

Dobry den, brisni svaly jsou tri, prime, sikme a vnitrni. Vy svicite sikme a prime svaly, takze nemate svalove partie vyvazene. Musite zacit cvicit i svaly vnitrni, ktere Vam prave drzi vnitrni organy, aby se nevyvalili ven. Kdyz mate vetsi svaly prime, tak naopak muzete mit prisko vyce vypoukle z duvodu, ze tezsi svaly vnitrni proste nemaji sanci unest. Zuste nasledujici cviceni:

Narovnejte záda a zhluboka se nadechněte. Poté vydechujte a současně s tím vtahujte břicho dovnitř.Jakmile už nebudete moci nic vydechnout,nechte několik vteřin břicho úplně stažené dovnitř. Toto zopakujte alespoň pětkrát a pak si dejte pauzu. V průběhu dne zopakujte těchto pět hlubokých výdechů ještě několikrát a snažte se jejich počet postupně navyšovat.
Náročnější varianta tohoto cviku je v poloze na všech čtyřech, protože to proti vtahování břicha více působí gravitační síla. Princip je jinak úplně stejný.
Zdoj:
trener-online.cz/...

panka
hodnocení

díky moc! určitě budu zkoušet...

artik*

takže postup - z hluboka se nadechnu OK ,ale jak vydechovat a zatahovat břicho a pak se znovu nadechnout? Zkouste si to :D . Když se z hluboka nadechuju ,tak mi se mi břicho zatahuje a pak už při vydechnutí není jak a kam zatahovat

panka
hodnocení

takže ho mám pořád držet zatažené? jak při výdechu, tak při nádechu?

Pri dychani do branice se Vam bricho nemuze zatahovat, naopak plnite branici vzduchem, tak se roztahuje. Proste vydechnout a zatnout svaly tak tomu rozumim ja. Potom vydrzet bez nadechu co to pujde se zatazenymi svaly

panka
hodnocení

jsem natvrdlá, takže nadechnout - uvolněné břicho, výdech zatáhnout a držet a při nádechu opět břicho povolit? a tak pořád dokola?

Ano, nadechnout pri uvolnenem brichu, pri vydechy bricho zatahnout a drzet i po uplnem vydechnuti 3-4 sec nebo so vydrzite bez dechu (nejspis by to nemelo byt do zmodrani, ale s cim jste jeste schopna plynule dychat bez lapani po dechu), nadechnout zase s uvolnenym brichem a stale dokola.

artik*

když se z hluboka nadechuju plněj se plíce a břicho se zatahuje , jak mám pak ještě při vydechování břicho zatahovat? :d to prostě nejde

dzordz*

Není to podobné tomu, když si lehnete na břicho na tvrdou podložku, ruce nahoru pod hlavu, ležet a zvednout břicho bez hýbání čímkoli jiným (páteř, záda), prostě jen břicho odlepit od země? To hlavní zatažení by mělo být v místě asi dva palce pod pupkem, později klidně na výšku krabičky tictac nebo mobilu nebo tak něčeho.. prostě zatáhnout víc než jen od podložky, držet pár minut a normálně dýchat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]