Nejste přihlášen/a.
Pěkný den.
Mám, domnívám se že od narození, lehce propadlý hrudník. Nevejde se mi tam ani pěst asi třeba 2 prsty. Ale je to trošku vidět. Je mi 16 let, takže by se s tím dalo snad ještě něco dělat. Chodím občas běhat (hlavně v létě) a posiluji doma každý druhý den alespoň 45minut s činkou a nějaké ty kliky.
Jenže, četl jsem, že čím více člověk posiluje prsní svaly, tím více je to vidět. Pomáhá prý běh a plavání. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Dýchací problém kvůli tomu nemám, takže operace snad není potřeba.
Díky Bahnak.
Mám řečeno, že páteř mám trošku křivou. Ale prý to má až 50% lidí..
Plavat nemám moc kde, spíše ten běh.
Jistě, ale pokud budeš bezhlavě cvičit prsa a záda ne (přičemž zádové svaly rovnají postavu), tak ti sice možná nabyde objem hrudníku, ale "propadlý může být pořád.
Nevím jak běh, ale ještě jsem neslyšela, že by se někomu formoval hrudník či rovnala záda během - to se spíš záda budou deformovat... na šířku i objem hrudníku je vynikající veslovací trenažer, veslování, pádlování.
Rozpažky, možno i před sebe nebo vleže šikmo nahoru. Ideální by bylo, kdybyste si jednou zašel do posilky a tyhle cviky si od trenéra nechal vysvětlit. Pak už můžete pohodlně cvičit doma. Protože když přesně nebudete vědět, jak a co cvičit, můžete také cvičit úplně jiné svaly, než chcete - a ještě si můžete ublížit.
Kamarád chtěl hooodně cvičit, aby mohl balit holky. Začal tak intenzivně makat ramena, ruce a záda, že úplně zapomněl na hrudík. Dnes chodí ohnutý, ramena a ruce má jak rambo, ale svaly na hrudníku totálně zkrácené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.