Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoruční 5-10ti kilová činka - jaké cviky

Od: palacky* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, ahoj...je mi 17let, vážím 65 Kg a měřím 184 cm...Mám jednoruční činku nastavitelnou na 5-10 kg. Ví, že je důležitá strava s tou už nemám problém ta je vyřešena, ale potřeboval bych poradit nějaké cviky s tou činkou pro začátek...Chtěl byhc si aspoň trošku vypracovat postavu...Děkuji...:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

tvojehubnuti.cz/...

Tady inspirace...:)

doplněno 28.01.12 12:48:

vseokulturistice.cz/...

hodnocení

0x
Já bych se nerad opakoval, vyvarujte se toho, že začnete posilovat bez průpravy. Je nutné ze začátky zpevnit si tělesný korzet a pak až začít rozvíjet jednotlivé partie, jak bude potřeba.
Ono vzít si do ruky 8 kg činku a začít s ní mávat je hezké, ale velice brzo si vypěstujete nerovnoměrnost, což vede později k docela nepříjemným (i zdravotním) problémům.
Přirovnal bych to k tomu, že také nelze stavět dům na holé louce. Je třeba začít stavbou základů. bez nich se dům dřív nebo později zhroutí.
Pokud jste začátečník, mohu více než jen doporučit tento cvičební plán:
forum.posilovani.net/...
10 týdnů je sice dlouhá doba, ale má to své opodstatnění.
Toto je základ, který pomohl nastartovat už mnoho lidí a pokud na něj v budoucnu navážete další program, zaměřený na objem vybraných partií, určitě docílíte toho, co chcete.
Nezapomeňte si hlídat stravu!
Doporučuji si přečíst nějaké diskuze na specializovaných webech.
doplněno 28.01.12 14:23:

pardon

forum.posilovani.net/...

palacky*
hodnocení

Děkuji moc, ze začátku to sice bude trošku vopruz a nezvyk, ale mám cíl a za tím sipujdu,pak mě to nakonec budei bavit ...:D...

Děkuji a přeji příjemný víkend...:)

Super! Chce to se nakopnout:)

První týden až dve jsou skutečně blbý...ale jakmile člověk překoná nastalou krizi, zlomí se to a už to půjde "skoro" samo.

artik*
hodnocení

0x

mohu vidět jídelníček? je super ,že máš jídlo vyřešené ,ale jestli máš jídelníček OK tak ti musí bejt jasný ,že ta činka je k ničemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]