Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu začít boxovat ve 30?

Od: yokooo odpovědí: 12 změna:

Ahoj.je mi 32 let a za dva měsíce porodím své první dítě. Poté bych se chtěla věnovat nějakému sportu.Hodně mne vždy lákal box..spíš thai-box...nevím jestly v tolika letech mám něco takového začínat.Bez ohledu na odpovědi to asi stejně zkusím..jen jsem se chtela poradit a zhodnotit s někým kdo má zkušenopsti..možnosti síly atd. :) Jinak jsem měla sport ráda vždycky,běh..kolo..plavání resp.se nebráním ničemu. Předem díky za názor ;) hezky den.Yokooo.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

4x

Tenhle dotaz je spíš do rubriky Volná diskuze...:)Dva měsíce do porodu?Tak to budete v nejbližších letech mít jiné starosti...:)Thai-box já neřadím mezi sporty.Kopnout někoho do hlavy,to není sport...A pro ženu už vůbec ne.Běh,kolo,plavání,to je přesně to pravé.Pro zdravé tělo ideální aktivita.Tak ať se daří a Vy i miminko jste v pořádku!

sargo*
hodnocení

3x

Bojová umění jsou úžasná věc a tvrdí se, že se dá začít kdykoli - což je sice pravda, ale nevím, jestli by vás bavilo se o to snažit mezi hromadou mlaďasů, kteří budou všichni postupovat rychleji než vy, snadněji se učit a nebudou mít absence kvůli tomu, že jste doma s nemocným mrnětem. Navíc i kdybyste byla z Prahy, nebo měla štěstí na termíny, stejně budete muset vybírat z něčeho, co je blízko a ve vhodných časech, pro která seženete spolehlivé hlídání. Po dobu kojení to chce navíc jen přiměřenou aktivitu (samozřejmě bez hrozby úderů do prsou). Můj tip: najděte si jakýkoli kurs bojového umění, který bude při ruce a budou tam chodit i starší začátečníci, a za dva tři roky můžete přejít na ten box, pokud ještě bude touha, s tím, že zkušenosti z toho, co budete dělat do té doby, se dokonale zúročí, ať už ve fyzičce, nebo ve skutečnosti, že řada prvků je podobná. Navíc jsou různé skupiny, které z něho vycházejí - třeba kickbox aerobick nebo posilování - aniž do sebe s někým tlučete. Záleží, co máte po ruce. Hodně zdaru a nenechte se odradit :-D

hodnocení

1x

je vidět, že vůbec nejen nevíte, ale ani netušíte, co to je dítě. Trošku si to srovnejte v hlavě a určete si priority. *hej*Možná ale, že to není vůbec špatný nápad. Bojím se, že až dítě vyroste, pěkně vám nakope prd-l, když si uvědomí, co zvolila máma místo něho. *placni*

martinaa*

Znám spoustu maminek, co mají mimíska a chodí jednou týdně do posilovny a jednou si třeba zaplavat. Ty dvě hodinky pohlídá mimčo manžel nebo rodiče. Na tom nevidím nic špatného:)

plechacek*

posilovna nebo plavání beru, jsou to krásné sporty, také se jim věnuji, ale nenávistný souboj, kde stačí dostat jeden špatný úder a může být po srandě, to rozhodně ne

martinaa*

To už je volba tazatelky:) Osobně se mi box jako takový hnusí, nicméně každý máme jiné zájmy...

yokoooo
hodnocení

Dík za odpověd,Své priority mám určené a srovnané také ;) Své dítě nemíním nikterak opomíjet a ani upřednostnovat sport místo něho...myslím jen že být mu příkladem není naškodu. Nikoho mlátit do hlavy nehodlám.Vím že pro profesionální dráhu je asi trochu pozdě ale přeci jen je to težký sport který zůročí dokonalá fizička. Když mi nakope prd-l a bude lepší než já..budu jen ráda a mě to bude odměnou *jasne*

martinaa*
hodnocení

0x

S thai - boxem můžete začít kdykoli, pokud se Vám chce a máte vůli. Nikdy ale nezačínejte sama, ale sežente si vedení trenéra, který eliminuje chyby, naučí základy tak, abyste se nezranila. Thai - box není aerobic, je náročný na pružnost těla i fyzičku. Vše se ale dá vytrénovat.:)

Počítejte ovšem s tím, že je to jeden z nejtvrdších bojových sportů na světě. Je hodně tvrdý a hodně bolí.

yokooo
hodnocení

Děkuji za odpověd,určitě mám v plánu se přihlásit k nějakému týmu a nechat si poradit od trenéra.*palec*

hodnocení

0x

Naprosto souhlasím s tím, že žena se nemůže zavřít s dítětem doma a zahodit všecko za hlavu. Ale sport, který vyžaduje nepřetržité tréningy a možná se mýlím, ale i způsob života a není pouhou rekkreační činností, je na prvním místě. A až pak šestinedělí, kojenec, batole. ;) Obdivuji mladé maminky na kolečkových bruslích s kočárkem, s posilovnou, tělocvičnou. To víte že jo. Ale naprosto soustředěný tréning, proložený posilováním, speciálními cviky, životosprávou a vším tím, co k úspěch v takovémhle sportu patří, mě děsí. :( Zvláště pak u maminky, která už má nějaký pátek a nově s náročným sportem začíná.

martinaa*

Tak snad tazatelka nemyslela, že se bude sportu věnovat profesionálně:) Pokud by si dvakrát týdně chtěla zaboxovat, nijak zvlášť návyky měnit nemusí. A posilovat se dá dobře i doma:) Je ale pravdou, že se jedná o velmi náročný sport..

yokooo
hodnocení

Nechci se do bojového sportu vrhnout bezprostředně po porodu :D jsem si vědoma všech rizik a dusledků které hrozí velkou námahou s tím spojenou. Zpátky získat fizičku chci pomalu a v klídku.Co se týče maminek na kolečkových bruslých s kočárkem mne děsí asi podobně jako Vás.Je to nebezpečné,hlavně mnohé z kočárků nejsou na takovouhle zátěž ani přizpůsobená.Ale s přítelem to nějak dáme do kupy a časově upravíme..až miminko nebude na mne až tak závislé. Sport bolí všechem dělá-li se pořádně! Tak asi jako vše,nic nemáme zadarmo..čím víc zvládneme tím je sladší odměna ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]