Nejste přihlášen/a.
v létě jsem byla pracovat v zahraničí, dělala jsem téměř 19-20 hodin denně, na spánek nezbývalo moc času. Když jsem si lehla, tak v různou dobu, přes poledne nebo dopoledne...v noci se vždy makalo. Vydržela jsem to měsíc a půl. Nyní však se mi díky únavě hroutí život. Pokud musím vstát dříve jak v 8:30 jsem nepoužitelná. V noci nemohu spát, stane se, že usnu až v půl čtvrtý. Největší únava na mě přichází po obědě a je to nekontrolovatelné, pokud po obědě usnu, i když mě budí nemohu se probudit, nemohu udržet oči otevřené, slyším jak na mě lidi mluví, ale pouze z velké dálky. Pokud si po obědě nelehnu, usínám večer stejně špatně. Nyní jsem měla dva měsíce zkouškové, takže vcelku volno, ale spánek se mi nepodařilo srovnat. Od soboty mi začne krutý režim, v pondělí musím vstávat v půl šestý a předpokládám, že se vrátím domů tak v půl šestý večer. Jedu do školy a pak ihned na trénink. Jenže mám strašný strach, že někde usnu na tréninku, při řízení auta, už teď vím, jak to pro mě bude náročné a mám z toho deprese. Nevím jak si to srovnat, mělo by mi stačit 6 -8 hodin spánku denně. Nechci do sebe rvát nějaké léky na spaní, ale obávám se, že bez nich už to asi ani nepůjde.
marianne. Určitě hupkyšupky k lékaři. Může to být "vyhoření" organizmu. Není radno si s tím zahrávat.
Tak nějak jsem doufala, že to půjde nějakou třeba bylinkovou metodou, nějak přírodně a samo...nechci jít k lékaři a říct: ,, Jsem unavená, nevíte co s tím.."
K doktorovi? A jak vám doktor pomůže? Bude spát za ni? Doktoři jsou na nic. Musí si nastavit sama svůj režim, přenastavit svoje vnitřní hodiny, což může trvat i několik měsíců a hlavně maximálně zvolnit, nevím co trénuje, ale jestli pak nemůže spát je už přetažená.
Takže pevný každodenní režim práce a odpočinku bez stresu a strachu, včetně pevné doby na jídlo, chodit spát ve stejnou dobu, i když se vám nechce spát, jít si lehnout(bez televize a dalších blbostí). Tělo si max. po pár týdnech zvykne a budete spát.
Začátek bude těžký, bude vám připadat, že to nejde, ale půjde to.
Jezdím večerní spinningové hodiny, faktem je, že nemohu spát bez počítače či hudby, jakmile si to nezapnu koukám do stropu déle než obvykle, kafe nepiji, zkoušela jsem pít před spaním meduňku, větrám, do aromalampy jsem si dávala levanduly na uklidnění, koupila si nějaký pytlíček s bylinkami na lepší spaní..dokonce i "plyšáka" s heřmánkem, který se dává do mikrovlnky, hřeje a vypouští nějaký vůně na lepší spaní...a nic...
Spinning?Večer? Bože fakt nevím kdo takový kraviny vymýšlí.Večer už je tělo v útlumu , a vy mu pěkně dáváte. Ráno , max odpoledne musíte mít max pohybovou aktivitu a postupně k večeru organismus zklidňovat, raději se běžte večer jen projít a nadýchat se, aromalampu vyhoďte- další kapitalistickej nesmysl, a toho plyšáka taky, je akorát plnej roztočů, který dýcháte. S bylinkami opatrně, začínat zvolna. Nevěřte všemu a všem, co vám kdo nakuká. Řiďte se vlastní hlavou a intuicí. Vůbec se nedivím, že nemůžete spát a jste unavená, máte pěkně rozhašenej režim, jak vydím. Takže pořádně a vyváženě jíst (ráno, v poledne, o něco méně večer). A pevný režim - Vstávat ve stejnou dobu, i o víkendu, po obědě jestli máte čas, klidně si můžete zdřímnout na hoďku nebo dvě, ale ne víc.Chodit spát ve stejnou dobu, abyste měla čas 8 hod. na spánek a bez televize nebo hudby(v klidu).Ono se to poddá a srovná.
Chce to čas a vydržet, takový režim co máte teď je docela sebezničující.
Vše ovlivnit mohu, ale bohužel na spinning mám smlouvu, tudíž si jen tak nemohu říct, že přestanu chodit...ale jinak se okusím řídit tím, co bylo zde napsáno
No je na vás jestli si zvolíte dodržení smlouvy nebo zhroucení. Pokud jste unavená a "vyhořená", tak takováhle aktivita je fakt lehce sebevražedná
Potřebujete ODPOČINEK a MINUMUM STRESU. Takže pokud "musíte kvůli smlouvě" ale sama cítíte že je to špatně tak se právě ještě víc stresujete a sama si to tak ještě zhoršujete.
Jakou máte proboha na ten spinning smlouvu, že tam musíte chodit? Jestliže ho máte jen předplacené, tak se rozhodněte, co je Vám přednější, jestli zdraví nebo tamto.
I kdyby to bylo takto, jako že asi je, tak je praštěná aby to nezrušila! Zdraví a klidný spánek je v životě nejduležitější! A pokud člověk jen trošku může, měl by tomu vše podřídit.
Přesně jsem cvičitelka a je to moje práce - teda spíš brigáda při škole a peníze potřebuju, těžko bych sháněla něco tak dobře placeného a krátkého...
Stejně bych radil to ukončit. Byl jsem v podobné situaci, moc práce a žádný odpočinek. Navíc jako OSVČ samozřejmě žádných "jen" 8-10 hodin práce denně a volné víkendy a dovolené.
Je potřeba prostě někdy říct DOST, i když to třeba znamená uskromnit se a přijít o část příjmu. Peníze jsou ti k ničemu když se z práce zhroutíš...
Jste přetažená. A přetažený člověk neusne, ani kdyby ho zabili. Jste workoholička? Asi ano, ne? Až se vybouráte v autě a někoho zabijete, tak pak budete litovat, že jste svoji situaci neřešila dříve. Musíte si v hlavě utřídit, co vlastně chcete. Tak si říkám, jestli nejste v trvalé depresi, možná, že rada nějakého psychologa by vám mohla pomoci. Jestli budete v takovém životě pokračovat, tak se za chvíli úplně zhroutíte.
Deprese mívám, to je pravda a myslím, že workoholička nejsem...vysadila jsem teď skoro na 3 měsíce, zkoušové jsem stihla v předtermínech...tudíž od nějakého 19. prosince byl mou jedinou činností 4x týdně spinning, 2x od 14:30 a 2x od 17:30...jím zdravě 5x denně, převážně zeleninu, ovoce a ryby...alkohol jsem za tu dobu měla pouze 2x -narozeniny a jedna akce (ani Silvestr jsem neslavila)..snažím se to srovnat seč můžu, ale před chvílí jsem obědvala a už to na mě padá, začne mi třeštit hlava a oči se mi úplně zavírají, i když vím, že momentálně spát jít nemohu...navíc zítra začne ještě práce 8hodin, pak slavnostní premiéra (tzn. dřív než ve 4:00 se do postele nedostanu) v neděli to nějak pofackovat a dospat a pondělí už celý den ve škole a spinning...už teď vím, že to bude náročný a mám z toho hrůzu
Vy jste si toho nabrala moc a tělo vám dává signál, že byste měla ubrat. Jíte zdravě, ale jíte toho dost, má tělo potřebné živiny? Zelenina, ovoce, ryby neznamená, že je to úplně nejzdravší. Co takhle sýry, tvaroh, ono i to červené maso je důležité, protože obsahuje vitamíny skupiny A. Jestliže nezmírníte rytmus svého života, prorokuji vám, že se sesypete. Bez odpočinku tělo nemůže fungovat.
Máte všichni pravdu já to vím, ale prostě v téhle společnosti se udrží jen člověk s ostrými lokty...teď jsem byla necelé čtyři hodiny na nohou, vyřizovala jsem nějaké pochůzky, nyní jsem přišla a je mi úplně zle od žaludku, mám strašný hlad, ale přitom si přijdu plná, už mi asi vážně hrabe
Milá Marianne, pokud si zde nehrajete na hérečku a podobné stavy a pocity opravdu máte (věřím Vám, jinak bych nereagoval), tak buďte velmi opatrná. Můj kamarád, fyzicky silný chlap, si těch životních "povinností" také nakládal více než mohl unést a nakonec skončil po kolapsu na dva týdny na kapačkách, další tři měsíce ho pak doktoři dávali do (téměř) původního stavu. Nepřeceňujte se a nepodceňujte opakovaná varování Vaší tělesné schránky! Fakt to potom není sranda!
Já vím, ale doposud mi to nepřišlo tak vážné...měla jsem těžké životní období a to se asi taky podepsalo...každopádně stále mám takový ten téměř "Čecháčkovský komplex", že jakmile (obrazně řečeno) ze mě netečou proudy krve a nemám 40°horečky jsem v pořádku...
Jj, to je přesně ono. A že beze mě se zboří svět... Není to tak, fakt, zdraví není dobré podceňovat, chce to uvažovat rozumně, pokud to ještě jde. Můj kamarád to podcenil a fungování firmy dal v žebříčku hodnot nad svoje zdraví. Pak ho koloběh života vrátil do reality a ten žebříček hodnot mu totálně přerovnal. Možná ta kritická hranice byla zbytečná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.