Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlídka tašky od zaměstnavatele?

Od: ozak odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,může zaměstnavatel a má na to právo si nechat předložit při odchodu zaměstnance tašku a prohlídnout jí?děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano,prohlídka je možná.A nejen při výstupu ze závodu ale i při vstupu.Jednoho krásného letního dne před mnoha lety jsem si nesl na odpolední šichtu 6 lahváčů a hned mě vyhmátli...

hm*
hodnocení

0x

Tipnul bych, že za určitých podmínek ano. Asi by Vás měl předem upozornit, že je tu ta možnost.

hodnocení

0x

Ano, může:
Významné oprávnění k ochraně majetku pro zaměstnavatele obsahuje § 248 odst. 2 ZP. Zaměstnavatel může z důvodu ochrany majetku v nezbytném rozsahu provádět kontrolu věcí, které zaměstnanci k němu vnášejí nebo od něho odnášejí, popřípadě je dokonce oprávněn provádět osobní prohlídky zaměstnanců.
Více zde:
doplnek.com/...

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano,muže.kryjete i sama sebe,že to nejste vy,která krade.může do ní jen nahlidnout,záleži jen na vás,zda mu umožnujete se v ní hrabat,nebo mu ukazovat veškeré kapsy a kapsičky v ní.
doplněno 23.02.11 20:04: Kdyby vás chtěl ohmatávat,jen jedině za přítomnosti policisty nebo policista sám,ale jen kdyby měl odůvodněné důvody tuto prohlídku udělat.
buss

tož kdyby mě ošahávala pěkná vrátná .. může jen osoba stejného pohlaví
policista na bráně?

krkovicka*
Většinou by ošahávali jen kdyby měli vážný důvod tě osobně omakat.jinak zaměstnavatel není veřejný činitel,který ma na to právo.ukázat z podzdalí co mam pod bundou mohu,pokud si to vyžádá,ale pokud mam neco v podprdě,trenyrkach to už ne.zaměstnavatel sám urči co jemu stací,jestli ukázaní tašky nebo i to co mám na těle.ŽENSKÁ TAKHLE JEDNOU VYNÁŠELA spodní luxusní pradlo,prisla na Adama,odcházela s push-up podprdou a tam to podezreni padlo,pak ji mohli teprv osobne skontrolovat ale za pritomnosti policisty,aby to nebylo tvrzení proti tvrzení.Ja sama kontrolu mám je taskovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]