Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na PPM?

Od: laura777 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Prosím o informaci ohledně nároku na PPM. Pracovala jsem od 1.2.2011 na dobu určitou do 31.7.2012. Od května 2012 jsem byla na nemocenské a počas toho jsem otěhotněla. Dne 1.8.2012 jsem dále pokračovala v nemocenské kvůli rizikovému těhotenství. Datum porodu mám 1.3.2013 takže nejpozději 18.1.2013 bych měla nastoupit z nemocenské na mateřskou dovolenou. Mám nárok na PPM a kde si mám podat žádost?

Děkuji mockrát za odpověď .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Veškeré info najdete zde:

cssz.cz/...

hodnocení

0x

nechci se míchat kapcenaděje do tohoto tématu, ale dle mého soudu pokud jste nebyla 270 dnu pojištěná v posleních svou letech před nástupem na PPM nemáte nárok, asi tak sorry

laura777
hodnocení

Ale dyť píši, že jsem pracovala od 1.2.2011-31.7.2012 to jsem byla pojištěna.

Podle toho, co uvádíte, by Vám mohl nárok na PPM vzniknout. Pravděpodobně stihnete odejít na PPM do 180 kalendářních dnů od ukončení pracovního poměru a 270 pojištěných dnů máte také splněno.

Formulář Žádosti o PPM Vám vystaví ošetřující lékař a Vy ho (po doplnění VŠECH náležitostí) předáte svému bývalému zaměstnavateli. Ten vyhotoví Přílohu k žádosti o dávku (uvede tam Vaše vyměřovací základy za posledních 12 měsíců, aby bylo z čeho dávku spočítat) a spolu s žádostí to zašle na OSSZ. Odtud byste měla začít pobírat dávku.

laura777
hodnocení

Děkuji mockrát za odpověď. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]