Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o informaci ohledně nároku na PPM. Pracovala jsem od 1.2.2011 na dobu určitou do 31.7.2012. Od května 2012 jsem byla na nemocenské a počas toho jsem otěhotněla. Dne 1.8.2012 jsem dále pokračovala v nemocenské kvůli rizikovému těhotenství. Datum porodu mám 1.3.2013 takže nejpozději 18.1.2013 bych měla nastoupit z nemocenské na mateřskou dovolenou. Mám nárok na PPM a kde si mám podat žádost?
Děkuji mockrát za odpověď .
nechci se míchat kapcenaděje do tohoto tématu, ale dle mého soudu pokud jste nebyla 270 dnu pojištěná v posleních svou letech před nástupem na PPM nemáte nárok, asi tak sorry
Podle toho, co uvádíte, by Vám mohl nárok na PPM vzniknout. Pravděpodobně stihnete odejít na PPM do 180 kalendářních dnů od ukončení pracovního poměru a 270 pojištěných dnů máte také splněno.
Formulář Žádosti o PPM Vám vystaví ošetřující lékař a Vy ho (po doplnění VŠECH náležitostí) předáte svému bývalému zaměstnavateli. Ten vyhotoví Přílohu k žádosti o dávku (uvede tam Vaše vyměřovací základy za posledních 12 měsíců, aby bylo z čeho dávku spočítat) a spolu s žádostí to zašle na OSSZ. Odtud byste měla začít pobírat dávku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.