Nejste přihlášen/a.
Dobrý dem chtěla bych zrušit životní pojištění, o jakou část pěněz příjdu? děkuji.
Dobrý den, je to velice těžko stanovitelné. Princip pojištění je takový, že první roky platíte na krytí rizik, pak se to nějak vyrovná a pak teprve vzniká nějaké to odbytné - laicky popsáno, prostě ze začátku je odbytné velice malé. Měla byste si prostudovat všeobecné podmínky svého pojištění a kontaktovat svoji pojišťovnu.
.. njlepší odpověď Vám poskytne ten, kdo s Vámi ŽP ujednal. vše ostatní budou na základě toho, co jste uvedla, spekulace. Podmínky se mohou u různých produktů lišit a záleží právě na formulaci smlouvy a podm. vašeho produktu. V zásadě bytse zde musela nafotit smlouvu a stanovené obch. podmínky k ní, a to asi nechcete ani nedělejte. Mi
zalezi na tom jak dlouho to mate zalozeno, kolik tam platite, jake mate pripojisteni (jak castka jde na ne a jaka na sporeni(ktere je ovsem do zivotniho pojisteni kravina ale to je jina vec)), u jake pojistovny ja smlouva zalozena a pres koho sjenana (posledni dve veci jsou patrne z nazvu smlouvy).
Obecne: prvni ca 2 roky je na smlouve 0,-Kc, a pak castka roste a ca po 10 letech je na smlouve vice, nez kolik vlozite.
Ale zalezi na tom, jak je smlouva nastavena (viz prvni cast me odpovedi).
kdyby neco, filip.prchal@seznam.cz
Pekny den
Obecně pane moc toho nevíte a co jednorázové pojištění? Hmm? Tam mám po roce již své peníze zpět, moc tomu nerozumíte,ach jo to jsou ti poradci co kazí práci jiným...
Ani já toho moc nevím, tak se vámi rád nechám poučit, jak vypadá jednorázové životní pojištění.
Jednorázové životní pojištění je,že dáte celé peníze najednou..je to jednoduché..pak po roce je máte všechny zpět a do jednoho roku ztrácíte v případě zrušení cca 5%. Mimochodem jednorázové živ.pojištění se dá uzavřít třeba jen na pět let,stačí takto pane poradče?
Vám to nejspíš stačí, ale jako "poradkyně" byste mohla znát aspoň základní terminologii. Vámi popisovaný produkt je nejspíš "kapitálové životní pojištění" Navíc systém odkupného je poněkud složitější a mimochodem jakékoliv i životní pojištění se dá uzavřít i na týden nebo lépe ukončit i druhý den.
Základní terminologii?
, myslím, že tazateli je jedno, zda je to investiční,či kapitálové, tady se přece jedná o úplně něco jiného a já jen píši, že se dá uzavřít ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ (a je jedno zda invest.kapit. nebo úvěrové) s tím, že mám své peníze po roce zpět howk
Rušila jsem pojištění po 3,5 letech - spořila jse, 500,- měsíčně a dostala jsem z toho 5000,- A vzledem k tomu, že jsem si to odečítala z daní, tak jsem pak státu musela vrátit to, co mi vrátil na daních. A to jsem kvůli tomu lítala po finančáku a nikdo přesně nevěděl co a jak. A to jsem měla problém i se samotným zrušením pojistky, protože byla uzevřená u ING přes AWD. Na pobočce ING mi to odmítli zrušit a finanční poradce z AWD nekomunikoval.
Nejspíš to nebude tak docela pravda. Snad nechcete tvrdit, že jste naspořila 21.000,- a vyplatili jen 5.000,-? Vám tedy nevadilo, že jste byla okradena o 16.000,-Kč? Nebo je to tak, že jste platila ne spoření, ale pojištění se spořící složkou, na kterou šlo z těch pěti set jen asi 120,- Kč?
Pravda to bohužel je. Jednalo se o životní pojištění Investor Plus od ING. Žádné připojištění v tom zahrnuto nebylo. Pokud jsem slyšela, tak je to běžné, že peníze za první dva roky jsou na poplatky...A samozřejmě, že mi to vadí, že jsem přišla o 16000,- . Máte radu, jak to z nich dostat?
Tato Vaše odpověď je jasným důkazem toho, že se v těchto záležitostech orientujete jako značná část populace, pro kterou je jednodušší dát na někde odposlechnuté "zaručené" rady, než aby se sami seznámili s obchodními či pojistnými podmínkami podobných produktů. Sama uvádíte, že se jednalo o "životní POJIŠTĚNÍ" - tedy produkt, kde Vámi poukazované peníze jdou v první řadě na krytí rizik, které jsou v POJISTCE uvedeny a až následně někde v dáli je jakási možnost, že když budete tento produkt financovat X let, tak na konci možná dostanete nějaký sjednaný obnos.
Pokud bylo Vašim záměrem vložené peníze zase v krátké době vybrat, neměla jste uzavírat pojištění, ale nějakou formu spoření.
Jediná reálná cesta jak získat takto investované prostředky zpět v kratší než sjednané době je nechat se uznat za nesvéprávnou se zpětnou platností, aby mohla být smlouva od počátku uznána za neplatnou. Případně prokázat podvod ze strany sjednatele. Oba způsoby jsou spíše teoretické, ale schůdnější by byl ten první. Bohužel, realita je taková!
Původní záměr samozřejmě nebyl, že peníze vyberu tak brzo. Ale když mi v každém ročním vyúčtování přišla informace, že tam mám míň peněz, než kolik jsem vložila, protože zrovna nějaké ty fondy( do kterých peníze investovali nebo vkládali či co) se pohybovaly v mínusových číslech, tak jsem se rozhodla, že do tohohle další peníze vrážet nebudu. Mimochodem - autorka se ptala od začátku na životní pojištění a já jsem jí celou dobu odpovídala na životní pojištění. Takže nechápu Vaše upozorňování, že se jedná o pojištění. Při sjednávání jsem se spoléhala na rady finančního poradce, protože jsem se spoléhala na to, že mi poradí dobře (myslela jsem, že od toho tu takoví lidé jsou). V dnešní době už bych to neudělala a radši strávím týden u netu vyhledáváním informací a sama je zhodnotím, než si nechat poradit od člověka, který doporučí variantu, ze které bude mít největší provizi on sám a ne to, co je nejlepší pro jeho klienta. Samozřejmě věřím, že všichni finanční poradci nejsou takoví a že je to o povaze člověka, ale nikdy více.
Strašně málo lidí rozumí pojistkám... Víte ono pojištění je služba jako každá jiná.Služba v tom,že kdyby se s Vámi něco stalo,pojišťovna musí zabezpečit Vaší rodinu.Některé pojistky část Vašich plateb investují,ale je to běh na dlouhou trať.V zásadě se nikdy! nejedná o spoření! Na Vaši otázku dostanete odpověď na pobočce pojišťovny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.