Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak použít Dobropis

Od: janek* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

za vrácené zboží v internetovém obchodě mě byl vystaven a zaslán dobropis. Je tam psáno, že finance si mohu vyzvednout buď osobně (nepojedu ale přes půl republiky), nebo dobropis použít na nákup jiného zboží.

Marně se pokouším zjistit, jak mám dobropis použít na nákup jiného zboží v tomtéž obchodě. Nikdo mě prostě na maily neodpovídá, telefony neberou.

Nemůže mě někdo alespoň poradit co dělat?

Honza

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

"janek", při vystavení dobropisu, jsem k němu vystavila výdajový doklad, který zákazník podepsal a převzal hotovost, nebo jsem vystavila dobropis a platba byla uveda platebním příkazem na účet. Nevím jak internetový obchod pošle dobropis bez peněz. Možná někdo ještě poradí. - stařenka

janek*
hodnocení

Ano, dobropis mě zaslali mailem v .pdf formátu. Mám prý ho vytisknout (což jsem udělal), podepsat a odeslat v obálce poštou k nim (což jsem také udělal).

Účet nemám, jsem důchodce a a kvůli dobropisu jej nebudu zakládat. Takže prý si to mám přijet vyzvednout osobně, protože oni to na složenku neposílají.

Spíše bych si chtěl v té ceně vybrat jiné zboží, ale nevím, jakým způsobem. Od nich právě nemohu získat odpověď.

Jinak se jedná o e-shop, který byl vyhodnocen za loňský rok na 1. místě.

ladinpraha*

Ještě pořád existuje Česká pošta a složenky. Předpokládám, že platbu za zboží jsi jim tam taky nevezl osobně. To by mě zajímalo, za co ten obchod získal to 1. místo.

pt®

Dobropis jste podepsal a co bylo napsáno v textu. Platba převodním příkazem, v hotovosti, nebo dobropis pro výběr jiného zboží? - stařenka

janek*
hodnocení

V hlaviče dobropisu je psáno:

Způsob úhrady: 30 zápočtem - osobně

ladinpraha*

Já bych to natvrdo přeškrtl a napsal složenkou.

pt®

Takže jste potvrdil podpisem, že si výměnou zboží převezmete osobně. Snad to tak bylo myšleno. Možná poradí někdo další. - stařenka

doplněno 22.02.11 18:45:

Jak napsal "ladinpraha". Měl jste to škrtnout a připsat platba složenkou.

janek*
hodnocení

Máte se mnou trpělivost, děkuji.

Tenhle e-shop má pobočky v pár městech, takže zboží jsem si objednal přes internet, ale převzal a zaplatil na pobočce u nás. Reklamaci jsem však už musel poslat balíkovou poštou do jejich centra (Praha). Tam odtud mě poslali onen dobropis mailem a já jej musel poslat opět normální poštou zpět. Na moje další dotazy vůbec nereagují.

Opravdu jsem se setkal s dobropisem poprvé a jsem z toho fakt janek, co s tím dál.

pt®

Já bych ten dobropis znovu vytiskla a šla na jejich pobočku, kde jste již byl a pak uvidíte. - stařenka

janek*
hodnocení

Zítra to zkusím, i když si od toho moc neslibuji.

Když jsem jim chtěl zboží předat k reklamaci, řekli, že jsou jen výdejní místo, že to musím všechno přes Prahu.

Ale i tak moc děkuji za pomoc. Honza

pt®

Dobře, zajděte tam a slušně je požádejte o pomoc, že nejste schopen se do Prahy dostavit ze zdravotních důvodů. Držím palečky. - stařenka

janek*
hodnocení

Takže ještě jednou díky a asi dlužím dokončení.

Dnes jsem zašel na místní pobočku se žádostí o pomoc. Nejprve mě opět odkázali na Prahu, ale pak se jedné slečně asi zželelo starého dědka a prozradila mě, že si mám objednat zboží, které bych chtěl a dobropis prý běžně berou místo hotovosti. Kdybych chtěl prý jen hotovost vrátit, skutečně bych musel do Prahy.

Takže všem moc děkuji za snahu a za pomoc.

Honza

pt®

Tak to je dobře, že jste takto pochodil, ještě jsou ochotní lidé. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]