Nejste přihlášen/a.
Přítel si stěžuje na bolesti bříška v místech pod žebrama - usuzuju tedy žaludek, ale čím by to mohlo být? Stravuje se ráno pečivo na sledko + černej čaj, v poledne dražší-kvalitní meníčko, odpoledne pečivo na slano s kouskem zeleniny + nějaká sladkost a večer buď polévka, pomazánka, párek, pečivo nebo tak něco + černej čaj
Pozor, v místech pod žebrama taky může bolet žlučník, nebo játra. Doporučuji návštěvu lékaře. Ještě může zkusit něco na překyselený žaludek, Antacid např., ale už kvůli těm játrům bych zašla k lékaři.
Cyrile, co to je "játro"?Mohou to být i žlučové kameny, vředy žaludeční, neuroza atd. Není na co čekat. Diagnostikovat, ojmenovat a léčit!
Jasně že pojmenovat.
Jenže on je klasickej chlap, na bolístku on si postěžuje a nedej Bože aby to byla rýmečka, ale on k doktorovi jde jen v krajní nouzi já sama jsem bolesti v tom okolí taky před pár lety měla, obvoďák mě rovnou odeslal na "hadičku do žaludku" ale před samotným aktem mě doktor s hadičkou "jen v ruce" poslal domů, prý ať to nedramatizujem a hned kolem toho nedělám cirkus a přítel mi to taky "potvrdil" . Jsem z něj vytáhla, že ho to průběžně bolí již tak 2 týdny?! ale bolesti nejsou nesnesitelné, spíše nepříjemné, s pálením žáhy míval často problémy, ale již je to jen občas, ale nikdy to nebylo spjato s bolením břicha ...
On takový vřed na dvanácterníku je taky parchant. Příznaky : tupá nepříjemná bolest, spíš tlak, jakoby neustálý hlad. Zhruba deset cm nad pupíkem, po snězení něčeho mírná úleva a po hodině je to tu zas. Alkohol, čaj, koření, nadýmavé potraviny, káva, kouření ... po tom je to spolehlivě cítit. Vlažné mléko přináší úlevu. Chce to vypozorovat a pak je jistější zajít na gastroendoskopii.
Mně na bolesti žaludku pomáhá, když udělám cvik zvaný svíčka.
nd03.jxs.cz/...
Jakmile se obsah žaludku gravitací trochu převrátí, tak se mi většinou uleví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.