Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého pobytu nezletilé dcery.

Od: dancasc odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

bydlíme s dcerkou u přítele (jejího otce) v jedné vsi na pardubicku, ale trvale jsme hlášeny v Chrudimi u mé maminky v garsonce (mamince jsem nedávno garsonku darovala).

Chci svého přítele opustit a měly bychom se odstěhovat do bytu mého známého v Pardubicích. Jelikož má dcerka v červnu 3 roky a já nastupuji v Pardubicích do práce, budu podávat přihlášku do školky v Pardubicích. Ve většině školek je ovšem zásadní kritérium trvalý pobyt dítěte v obci.

Zajímalo by mne, zda je možné přihlásit k trvalému pobytu v Pardubicích pouze nezletilou dceru - já bych si chtěla ponechat trvalé bydliště v Chrudimi a novou adresu na které budeme obě spolu bydlet mít jako korespondenční. Souhlas známého s trvalým pobytem není problém. Toto nám poradili přímo v jedné školce.

Nebudu s tím mít nějaký problém při žádosti o svěření do péče nebo při jiném jednání s úřady?

děkuji

Dana

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

0x

Má sestra takto přehlašovala svého syna (14let) a neměla s tím problém. Asi nejlepší bude zavolat na příslušný úřad, kde vám zdělí zda to mohou provést či ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]