Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy má svátek Petr?

Od: barvinci* odpovědí: 13 změna:

Narodil jsem se v prosinci jmenuji se Petr kdy správně mám slavit svátek 22.2 nebo 29.6 dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

1x

Jestliže máte v kalendáři dva termíny, asi si můžete vybrat. My slavíme v rodině ten letní, protože už se dá posedět na zahrádce. :)

A každý důvod k oslavě je dobrý, ne? :D

hop®
hodnocení

1x

Buď rád, že nejsi Jan!

To bys mohl slavit 5.1., 31.1., 14.2., 18.2., 8.3., 10.3., 27.3., 28.3., 30.3. ... - a to je jen za první čtvrtletí! *smich*

Zdroj: libri.cz/...

marenka*
hodnocení

0x

Mám doma Petra, slaví to v červnu, podle toho jak je zvyklý z dětství.

hodnocení

0x

ja bych slavil oba...:)

binka*

Přesně tak, slavte oba! Mám kamaráda příjmením Král a ten slaví svátek na tři krále a pak ještě podle křestního jména v březnu ;)

hodnocení

0x

Můj synovec je taky prosincovej a Petr. Asi před hodinou babičce odepsal že děkuje ale že to slaví až v létě.

Taky v tom mám guláš.*ee**smich*

jovanka*
hodnocení

0x

Slavit můžeš, kdy chceš. Nejlépe oba dny :) A když se v červnu sejdeš s nějakým Pavlem oslavte to dvojnásob:))

lidus*
hodnocení

0x

Vy si můžete vybrat, mé jméno v kalendáři není.

hop®

Lidus, a nenašla jste se ani v mém odkazu? *sok*

janourecek*
hodnocení

0x

já bych slavila asi oboje... ale kdybych si musela vybrat tak asi v létě protože v létě se slaví lépe :)

durancea*
hodnocení

0x

Jediným určujícím faktorem ( kdysi ) mohl být záměr rodičů - nevím, jak je to se jménem Petr, ale třeba Jan je dle církevních svátků

( příbuzný slaví třeba v květnu dle Jana Nepomuckého). Zvolte dle sympatií k daným svátkům, nebo prakticky (v druhé půli roku než máte narozky), nebo s úsměvem rovnou dvakrát ;)

doplněno 22.02.11 17:02:

Jinak pokud byste byl věkově starší, často se jméno dostávalo co nejblíž narozeninám, ale ne zas rozdíl prosinec - únor.

petr123*
hodnocení

0x

Jak chceš *frajer*

Já to slavím v únoru, ale většina jmenovců co znám to slaví ve druhém termínu.

phoenixczech
Petr který nemá sourozence Pavla slaví 22.2.
Petr který má sourozence Pavla slaví 29.2 na Petr a Pavel...Žádný dva svátky nemáte.
Jmenuji se Pavel a mé dvojče je Petr tudiž máme jeden svátek 29.6 na Petr a Pavel. Náš otec je Petr má bratra Karla a tudíž slaví na(Petr) 22.2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]