Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz ohledně výpovědi ze strany zaměstnance...od 1.1.2011 je v podmínkách pro přijetí na úřad práce do evidence uchazeče,že pokud neukončil pracovní smlouvu z vážných důvodů...atd... bude pobírat pouze 45%...ví prosím někdo,co je bráno jako vážný důvod?
doplněno 21.02.11 15:13:chtěla jsem jen zeptat,poradit,nepotřebuji hned odsuzovat...tím,že jsem napsala o co tak trochu jde, jsem špatná a mám problémy?Dělala jsem právěže dle toho,jak bylo potřeba...když byla mrtvá sezona,tak jsem chodila minimálně a v sezóně jsem dělala běžně 4 - 5 12-ctek týdně...takže si nemyslím,že bych byla pro zaměstnavatele ztrátová...naopak...
Právní nejsem, ale řekl bych že závažný důvod by mohl být třeba šikana na pracovišti, zdravotní důvody..., dlouhodobé zdravotní problémy dítěte a nutnost starat se o něj...atd.
doplněno 21.02.11 14:23:"Právní"=právník...překlep
je možné tedy "operovat" tím,že mám sedmileté dítě,smlouvu na 5 hod.denně s tím,že se dělají 12-ctky,ale v práci mě odmítají vyjít vstříc a hodiny,které mám nad svůj úvazek si vybrat najednou je problém(původně bylo domluveno,že si je budu vybírat),nyní jsem 3 týdny marodila a pak mi ještě v chřipkové epidemii lehlo dítě a vedoucí mi odmítla dát dva dny dovolené s odůvodněním,že jsem se válela doma dost dlouho...je toto normální?
Podle mne by se tato situace dala brát v potaz.
Co Vám ale brání předtím než dáte výpověď, dojít si nejdříve na úřad práce a zeptat se...?
To je asi lepší řešení než pak plakat nad skutečností pro Vás nepříznivou...
Je to normální. Pro zaměstnavatele jste ztrátová. Teď dejte pozor, co budete říkat na pracáku. Jestli se budete prezentovat svými rodinnými problémy, pak vás nemusí vůbec zaevidovat. Že byste dosáhla na podporu ve výši 65% průměru je samozřejmě nesmysl. Na pracáku by měli být výhradně evidováni lidé, kteří chtějí a mohou pracovat (vaše soukromé problémy nikoho nezajímají).
Tato věta: "Že byste dosáhla na podporu ve výši 65% průměru je samozřejmě nesmysl", nemá opodstatnění v případě, že tazatelka doloží vážné důvody, jak o nich mluví zákon. Vážné důvody, které jsou překážkou v jednom zaměstnání, nemusí být překážkou v zaměstnání jiném. Není důvod, tyto vážné důvody na ÚP zamlčet, a to úptoto, že tazatelka by dostala podporu první dva měsíce ve výši 65%. Ba naopak je vhodné tyto vážné důvody oznámit, aby nedostala doporučení na pracovní místo, kde by opět tazatelka nemohla z těchto vážných důvodů pracovat. - stařenka
pro "antara"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.