Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodný list při narození pro SK žijícího v CZ

Od: jessyca odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,prosim poradte mi čo všetko treba vibavit pri narodeni dietata.Sme Slováci,žijeme a pracujeme v ČR.Momentálne som tehotná ,čakame druhe dieta.Som v 23tt.O miminku už pediater,vie tak o to sa nebojim,aj na poistovni vedia ,ale neviem ako postupovat dalej.Trvale bydlisko máme na SR,tu máme len prechodný.Čitala som,ze musim ešte pred porodom nahlasit na matrike meno dietata a určit otcovstvo(kedže niesme manželia).,podla miesta trvaleho pobytu.Ja som ale na rizikovom a na SR nemožem cestovat.Rodit budem v ČR.Možem to vibavit aj tu na matrike v meste kde sa narodi?ak ano v ktorom mesiaci je to možne uz vibavit aby som to nemusela na poslednu chvilu.A Ako si mam byt ista s nahlásením mena ked na 100%nemožem vediet či to bude dievča alebo chlapec.Ja viem ,že možno moje otázky su hlupe ale na Slovensku máme ine zákony a tu mi každy tvrdi nieco iné.Za odpovede vopred dakujem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Jděte na kteroukoli matriku,kde vám určitě všechno vysvětlí.

krkovicka*
hodnocení

0x
Opravdu je nutné aby jste odjeli na SR pro to lejstro o urceni otcovství,kdyby mel partner tady trv.bydliste tak rodný list Vám vystaví tady,podle místa kde je miminko narozeny.podotykam,ze bez toho listu o urc.otcovs. Vam rodny list vydaji az na matrice a to i po porodu.je nejlepsi kdyz se teda zeptate na matricnim urade.ten dokument je nejlepsi u sebe mít kdyz jdete do porodnice.tam vam pri propustení domu s miminkem daj rodny list.Nebo at je zatim na vase jmeno a partner poda potom zadost o urc.otcovsti,ted je to myslim 6mesicu po porodu.
doplněno 21.02.11 14:27: Mimochodem,jake bude mit jmeno nebo jestli kluk nebo holka v tomhle predbeznym dokumentu neni.v porodnici za vami prijde matrikarka a bude to po vas chtit,kdyz nejste sezdana.Ja to bohuzel nestihla.rodila jsem o mesic driv.potom po propusteni jsme jeste ten den jeli na matriku pro rodny list(docela slozity-novorozene,vy a fronta).je potreba takovy veci vyridit vcas.zase bez rodnyho listu nemuze zdrav. pojistovna uhradit poporodni peci novorozenete.na to se tam taky optejte,kde po porodu dite nahlasit,jestli u nas nebo u vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]