Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat zpět peníze od podvodného prodejce

Od: venacz* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v prosinci jsem si zakoupil na aukru předmět v hodnotě 360 Kč (399 Kč i s poštovným). Místo toho mi ale přišli nějaké hodinky, podle faktury v ceně cca 1600 Kč. Po telefonické domluvě s prodejcem jsem poslal hodinky zpět (zabalené přesně tak, jak přišly). Po cca měsíci jsem psal prodejci email, jak to vypadá s reklamací, nacož mi odpověděl, žem mu nic nepřišlo. Poslal jsem mu na email kopii podacího lístku a faktury (před odesláním jsem si udělal kopii) a od té doby nereaguje. Je nějaká možnost, jak dostat peníze zpět? Peníze jsem mu poslal na účet přes internet pár dnů před vánocemi a balík jsem poslal zpět 18.1.2011 (dřív to nešlo).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

2x

Kontaktujte přímo aukro. Po komunikaci s nimi zašlete veškerou dokumentaci co k věci máte. Jako maily, platby atd. Stalo se mi něco podobného a aukro mi to pomohlo zcela zdarma vyřešit.

venacz*
hodnocení

Mockrát děkuju, zkusím to.

des*

Stalo se mi totéž a Aukro nevyřešilo vůbec nic,jen mi napsali že se mám s prodejcem domluvit.Bylo jim to úplně jedno.O peníze jsem přišel předmět mi zůstal.Prodejce ho odmítl přijmout a přišel mi nazpět.Zkrátka je to loterie,je třeba se podívat na stránku prodejce apodle toho jednat.

xxx*

Je to o lidech mě třeba aukro pomohlo a prakticky celou záležitost vyřešilo za mě.

buss
hodnocení

0x

Jednou aukro pomůže, jednou ne a obě odpovědi správně. Otázka, co tvrdil prodejce o zboží, co bylo vymíněno. Vyzvat písemně (upozornit na další postup), nereaguje-li a stojí-li to za to přibrat znalce a vymáhat..

xxx*

Jen bych dál řekl, že pokud nebude jiného východiska lze podat trestní oznámení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]