Nejste přihlášen/a.
Ahoj, p
otřebuji z Prahy do Kalush, Ivanofrankivská oblast, Ukrajina. Nykdy jsem to nejel a google mi nabízí tři cesty: přes Polsko nebo přes Maďarsko nebo přes Poslko.
Kudy byste jeli?
doplněno 17.12.12 10:43: Teda ta třetí je přes Slovensko, nějak jsem se zamyslel
jeďte brno ,trenčín, žilina poprad,prešov košice, mukačevo, kalusch je to nejednodušší, jak se vám něco stane v maďarsku málo ským se domluvíte jsou to kokoti na jazyky doufám, že ze slovákem nebo ukrajincem se domluvíte, jel jsem loni kolem tater dálnicí v prosinci pohoda dálnice zesolená po sněhu ani památka
Tak posílám výsledek, nakonec jsem díky počasí jel přes Polsko. Když jsem 23.12 vyjížděl, byl to jediný stát v kterém nebyla podle google kalamita
Poznatky:
Do Polska cesta ok, v polsku minimální provoz a dálnice překvapivě dobrá až po Tarnow. Pak je to samé omezení a radar až po hranice. Radarů jsem si všiml až po cestě nazpět, tak jsem zvědavý
U Krakova se opravuje most dálnice, objížďka je dost bídně značena. Chvíli mi trvalo, než jsem si všiml, že poláci značí objížďky žlutou cedulí a to nad nornální značkou navíc velmi skromě.
Navigace byla přesvědčená, že dálnice vede až na Ukrajinu Dálnice se ale jen staví a nejsou ani mosty.
(Cestas zpět přes Polsko, 1.1.2013 hrůza, když je poláků víc na dálnici tak je to o nervy. Jezdí jako prasata. )
Hranice tam přes Meduku, 5 hodin, ... došel týpek že když zaplatíme 40 EUR můžeme dopředu, tak jsme zapatili a celníci nás šupem poslali zpět Navíc si celníci píšou pořadník aut, takže ty co jim nesedí do počtu posílají zpět.
(Hranice zpět Korczova 45 minut, daleko rychlejší. )
Ukrajina cesty překvapivě OK, jen tak 50 km 2 třídou bylo celkem peklo a to myslím doslova. Jak po vybombardování.
Na Ukrajině je snad milion benzinek, cigarety 20 korun, vodka 40 korun, pečivo hnus. Dají se najít překvapivě pěkné obchody a pak takové, že by jeden blil jak cítí zkažené maso.
Poláci ani Ukrajinci neumí ani ťuk anglicky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.