Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak je to s daňovým vyrovnáním, když jsem již 4 měsíce zaměstnaný a před tím jsem byl 7 měsíců na pracovním úřadě. Mám nárok na nějaké peníze od zaměstnavatele v souvislosti s pracovním úřadem? Kamarád mi říkal že mu v jeho zaměstnání při daňovém vyrovnání vraceli peníze za to, že byl 4 měsíce na pracáku. Je to možné? Na internetu jsem se tohohle nikde nedohledal. Předem děkuji za odpověď.
Většinou to vychází tak, že vám vrátí ty zálohy, které jste zaplatil. Podívejte se na výplatní pásky za minulý rok, kolik tam máte zálohu na daň. U malého platu to vychází tak, že se záloha neplatí (sleva na poplatníka), takže nula od nuly pojde.
No mě ale spíš zajímá jestli je možné aby mi někdo vracel peníze za to, že jsem byl na pracáku? (Myslím tím zaměstnavatele Mě osobně se to zdá jako pěkná blbost, ale kamarád mi to pořád vyvrací. Né že by nikdy v ničem nekecal, ale na peníze je opatrnej, a má doma asi 6 bichlí jako zákoník práce atd. Ale pořád tomu stejně nevěřím. Na tohle se ptám...
No ale vždyť to říkám. Když budete 12 měsíců na pracáku, nedá vám FÚ na daních zpátky nic, protože není co vracet.
Takže třeba... byl jste na ÚP 7 měsíců. 5 měsíců jste pracoval. Měl-li jste vyšší plat, zaplatíte zálohu na daň. Ta se při tak krátké době "vejde"do slevy, a vrátí vám jí zpět. Nejjednodušší je, zkusit si udělat doma sám daňové přiznání online, uvidíte hned kolik dostanete.
Pidzejj, nedělejte si z toho hlavu, takhle na mě tenhle měsíc koukalo asi 10 lidí, když jsem jim tu nulu spočítala.
no jo. Ty co to počítaj druhejm se maj Pro mě je výhra už jen to, když mi proplatí podací lístky z pošty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.