Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce. Je mně 27let,svobodný,bez jakých koliv závazků či nějakých pout. Od 1.4. chci začít nový život. Hlavně získat novou práci,vydělávat si na život,žít život tak jak se má,najít si partnerku... Přemýšlel jsem o cizině,ale neumím vůbec jazyk.S prací to je všude na prd. A za 10tis dělat nechci a nebudu. Chci od života víc. Co poradíte,kam se píchnout,to zkusit,kde najít nový život?
Petře, asi se tu nedozvíte odpověď, jaká by se Vám líbila. Nezlobte se, ale řekl bych, že jako spousta dnešních mladých máte trochu přehnané požadavky. Asi jste pracoval ve větším městě a úspěšné společnosti a buďte rád, že jste měl velmi slušnou mzdu. Programátor zabezpečovacích systémů není zas tak nic zvláštního a počítejte s tím, že za podobné místo Vám budou jinde nabízet tak polovinu. V cizině bez cizího jazyku odbornou práci dělat nemůžete, ale leckdo si tam (v přepočtu na Kč) vydělá dost i pomocnými pracemi, záleží to na Vás. Pevné termíny "od toho a toho začnu nový život", ty si radši nedávejte, obvykle nevyjdou. Jinak nic proti tomu, že "chcete od života víc", ale často člověk musí i dost obětovat nebo věnovat "tomu životu", jen chtít od něj, to je málo.
skvele,ale asi se mu to libit nebude...bude mit neschody
se sebou,zacit by mel opravdu dokoncenim aspon kurzu cestiny
Rekla bych,ze tehle skromnych lidi jsou plne urady prace,zatimco UP eviduji pracovni mista,na ktera ale nikdo nechce nastoupit ani jako na vychodisko a mezitim si hledat lepsi...chvalim jeho pani,asi pochopila,ze s nekym takovym se opravdu zit neda...
Nechci být mentorem, řeknu jen toto: Vím, že současné podmínky na trhu práce jsou nepříjemné. Potíže a starosti při volbě zaměstnání byly vždy, např. i kvůli politickému či světonázorovému profilu. Ale vždy, když jsem se rozhodoval co teď, nikdy jsem nezapomněl na to, že nikdo mne bez práce nebude živit, natož moji rodinu. A s touto zodpovědností k rodině a odvahou jít i do nových věcí třeba i do neznáma se vždycky nakonec našla práce, později i dobrý výdělek. Kdybych hned od počátku kalkuloval s tím, zda se nezahodím nižším příjmem - nevím jak by to všechno dopadlo. V tom minulém režimu žádné úřady práce neexistovaly, natož podpory v nezaměstnanosti, ba dokonce ten, kdo si neuměl obstarat práci - respektive potvrzení o zaměstnání do občan. průkazu byl už jako takový ohodnocen jako příživník - a jako takový sledován, perzekvován nebo i trestán.
Vím, že je to dnes někdy až kritické se zdrojem příjmu z práce. Hlavně neklesat na mysli a spoléhat především na sebe. Různí známí či přímluvci se někdy ukáží jako jen ozdobné figurky.
Programátor zabezpečovacích systémů. Pod 45 jsem nešel. Stačí? Jestli Vám stačí dělat za 10, to je čistě Vaše věc. Já mám v tomhle jasno. Komu to stačí, ať si za ně dělá, jeho věc. Moje ambice a požadavky na životní úroveň jsou v tomhle směru jiné. Měl jsem toto uvést na začátku, omlouvám se. Vyhli by jsme se těmto tupím odpovědím. Odcházím z firmy pro neschody s vedením. Navíc se mně rozpadlo manželství.
Jak to čtu, tak neumíš ani rodný jazyk, natož nerodný. Ani se těm neschodům (neschodám?) s vedením nedivím, ani tady se tupím odpovědím nevyhneš a manželství se jen tak samo rozpadne jako kupovitá oblačnost. Obávám se, že pro Tvé ambice a požadavky na životní úroveň tady budeš odpověď hledat těžko. Spousta lidí by to brala i za těch 10, ale to je čistě jejich věc. Stačí?
No ja kdyz vidim ty gramaticke chyby,tak si nejsem jista,jestli jste absolovoval zakladni vzdelani s uspechem...nebyl to duvod,proc Vas zamestnavatel vykopl?Nebylo by dobre si nejprve doplnit zakladni vzdelani od 5 tridy vys?
doplněno 20.02.11 09:53:Nechce se mi verit,ze bez znalosti jazyku jsi pracoval jako programator s takovym platem...a to ani rodneho,ceskeho,protoze neuvadis ze bys byl cizinec a pokud ano,tak potom znas aspon jeden cizi jazyk a to svuj rodny...tak nejak Ti neverim...zkousis nas tady...i ty pravopisne chyby ukazuji na zacka zakladni skoly,co si strili z dospelych...
To mělo být správně do ciziny nemohu, protože neumím jazyk a umývače se mi nechce dělat. A vzdělání nějaké je? Něco se umí? Co se tak zeptat: co mohu nabídnout, co umím? Chci peníze! ale co pro jsem schopen udělat, co se tak něco naučit, po čem je poptávka? Pak ještě by šlo meditovat - jsem bohatý, jsem bohatý, .. peníze se mi sypou ...
Dám ajne radu gratis, jít do politiky, tam se zatím uživí kdekdo, lid tam snese kde koho. A co tak prezidentem?
divné, už 20 let se všude učí kvanta jazyků, někde mají ve škole i dva najednou.
Nechápu, proč se všichni hned rozčilují. Já taky plánuji něco podobného (ale až po studiích). Jednoduše si sbalím nejdůležitější věci do batohu, koupím letenku někam dopryč (nehledě na znalost jazyku) a poletím. Zkusím si najít nějaké bydlení (třeba i jednu minikomůrku, nezáleží na tom) a práci (cokoliv, v cizině vás vezmou do každé druhé hospody a jazyk umět nemusíte). No, po čase až budu v jazyce lepší, tak si zkusím najít nějakou lepší, mně vyhovující práci + dále budu dělat to, co mě baví (malování, psaní). A pak už je to ve hvězdách. Každopádně, jestli chcete nástupní plat 45 tisíc za programování, tak to tedy nevím. Pokud rád cvičíte, zkuste najít práci ve fitku. Pokud rád vaříte, zkuste to v restauraci. Pokud máte rád děti, můžete se přidat k někomu, kdo pořádá letní tábory a zájmové aktivity. Pokud rád píšete, pište. Pokud rád mluvíte, dejte se na politiku.
Není nad to, si najít bohatou ženskou. Je to bez práce a jazyk stačí jeden, pokud se to umí
to stireček:
"Chci mít hodně peněz,prd umím a dělat se mi nechce..."
Pos... jsem to v práci i doma...
Co mu chcete radit?
Sebevědomí má,to ano ,ale to je tak všechno...Takových lidí je mraky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.