Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od 1.1.2010 do 26.4. jsem byla OSVČ,zároveň od 19.1. do 22.4. jsem byla zaměstnaná na plýn úvazek a tudíž jsem neplatila soc.+zdravotní z vedlejší OSVČ. OSVČ jsem ukončila dnem ukončení HPP, nicméně živnostenský úřad mi, když jsem tam byla 26.4, odmítl zpětně vydat ukončení k 22.4., přestože mám za to, že přerušení činnosti jsem nikomu hlásit nemusela nebo ano?
Od 23.4. jsem byla registrována na Úřadu Práce do 5.9.2010, kdy jsem od 6.9. jednak nastoupila do práce na HPP a dále obnovila OSVČ na vedlejší činnost. Za měsíc duben 2010 po mně teď jak zdravotní pojišťovna, tak MSSZ žádají uhrazení měsíční částky za hlavní činnost OSVČ. Celé mi to příjde padlé na hlavu, když za mě můj předchozí zaměstnavatel odvedl do státní kasy jak zdravotní tak soc.pojištění. Umíte mi někdo poradit, jak se v tom zorientovat? Děkuji, Hanka
Asi jste stejný příklad,jako já.Nenavazovali mi pracovní poměry prosinec-leden o 3dny,byl v tom svátek a sobota,neděle a jelikož mám ŽL v tom měsíci mi vznikla povinnost hradit sociální a zdravotní.nesmíte být ani den bez práce.Přitom za mě rovněž v prosinci a lednu zaměstnavatelé hradili soc. a zdrav.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.