Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna zaměstnavatele - nikdo mi nic neřekl

Od: kajmanek odpovědí: 3 změna:
Dobry den,mohl by mi nekdo poradit jak se mam zachovat,kdyz jsem po pul roce zjistil ze muj zamestnavatel ukoncil zivnost a prevedl prava a povinosti na jineho pravniho nastupce( zivnostnika) ve sdruzeni.Do dnesniho dne jsem o tomto ukonu ze strany byvaleho zamestnavatele neslysel ani zminku,ale ani po prevedeni prav mi do dneska nic nerekl ani "novy zamestnavatel".Smlouvu mam od byvaleho zamestnavatele na dobu neurcitou.Je mi divne ze zamestnavatel ukoncil zivost k 31.5.2010 a moje vyplata za prosinec sla stale od zanikleho zivnostnika a ne od toho noveho zamestnavatele.Vlastne ani novou smlouvu nemam a to uz vlastne dele nez pul roku.Mohl by mi nekdo poradit co mam delat,protoze mi to smrdi nejakou levarnou, a te se neminim jakym koliv zpusobem zucastnovat. Chci podat vypoved a nevim na co mam v takovem pripade pravo. Dekuji za rady. Troubil /Prachatice

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

burinka
hodnocení

0x

Možná to je kacířská myšlenka, ale což se tak zeptat na všechny detaily svého zaměstnavatele? Jinak výpověď není žádný problém. Stačí ji napsat na jakýkoliv papír a na kopii tohoto dopisu si nechat potvrdit převzetí (samozřejmě lze i poštou - doporučeně s dodejkou). V takovém případě máte právo na 2 měsíční výpovědní lhůtu, jinak na nic.

patronka*
hodnocení

0x

Zdravím, pokud to dobře chápu, děláte stále stejnou práci, za stejné peníze, ale majitel firmy se změnil. Pokud se Vám negativně nezměnily pracovní podmínky a dostáváte výplatu, podání výpovědi si pořádně rozmyslete. Zažila jsem něco podobného, jen jsme o změně majitele věděli, ale dlouho se nic nedělo. Po nějakém čase přišel nový majitel s novými smlouvami a ty se jen hemžily hrozbou různých represí. Nikdo z nás to nepodepsal a taky se nic nezměnilo. Nechce se mi teď hledat právní podklad, ale Vás by se změna majitele vůbec neměla týkat a nikdo Vás k účasti na levotách nenutí. Vy pracujete, oni Vám za to platí a pokud přece jen chcete odejít, nemáte právo na nic - výpověď ze strany pracovníka nezakládá nárok na odstupném.

petr123*
hodnocení

0x

Možná to bude znít drsně, ale to jestli se změnil majitel firmy není Váš problém. Nový prostě převzal původní závazky a pokračuje v podnikání. Zaměstnancům se to asi "mohlo" říct, ale nejsem si jistý jestli je to jejich povinnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]