Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říkat rodičům manžela?

Od: rejpal* odpovědí: 10 změna:

Jak se dá říkat rodičům manžela, mimo táto a mámo, tchán a tchyně. ;)

Myslím jedním slovem, jako např. prarodiče? Existuje takové pojmenování vůbec?

Asi je to divná otázka, ale myslím, že něco tavého existuje... díky za Vaši odpověď *placni*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Sestra po 25 letech říká tchýni paní x, můj muž mé mamce mami a tyká jí, tátovi říkal jménem a tykal mu, já bych nejraděj říkala tchýni stará čarodějnice ale říkám babičko a děděčku a vykám. Zeť nám vyká, oslovení se vyhne nebo co je vnučka tak babi a dědo(prý u nich na vesnici není zvykem tykat).Dcera jeho rodičům tedy vyká a oslovení se vyhne.Někdo tchýni říká paňmaminko-pantatínku.

imsorry*
hodnocení

2x

Myslím, že tazateli ještě stále nebylo odpovězeno. Když mluvíme o babičce s dědou, říkáme dohromady prarodiče. V takovémto případě ale, pokud já vím, jednotné pojmenování neexistuje. Prostě tchán a tchýně nebo manželovi rodiče. *nevi*

krkovicka*
Používá se i příjmení.jako třeba Mahdalovi starší.
imsorry*
24.02.11 15:40

abdul*
hodnocení

1x

Paní mámo, pane otče...

sally*
hodnocení

0x

Dobrý den,já i po 20 letech se vyhýbám osloveni.Ale vykam.Můj manžel také nijak neoslovuje mé rodiče ,ale tyká jím.Záleží jaký máte vztah mezi sebou a jestli rodiče nabídnou tykání nebo Vám řeknou jak jim máte říkat.Znala jsem paní ,která řekla ,aby ji snacha neříkala maminko,že není její maminka.

des*

U nás to bylo tak,že mne tchyně neměla ráda,neoslovoval jsem ji nijak,jen vykal.Tchán byl dobrý,říkal jsem mu dědo.Snacha mi říká dědečku a má mne radši než svoje rodiče.Zajímavé je že mne syn ani dcera taky neoslovují.Pro vnuky jsem děda samozřejmě.

patronka*
hodnocení

0x

Obávám se, že řešení podobné otázky mne čeká právě dnes. Otec mého prvního vnuka mne oslovoval křestním jménem a tykal, později před dítětem o mně mluvil jako o babičce. Možná se dnes uvidím s otcem mého budoucího druhého vnuka ( měl by se narodit v květnu ) a já na to nejsem vůbec připravena. Už je pozdě čekat na odpovědi, za půl hodiny odjíždím. Ach jo!

krkovicka*
hodnocení

0x
Pokuď ješte nemáte děti tak Matinko,tatinku,MATIČKO,Tatičku(upřimně a srdečne)pani MAMO,pane Otče-zdvořile) nebo i vykání,pokuď je vztah chladný.Unas je to Majdo a Pájo(MAKDA a Pavel)zaleži na tom jaký vztah k nim chováte,oni k vám a zda nabidli tykání.
doplněno 21.02.11 18:00: Pokud tam mate deti,řikate babičko,dědečku.Aby ditě nemělo v hlavě zmatek.

pt®
hodnocení

0x

Myslím, že muži to až tak neřeší, nevím. Já jsem rodičům manžela vykala a říkala příjmením /byli spíše ve věku "prarodičů"/, ale po narození dcery, už to bylo bylo - babi a dědo "TY" - a bez problémů, až do jejich smrti. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]