Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčky bez ŽL - jsou legální?

Od: astr odpovědí: 3 změna:

Mohou se půjčovat peníze bez živnostenského oprávnění?Je to legální půjčovat v milionech a neodět žádfné daňe a peníze získané půjčkama nikde neuvádět?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevim jestli je to dotaz nebo rozčilení nad něčím. V našem státě ( absurdistánu ) je možné všechno. Půjčit peníze někomu z příbuzenstva je sebevražda, ale nemusím na to mít živnost. Pro zbytek by měla být apoň živnost, já osobně bych požadoval koncesi.

astr
hodnocení

Já nepůjčuji a ani jsem si nepůjčil.Ale jsem u soudu s lidmi kteří takto půjčují a zisky nikde neuvádí a většina lidí kterým půjčili ani žádné peníze neviděli.Snažím se proto dokázat,že je to nelegální podnikání a tudíž trsetné.

buss
hodnocení

0x

Špatně formulované otázka. Proč by se nemohly půjčovat peníze? Otázka je, zda z kamarádčoftu, nebo to dělám pro příjem, že ano. Když nebudu mít příjem, proč bych platil nějaké daně, odvody? Je to podnikání? Viz § 3 DzP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]