Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s nepříjemnou a protivnou kolegyní

Od: tygrioko* odpovědí: 9 změna:

Co s nepříjemnou a protivnou kolegyní? Rozhodí ji zákazník, šéf, i kolega. Jak se zachovat bez ztráty kytičky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

A ptáte se jako její nadřízený? Ten návrh, co tu padl - propustit - myslíte si, že je to jediné vhodné řešení? Co když ta žena má nějaké trápení doma a bohužel stres z práce ji pak už naprosto odrovná? Hm? A když bude propuštěna, tak rozhodně to jejím nervům nepřidá. A jaký paragraf by se tak na ni hodil pro to propuštění? Že by se jí nabídla dohoda a výhrůžky, když nepodepíše dobrovolně, tak se jí nějak jinak zavaří v práci, aby pak raději odešla sama?

marenka*

Eulalie, cítit s lidmi je hezké, ale sama jsem kvůli jedné prodavačce v jednom obchodu přestala nakupovat. A nejsem sama.

remember

Víte, že má někdo trápení a stresy doma... Kdo nemá? My jsme měli na pracovišti kolegyni, která nám všem dokázala tak znepříjemnit pobyt v práci tím jak byla zlá, manipulativní, pomlouvačná. Zvlášť kolegové co s ní seděli v kanceláři byli dost zdeptaní, protože zažívali každodenní teror.A protože náš přímý nadřízený to neřešil ,této dámě, než byla propuštěna pro nadbytečnost ,se podařilo to, že z oddělení odešli vysoce kvalifikovaní, VŠ vzdělaní lidi.

A jak píše Mařenka. taky jsem přestala nakupovat v obchodě, kde se tvářili, že je obtěžuju, když chci u nich nakoupit.

hodnocení

1x

snad jen pro upřesnění

nervní - význam: citlivý, mající jemné nervy

nervozita, nervosita - význam: nervová slabost, zvýšená dráždivost, popudlivost, úzkost, duševní neklid

oboje prevzaté z slovnik-cizich-slov.abz.c/...

remember
17.02.11 07:49
hodnocení

0x

propustit

marenka*

Hodně stručná odpověď, ale je v ní řečeno víc, než je vidět na první pohled. Uvědomte si, že takový člověk odradí zákazníky, tím pokazí obchody a v důsledku přijdete o práci všichni...

pt®
hodnocení

0x

Tazateli, to se Vám kolegyně svěřuje, nebo to dá najevo všem? Jak se projevuje "nervní ženská"? Jak je stará? Nejste příliš kritický? Zkoušel jste se na věc podívat i z její strany? - stařenka

tygrioko*
hodnocení

Je to kolegyně, velmi manipulativní. Co zaslechne, to podá dál a něco si přidá něco překroutí a zbytek vydedukuje. Ve správné chvíli cosi procedí mezi zuby, udělá gesto nebo si povzdychne. S kolegy jedná jako s malými dětmi...zákazy a příkazy. Nemá ráda, když si někdo spolu rozumí. To se je snaží od sebe oddělit pomluvou, aby se navzájem nesnášeli. Je fakt, že jsem nejdříve absolutně nechápala o co jí jde. Proč lže. Nechápu její vzteklost tam, kde se dá vše vyřešit domluvou. Paní už půjde do důchodu a ve firmě je už hodně let. Možná, že je hodně unavená a často slýchám, že už to není, co to bývalo, ...a lidi jsou na ní oškliví. Já jsem zatím nezažila hádavějšího člověka. Na každém člověku vidí jen negativum. Ten má moc krátké nehty, ta má ošklivou sukni, ten páchnul potem, ten smrděl hranolkami.

V její blízkosti je mi nepříjemně, nikdy totiž nevím, která moje reakce v ní vzbudí nelibost. Zažil jste to někdo? Jak jste se s tím vypořádali?

pt®

Je to určitě nepříjemné, mít takovou kolegyni, ale zkuste se vžít do její situace, možná hůř slyší, vidí, hůř se pohybuje, to jde prostě s věkem. Člověk už není tak pružný, jako za mlada, na to přijdete jednou také. Ale je možné, že si to ta paní ani neuvědomuje. A starší člověk se hůř předělává, oni se nepředělají ani ti mladí, musí každý svými životními zkušenostmi. Pracovnice je zřejmě dobrá, když je léta na jednom místě. Jedině Vám přeji trpělivost, než půjde do důchodu, a možná byste mohla začít první být na ni milá, možná by Vám i řekla své trable a Vy byste jí pak mohla říct, že to pak odnášíte všichni. Je to jen můj názor. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]