Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3D filmy - nekazíme si zrak?

Od: japajp® odpovědí: 4 změna:

Díváme se občas,ne každý den na přírodopisné filmy 3D přes příslušné k tomu určené brýle,nekazíme si či nepoškozujeme si tímto zrak či oči?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

3x

Já si myslím, že ano. Mě z 3D bolí a pálí oči a to znamená, že není něco vpořádku.

drejdl*
hodnocení

3x

Zrak si nekazíte, jen unavujete. Koukání ve 3D brýlích je náročné hlavně na mechanismy fuze - t.j. nervové pochody, spojující obrazy v jeden a vytvářející stereoskopický obraz. Nemusíte se ale bát, nic se nemůže stát; když je to pro váš zrakový analyzátor již přespříliš, dá vám to energicky najevo - začnete slzet, oči zabolí, obraz se rozjede, může i rozbolet hlava. Ale neoslepnete ani se nestane nějaká nevratná škoda.

astar*
hodnocení

2x

Mě moje matka zase odmalička říkala, že televize (obyčejná) kazí oči, to samé později u PC monitoru. Nicméně žádné následky to na mě nezanechalo, zrak mám dosud výborný. Takže o těchto "hrozbách" si myslím své.

tomasgulas

Nemám o elektru ani páru, ale mám pocit, že u klasických televizí byl problém se zářením, pokud člověk seděl blízko, ne obrazem jako takovým...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]