Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí mít živnostník účet?

Od: biba odpovědí: 5 změna:

Musí mít malý živnostník zaveden účet, když všechno platí hotově, SP,ZP v pokladně

a příjmy má též v hotovosti a není plátce DPH?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Nic mu to nenařizuje, ale podle mě je to s účtem jednodušší. Jestli jde o poplatky tak některé banky jako třeba FIO mají vedení účtu i platební příkazy zdarma.

tesyk*

Účet mít nemusí a když ho nepotřebuje, tak i ušetří za vedení a nevím proč by to mělo být s účtem jednodušší. Spíš složitější, protože se musí vykazovat v účetnictví.

petr123*

Jak ušetří za vedení, když jasně píšu že třeba ve FIO je to zcela zdarma?

Jednodušší je to třeba i s tím placením poplatků - je jednodušší večer přes internet poslat příkaz (zadarmo), než udělat si přes den čas a vyrazit osobně na pokladnu a tam si vystát frontu...

tesyk*

Pakliže má tazatel vše v hotovosti, funguje podobně jako já a pak fakt nevidím důvod proč ten účet mít. Jediné co mě omezuje je, že jednou měsíčně jdu na poštu zaplatit soc. a zdrav., ale to neberu jako žádnou časovou zátěž.

xxx*
hodnocení

0x

Ne zcela jistě mít nemusíte. Teď otázka jak píší nademnou co je pro vás pohodlnější. Jsem také OSVČ a veškeré mé zisky i výdaje probíhají v hotovosti tudíš je mi účet k ničemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]