Nejste přihlášen/a.
AHoj,
chci si koupit byt do osobního vlastnictví a konečne se osamostatnit ale reším otázku financování. Stačí mi menší byt, takze cena by mela být maximalně 700tis. Vím, že se dá za tuto cenu pořídit pěkný byt, bydlím v menším měste. Chtěla jsem si vzít 100% úvěr ceny bytu a chtěla jsem ho řešit přes stavební spoření - mám stavebko od Raiffeisen 5let. Jenomže jsem se dozvedela, že dávají jen 80% a zbytek si musím doplatit z vlastních zdrojů. Ty já ale bohužel nemam. Nebo teda neco našetřeno mám, ale to chci použít na vybavení budoucího bytu - doposud bydlím u rodiču, takže potřebuji kompletní vybavení.
Moje otázka tedy zní - kde vzít zbývajícíhc 20%? CO jsem nasla na netu v různých diskuzích, tak si berou víc úvěru - hypoteční a zbytek přes stavebko nebo obracene. Jenmoze všude písí o velkých částkach. Také pak nevím jak postupovat - jestli jít prven do banky nebo na stavebko, jak to bude se zástavou nemovistí atak dale...
Kdyby mel nekdo nejaky nápad nebo vlastní zkušenost - ocenila bych každou radu.
Děkuji
Ahoj,
da se vzit u uver ze 100% castky. Ale pokud uz mate stavebko 5 let, tak dostanete preklenovaci uver a po nasporeni 40% castky se to preklopi do radneho uveru. (nizsi % nez pri preklenovacim)
Poptejte klidne i u jine staveb. sporitelny, nebo zkuste hypoteku od banky. Nebo fin.poradce, ktery nabidky z vice instituci zajisti sam.
Jakmile Vam nekde uver ci hypo schvali, tak se da uz s jinou bankou o to lepe komunikovat.
Co se zastavy kupovane nemovitosti tyce, tak pak se dostanete na mensi %, pokud nemovitost rucite.
Odkud jste? Vzhledem k zameru 700tis to bude asi nejake mensi mesto ci jeste mene..?! Pokdiu mate vsak nejake pobocky v okoli, nebojte se ptat
Spořitelna či banka Vám půjčí kolik budete potřebovat (klidně i 500% ceny nemovitosti). Vámi zmiňovaných 20 a 80% se týká zástavní hodnoty nemovitosti,kterou by se mělo za úvěr ručit. Částka, kterou banka půjčí, je závislá na tom, jak splňujete nastavená kritéria banky - t.j. Vaše bonita (věk, příjmy, možnosti zástavy a pod.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.