Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když se život ubírá trošku jiným směrem

Od: martinaa* odpovědí: 25 změna:

Pekny den, nevim, zda je to primo dotaz, nebo spise vypovidani se s tim, jestli se k tomu nekdo vyjadri. Pred rokem a pul jsem i nasla pritele. Je skvely, uzasny, podporuje me...v te dobe me tak nejak prestala bavit skola, docela dost nam hazeji klacky pod nohy a pouze nase katedra dela potize, ted jsme meli byt jiz bakalari, kvuli administrativni chybe vyucujicich jsme vsak nuceni si studium protahnout. To by nebylo tak nejhorsi, jenze ja pred touto skolou studovala jeste jiny obor a nyni jsem prekrocila lhutu a musim za skolu platit (12 tisic semestr), a ty semestry budou jeste tri. Praci nemam, brigady se hledaji obtizne a kvuli zdravi nemuzu delat kdeco. Coz je dalsi potiz. Jsem casto nemocna, unavena, porad litam na vysetreni, zadny vysledek. Cele leto mam zabrane brigadami, ale desim se, ze to stacit nebude. Sice jsou tu rodice, ale je mi tak nejak trapne je zadat o dalsi penize (pomahaji mi az dost). Pritel je taky mimo hru, teprve bude maturovat, chysta se na vysku a ackoli byl jeho otec velmi uspesny podnikatel, nyni krachuje a hrozi mu kriminal. Tudiz vsichni ziji ve strachu, co bude dal. K tomu se jeste loni v lete rozpadlo me sportovni druzstvo kvuli jedne obratne manipulatorce, vsichni se nejak rozhadali, bohuzel za ni stoji chlapi, kteri jsou hotovi, kdyz se s nimi vyspi a mrka na ne velkyma ocima... presla jsem jinam, ale neni to ono:( A jako bonus se moje kamaradky hodne zmenily, bud pod vlivem svych novych partneru, nebo si jeste chteji uzivat a "pari" jako o zavod, nebo jsou tehotne...a ja jsem tak nejak stranou, mimo. Muj nejlepsi kamarad je kluk:) Proste me vsechno stve, jsem roztekana, hadava, plactiva, nesoustredena... vsechno mi vadi. Penize, zdravi, kamaradi - vsechno jde do haje... pritel se me snazi podporit, ale na vysku chce jit daleko, praha nebo usti n.labem, z toho mam taky velky strac, ze na me zapomene, nebudeme se vidat...no a ted co s tim? Dekuji vsem, kdo docetli az sem:)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

5x

Zdravím Martino! Dočetla jsem váš příspěvek až do konce. :) Tak to holt na světě chodí, že ne všechno se vyvíjí, jak by člověk chtěl a nebo si naplánoval. Takový je už život. Ale jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí. Kolikrát jsem padla na pusu, ale nikdy jsem to nevzdala a bojovala jsem. Vždycky je něco a někdo, pro koho to člověk dělá. Když nic jiného, tak pro sebe, aby si dokázal, že se umí s problémy poprat. *tuc* Je dokonce i běžné, že problémy nechodí jednotlivě, ale jak se říká, když se něco . . . . . Vám se také nakupily problémy. Asi k tomu i přispívá fakt, že se po zdravotní stránce necítíte nejlíp. A když není člověk v pohodě, tak jde všechno hůř. Začněte se na svět koukat víc pozitivně a nehledejte jenom samé problémy. Máte sice dobrého přítele, ale jestli jsem pochopila, je o něco mladší než vy a nemáte asi v něm takovou oporu, jakou byste momentálně potřebovala. Jeho čeká teprve vejška a vám zase ještě bude chvíli trvat, než školu dokončíte. *uf* Nejprve se zkuste vyrovnat se svými zdravotními problémy a věřte, že potom půjde všechno líp. A možná, že se nezměnily vaše kamarádky, ale vy. Popřemýšlejte o tom a zkuste s nimi obnovit kamarádství - mladý člověk by neměl být sám. *placni*

martinaa*
hodnocení

Dekuji za odpoved:) presne tak, krasne se to vsechno nakupilo...a asi uz zacinam byt paranoidni, vsude hledam dalsi koplikace. Pritel je o hodne mladsi, ale chovanim a myslenim je mnohem dale nez ja a nez jeho vrstevnici teprve. Je nekonfliktni, tolerantni, ideal:) jenze pred zivotni etapou jako maturita, prijimacky a financni probelmy, co ma doma, ho nechci zatezovat jeste svymi smyslenkami. Ja o nich vim, ze to jsou smyslenky, ze mam fobii z nemoci a vsechno vidim depresivne:) ale poructe si... ma povaha je vybusna, vesela, hlucna, temperamentni a nekteri lide proste nesnesou, kdyz jim reknu do oci pravdu nezabalenou do ruzoveho obalu. Pak pro me ovsem nejsou prateli, kteri by jako prvni meli oboustranne davat a prijimat kritiku. A to je prave problem PdF - same holky, same pomluvy...co chtit od 60 zenskejch:D

hodnocení

3x

Martino, já asi budu protivná. Všichni přede mnou vám bolístky foukali a byli na vás hodní. Já to nebudu balit do servítků. *cert*Jste dospělá, vítejte v klubu dospělých. Takový je život. člověk se musí ohánět, aby si ho udělal takový, aby za něco stál. Dospělý člověk zodpovídá za svá rozhodnutí, nekouká, odkud se přiřítí pomoc, ale začne se starat sám. Domýšlí důsledky svých činů. *hej*Když už se tak rozhlížíte a víte kdo vám může nebo nemůže pomoci, proč si neuvědomíte, kolik lidí se podílelo, uskrovňovalo, počítalo jen proto, abyste mohla studovat a přecházet na jiné školy a místo učení já nevím co. *modla* Asi jsem fakt protivná, ale vím, co mi to dalo práce a počítání a uskrovňování se proto, aby dcery mohly vystudovat. A ony samy doučovaly, masírovaly, učily, prodávaly, uklízely, jen proto aby mi odlehčily. Já jsem jim dodne za to vděčná, protože se chovaly jako milující a zodpovědné děti. *ee*Váš kritický postoj ke všemu a všem, kromě sebe, mě kapku vytáčí. Omlouvám se vám za přímost, ale toto je můj pohled, můj názor. Jste velká holka, chovejte se podle toho. Nestudujete pro něco, ale proto, abyste si mohla žít život a dělat práci, jakou jste si vybrala.

martinaa*

Jen do me, ja to asi fakt potrebuju, abych se vzpamatovala a nelitovala se...:) ale neni to tak, ze bych sedela doma a jen si brala penize od nasich... sice praci jako takovou nemam, ale uz par let funguju v hudebni dvojici, pravidelne hravame a vydelavam, sice ne nejak zavratne, ale pokryju se. Nasi pokryji privat a busy, ja zbytek... jen me desi tech 36000 za skolu, tolik fakt nevyhraju:) a pokud je tohle ten dospelacky zivot, tak chci byt zase malinka...

marenka*

Martinoo, tohle jsem si tolikrát říkala taky a ještě párkrát určitě řeknu. Viz. a pokud je tohle ten dospelacky zivot, tak chci byt zase malinka..

Ještě bych si přidala volbu použít zkušenosti, zvolit si a mít tu možnost něco ovlivnit jako ta malinká...

tygrioko*

Babkazov má naprostou pravdu. To není jak ty říkáš ...Jen do mně...Naopak . Její názor by tě měl zvednout ze židle a říct si "přece se, sakra, neposadím na p*del ". Co ti život přinese ber za výzvu. Co nepřinese jeden den, přinesou další. Uvidíš.

martinaa*
hodnocení

Omlouvam se, ze to mozna vyznelo ironicky, ale to jen do me bylo mysleno uprimne, v dobrem smyslu, presne tak - aby me to z toho zadku zvedlo:)

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. No já bych to shrnula následovně - v životě každého člověka se objeví doba, kdy se mu nic nedaří. Někoho to postihne ve vašem věku, někdo naopak na vysoké škole jen září, vše se mu daří, ale pak třeba okolo třicítky najednou sešup a nedaří se mu nic. Takže logicky musí jednou přijít doba, která bude šťastná i pro vás. Jen si prostě musíte ty nezdary zažít, a to vás posílí do budoucnosti. Nějak mi tam nepasuje ten váš přítel - je mladší než vy? Je to tak? A vy se bojíte, až on půjde na vysokou školu, že se odcizíte. Tudíž si vztahem nejste příliš jistá? Mladší partner samozřejmě neznamená, že by vztah neměl vyjít. Akorát mám ten dojem, že jste každý někde jinde tím, že on teprve maturuje a vy budete za chvíli končit VŠ a pravděpodobně nastoupíte do práce. Pak ta rozdílnost prostředí (vy práce, on výška), ve kterém se budete s přítelem nacházet,může působit střety. Ale nemusí. Nic není strikně dáno, že to bude tak a tak. Záleží na lidech, jak moc o sebe stojí. Takže - rada na závěr. Nepodléhat tak moc stresu, to totiž nesvědčí ani vašemu zdraví. Jestliže se budete mít s přítele stále stejně rádi, tak ani ta dálka (on na VŠ v jiném městě) by vás neměla rozdělit, zvláště když píšete, jk vás váš přítel podporuje. A jestli vás to přesto rozdělí, tak ten vztah asi nebyl až tak pevný a nebyl by možná pevný nikdy. Toto prostě neovlivníte tím, že se tím budete stresovat. Věřte, že jednou bude líp. Ale že se životních starostí nezbavíte, to doufám víte. O tom je život.

martinaa*
hodnocení

Asi jsem byla zvykla na pohodlny zivot, kde byly same uspechy, tituly ve sportu, solista sboru, motor tridy, vedouci tabora... a najednou je to pryc. Pritel je mladsi o 4,5 roku, ale jak jsem jiz psala, je premyslenim a chovanim nekde jinde:) a od 14 let pracoval u otce ve firme, ted ma svoji firmu, kazde leto jezdi nekam pracovatˇ, je pracant. Bohuzel nejde o to, ze bych neverila jemu, ale mela jsem jiz par vaznejsich vztahu, kde jsem byla casto podvadena, lhani a tak. Proste mam jen strach, ze nas vztah tu vysku neprezije. Stojime o sebe hodne, mame takrka idealni vztah, i s jeho rodici, defacto u nich bydlim. NIcmene dekuji za odpoved, musim s tim nejak zabojovat:)

pt®

Martino, myslím, že Vás zaskočila zpráva, že Váš přítel odejde studovat dost daleko a nebudete se tak často vídat. Myslím si, že Vás má rád a že si s Vámi rozumí více, jak se svými vrstevnicemi, právě proto, že je to pracant. Nebojte se o jeho lásku, ve škole bude mít učení nad hlavu, nebude tolik volného času a jsou přece víkendy, tak se na sebe budete těšit. Dříve chodili kluci na dva roky na vojnu, měli svou lásku, někdy již měli rodinu, a také to vydrželi. Nechejte tomu volný průběh, zbytečně se stresujete a pak Vám není dobře. *slunce* - stařenka

martinaa*
hodnocení

Diky starenko, ono taky hodne zalzi na tom, kam chce jit. Bud na policejni, nebo vojeskou skolu. Ma krasnou, na kluka jemnou povahu (to vsaj neznamena, ze si neumi dupnou a vest treba pracovni kolektiv) a ja mam strach z toho, ze se zmeni.. znate ty reci o zelenych mozcich...ackoli mi vehementne trvdi, ze se nic nezmeni, chovani cloveka utvari kolektiv a prostredi, ve kterem se pohybuje...

pt®

Martino, myslíte si, že je Váš přítel lehce ovlivnitelný? Myslím, že ne. Je pracovitý, už podniká a to nedělá člověk, který je každých pět minut jinak. - stařenka

martinaa*
hodnocení

To neni, ale take na te skole nebude mesic, ani dva. Plus maji povinne vycviky, treba v kuse mesicni...bohuzel ve svem okoli znam par zen, co maji za muze nebo pritele vojaka, a zadna slava... dokonce jeden sve snoubence, se kterou ma dcera, rekl, ze ona bude vzdycky druha, ze jeho laska je vojna a valka (nasazeni v Teheranu) a zasnoubeni zrusil. Rikam, jsem zbytecne paranoidni:) ale prvni krok u uzdraveni je uvedomeni si problemu:)

pt®

Martino, přece svého přítele nějaký ten pátek znáte, asi to vidíte, jako problém, ale zbytečně předcházíte události, netrapte se proto dopředu. - stařenka

eulalie*

Jak to tak sleduji, vývoj vaší otázky, tak vidím, že vás asi nejvíce bolí výběr vysoké školy vašeho přítele. U vojáka je předpoklad, že nebude tak často doma, to ano. To je pravda. Pravda také je i s těmi zelenými mozky. Bohužel. Váš mladý přítel, jestliže už ve svém mladickém věku pracuje, je evidentně cílevědomý, možná ctižádostivý. Neznám ho, nemohu ho soudit. Z vašeho psaní je vidět, že se zamýšlíte i nad budoucností vztahu - manželství s vojákem. Ne, nejste paranoidní, jen logicky uvažujete a zvažujete. Není náhodou studium na vojenské vysoké škole zdarma? Dříve bývalo, možná je to jedním z důvodů, proč váš přítel tu školu si vybral.

martinaa*
hodnocení

To je vec, kterou hodne resim... a taktez s tim sportovnim kolektivem, protoze se budeme dal vidat na zavodech jako protivnici a ja jsem ta nejhorsi, protoze jsem naplno rekla pravdu, ktera se nekterym nelibila...aby jste tomu aspon trochu rozumela - byly tam podrazy, pomluvy, hajila jsem sve misto v lodi (protoze jsem mela nejlepsi oddilove testy v posilovne, nakonec vsak na zavodech v lodi sedel ten, kdo se vice hodil trenerovi, mel treba sklep, kde byly oslavy, nebo je na UP, tudiz nema praci, v testech je na poslednich mistech, ale o tym se zajima, protoze chodi na kazdy trenink), navic nejsem tak hezka a nespis s nimi jak jejich oblibenkyne...tak jsem jim to rekla na rovinu, co si myslim. Se mnou odeslo dost lidi a nyni se chystaji dalsi, kvuli atmosfere na lodi a kvuli tomu, jak to tam ted funguje, ale ja jako prvni a proto me vsude pomlouvaji a naschval davaji najevo, jak jsou beze me velmi spokojeni. Pritom vim, ze jiny kolektiv nemaji, tito falesni a pomerne zakerni lide nemaji jine pratele nez tyto podobne. Ale z konfrontace v letosni sezone mam stres - a velky. A samozrejme z vyberu te skoly, zda je placena, to netusim,ale o to priteli nejde. Chtel by do vojenske administrativy nebo k dalnicni policii...ale nechapu jednu vec: studuji v brne, do brna to ma autem pul hodiny. Proc si nevybere treba take brno, abychom se vidali, vojesnka skola je zde take. To radsi praha, usti, bratislava, z toho jsem hodne zklamana...

durancea*
hodnocení

2x

Předpokládám, že Ti je kolem 25.

Je konec zimy, čas depresí, už se to táhne dlouho.

Kámošky pařmenky a těhule - doba mezi 25 a 30 taková je, u VŠ tak do 35 - budeš dle vlastní situace pendlovat jednu chvíli mezi jedněmi, apk mezi druhými a vždy s pocitem, že jsi o některé přišla, vystříbří se to až asi kolem 40 (doufám já). Nicméně pokud máš třeba partnera o dost mladšího, je to nepříjemné v tom, že nemusí zapadat do okruhu Tvých přátel. Jeho výška /vzdálenost a věk, Ty pak zaměstnání/ bude zkouškou - buď obstojíte, nebo ne, v tom si netrofám uklidňovat ani strašit, tam bude hodně aspektů.

Zkus najít nějaká pozitiva (např. zvaž, co umíš, zda bys nemohla využít jako přivýdělek . třeba jazyky jako průvodce, doučko ... nebo třeba účetnictví atd, neznám tvůj obor). Užívej si přítele, věz, že jaro bude brzo a depky pryč. Pokud ti je hloupé poprosit o prachy, zkus udělat dospělácký krok- říct rodičům, že si vážíš jejich opory a že současně víš, že studuješ už dlouho, a že stávající situace (za niž nemůžeš, což vědí) Tě nutí řešit peníze... že chceš danou situaci řešit už sama, ale obava, že nezvládneš. Takže si nechceš od nich vzít, ale prosíš o půjčku, kterou bys regulerně dle dohod splácela... třeba na to přistoupí, uvidí, že se chceš stavět na vlastní nohy, což je potěší, zároveň že k nim máš důvěru - Tobě vytrhne trn z paty, že nebudeš ve stresu, zda peníze zvládneš vydělat. A i do budoucna věz, že nejlepší bankou na půjčování peněz je rodina, pokud má a je ochotná (neobcházet lichváře a banky) - tím Ti spadne taky kámen ze srdce.

polinek*
hodnocení

1x

,já jsem další oponent ,,ale v jiné sféře... Myslím si,že váš partner je pro vás opravdu mladý.A to ze všech stran. Vy budete vystudovaná a budete chtít žít rodinným životem- mít děti a ON bude studovat a mít volnost ,,,nevím já bych tohle nechtěla.

Zamilovanost je jedna věc a realita je jiná. Myslím si,že vy potřebujete člověka s vaší povahou jak jste psala spíše o kterého se můžete opřít ,Neznamená,že pracuje že je to o všem. Ale člověka hotového ,,,myslím že potřebujete vy. .co vás tak trochu povede a dá vám dobrý pocit jistoty,,to je důležité ,,,,

pekos*

Myslím, že věk nikdy není problém mám kamaráda po střední škole, který po škole šel pracovat a našel si děvče o 10 let starší a nikdy neměli sebemenší problém.. Myslím že opřít se dá i o daleko mladšího člověka, jen jde o to aby to měl v hlavně tak nějak srovnané a to někdy nemají ani lidé, kteří už si prožili třeba půl století.. Toť můj názor

polinek*

,,nevím,,ale v pozdějším věku je to na rozvod. Je to 10 let a to je co říct.

martinaa*

Rodice partnera jsou spolu od 16, ve 20 se brali, protoze chteli... ma dobrou skolu, je vyzralejsi, starsi a zodpovednejsi nekdy nez ja:) ale samozrejme toho rozdilu se bojim... a byt s nekym jen proto, ze by uz pracoval a poskytl mi tu jistotu, to taky nee.. uvidime casem, zatim to klape...

hodnocení

1x

Martino, nedá mi to, musím se ozvat ještě jednou. :D Uvědomujete si, co to děláte?! S odpuštěním hnípete doma, tratíte čas a síly litováním se a pomlouváním druhých. Viz. včerek 15.6 h. Brouzdáním po netu a krávovinama. *bum*A život jde dál. Může se vám stát, že se kolem vašeho mladého nachomýtne, po nějaké době, mladá, krásná prdelinka. A vy budete koukat s otevřenou pusou. Roky v čudu, žádné dokončené vzdělání, nic, pro co byste mohla být sama na sebe hrdá. Jen budete vzpomínat, jak jste kdysi byla dobrá*plac*A také, kolik času jste ztratila a zahodila a promarnila zbytečně. Proslzela a provzdychala. *bum*Krucinál, přestaňte! Pochlapte se a začněte se starat o svůj život a o svou budoucnost. Neřešte, co a kde váš mladý chce studovat nebo dělat, řešte to, abyste byla vy dobrá natolik, že mu bude ctí být s vámi. Teď je na to ta pravá chvíle!*bezim*

Píšu to všecko proto, abyste se chytla příležitosti a popracovala na sobě, protože v životě nic není zadarmo. Nepište mi, prosím nějaká vysvětlení a nějaké důvody a blablabla stále dokola. Neděláte nic pro mě nebo někoho, děláte nebo neděláte to pro sebe. Nejste hloupá, tak se vzpamatujte!

martinaa*
hodnocení

Rekla bych, ze ted to pujde smerem k lepsimu, zacal dalsi semestr, uz nebudu mit tolik casu nad sebou premyslet:) a fakt je zbytecne sedet doma a litovat se. Dneska jsem po prijemne zkousce ve skole chytila novou jiskru a je to pritel, kdo kouka s otevrenou pusou:) ale musim se ohradit, jsem na sebe pysna, treba skrz praci a vedlejsi napln skoly - coby vyzkumny pracovnik a tak.. kazdy si na sobe musi najit neco pozitivniho. A Vam i vlastne vsem dekuji za nakopnuti!:)

tygrioko*

Zdravím, a díky za Váš příspěvek. Tohle byste měla přednášet veřejně...Dáváte životu smysl.

To je energie...pozitivní a nakažlivá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]