Nejste přihlášen/a.
Dost dobře to nechápu. A co je ta " nevolná" živnost? V čem se to liší?
Naše právo nezná nevolnou činnost, přečti si Živnostenský zákon, je to v přílohách i vyjmenované, int je plný rad jak podnikat.
asi sis nevšiml, že to mám v uvozovkách! a že je netu plno informací to vím, ale není to moc zaživné čtení,
tak jsem to vzala přes tuhle rubriku.
" rybana1", informace o živnostech: jakpodnikat.cz/... - stařenka
Živnosti volné, volná živnostVolná živnost je multiprofesní živnost. Sdružuje činnosti, které nevyžadují odbornou způsobilost.
Do volné živnosti tedy patří veškeré výrobní činnosti, obchodní činnosti a služby, které nejsou zařazené jako živnosti vázané, živnosti řemeslné ani živnosti koncesované.
Některé z činností volné živnosti vyjmenovává Příloha 4 živnostenského zákona.
Nejsem sice tazatelem, ale děkuju za tuto Vaši reakci. Trefilo se to do aktuálího tématu.
Uvedu konkrétní příklad ze života.Jedna paní chtěla fotografovat vesnice a vydávat pohlednice. Na úřadě však narazila na byrukratického tuponě,který ji řekl, že fotofrafování je živnost vázaná, a musí být vyučená fotografka. Poradil jsem jí, ať si udělá živnost vydavatelskou-tam žádnou kvalifikaci nepotřebuje, a co si vydá, je jenom její věc. Nikoho nebude zajímat, jestli ty fotografie jsou od ní, nebo třeba 5-letého děcka.- Myslím si, že ůředník je tam od toho, aby poradil, nme aby půl dne vysvětloval a zdůvodňoval, proč to nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.