Nejste přihlášen/a.
je to zvláštní, ale vždy jsem měla všechny lidi ráda, do teď mi přijde každý, když ne hezký, tak aspoň zajímavý a každému dám šanci se spřátelit, když se nechová jako úplné hovado. na vzhledu lidí mi pramálo záleží i na jejich rase a sociální třídě. zkrátka jsem neskutečně tolerantní člověk. bohužel můj partner je neuvěřitelně intolerantní a negativní vůči ostatním lidem. není jen rasista, ale jakmile je na člověku cokoli zvláštního, hned to komentuje slovy, že o něho by si ani kolo neopřel a tak. není tak vřelý jako já a vůbec není milý na lidi, co se mu nelíbí. velmi mě to mrzí a nevím jaký postoj si mám vůči tomu vytvořit. taky bych ráda věděla, čím může být taková neskutečná nesnášenlivost dána. prosím, poradíte mi? děkuji moc za odpověď, Falka
Já jsem si podobného člověka vzala a nakonec to skončilo rozvodem. Věřte mi, že se těžko změní. Je to prostě jeho životní postoj, je to sebestředný človk, netolerantní. Uznává pouze své názory i kvality - ale v podstatě zjistíte, že je to zakomplexovaný chlap. Já jsem se obávala každé návštěvy, kdy svým chováním vyvolá nějakou nepříjemnost. A nelze přeci neustále ustupovat. Ztratíte přátelé a on vás bude mít skutečně jenom pro sebe. Je v tom veliký kus žárlivosti. A je pravda, že to vychází i z jeho rodiny a výchovy. Já když jsem se přistěhovala z mého přátelského prostředí, tak jsem se nestačila divit. Nebylo dne, kdy by v jejich rodině mluvil každý s každým.
Podle svých zkušeností vám nedávám moc šancí takového člověka změnit.
Pryč s ním. Moje příbuzná se před lety vdávala a nového člena rodiny všichni přijali vřele. Byl milý k ostatním členům rodiny, pracoval (a vydělával), měli se dobře a všichni včetně mě si říkali, jaké měla ta naše teta štěstí na chlapa. Až do jednoho osudového letního dne. Seděli jsme celá rodina na dvorku a nějak přišla řeč na jiné národnosti. To, co ten chlap řekl, mám před sebou dodnes a od té doby toho člověka skutečně nesnesu vedle sebe. Cenzurovaná verze toho co řekl: "Na ty k**** muslimy, černochy a další špínu bych hodil atomovku, vlastně pokud by to šlo, bylo by nejlepší vyzabíjet všechno, co žije na východ od nás." Tímhle u mě skončil. Poté se k tomu přidali ještě poznámky o zvířatech (jako: "Nechápu, proč zvířatům dávají na porážce něco na utěšení a začíná se je zabíjet bezbolestně, vždyť to jsou jen zvířata a jsou tady jen proto, aby se mohl člověk nažrat, tak by je měli prostě všechny zaříznout a je to.") Od takových "lidí" ruce pryč.
doplněno 16.02.11 09:56:Jinak - takový člověk se nikdy nezmění. Protože jen ON má pravdu a jen JEHO žebříček hodnot je "ten správný". Všichni ostatní jsou pro něj jen chrchel v toaletní míse života. Co když třeba přiberete po dětech? Odkopne Vás, protože nesplňujete JEHO ideál krásy? Co když budete mít v práci kolegu Japonce/Japonku a budete si rozumnět? Co když ten Japonec/Japonka bude Váš šéf a Vy ho budete chtít pozvat na oběd domů? Nebo o x let později si Vaše dítě bude chtít vzít někoho jiné národnosti? Nebo co když, nedejbože, uvaříte v pátek na oběd čočku, i když Vám jasně říkal, že v pátek se jí hrachovka? Věřte mi, takový "člověk" nestojí ani za to, aby jste nad tím, jestli s ním zůstanete, vůbec přemýšlela...
doplněno 16.02.11 09:58: * rozumět, omlouvám se za chyby.
Pravda, ze to rekl hodne drsne a neomalene, a temi zviraty je to hnus ja zvirata miluju nicmeme: rasista nejspis nejsem, nevadi mi cernosi, vietnamci, ale vsichno ma sve meze. Svet muslimu je pro nas nepochopitelny a kruty a jeste jim dobrovolne stavime mesity a podporujeme svobodu vyznani - funguje to snad takto u nich? Kdyz se tam nahodou ocitnete, musite dodrzovat sebemensi hovadiny, aby vam nehrozilo nebezpeci, vcetne zahaleni tvare. A mozna to ted vyzni hnusne, ale teroristi a vsichni jim podobni pochazi z drtive vetsiny z techto zemi. Delaji jen problemy, nebo mi uniklo, ze by necemu prospivali?Tudiz ma tolerance vuci nim se blizi nule.
Samostatnou kapitolu tvori romove. Porad se ohanime nejakou integraci a porozumenim - proboha proc? V mem okoli (a ze je me mesto zcasti ciganske mesto) neznam JEDINEHO slusneho cigana. Mama pracuje na UP a zazitky, kdy musela na ciganku volat ochranku, protoze vyhrozovala, ze ji vyskrabe oci nebo ji zabije pozdeji ve meste, mam z prvni ruky. Vsechno mohou, vse je diskriminuje, nepracuji - proc taky? Policie se jich boji, a tak si delaji bordel a nici, co chteji. Nezlobte se, ale jak toto chcete s usmevem tolerovat a vypravet neco o integraci? A neni to jen ma osobni zkusenost, staci se podivat na vecerni zpravy.
Ztotožňuji se s vaším názorem jako člověk, který cikány dennodenně míjí, když jde do školy nebo do práce.
U muj partner je stejny jako Vas ale deti a duchodci mu nevadi. Zato nesnasi cernochy, nepatram proc a poznamky s usmevem ignoruji
stejne mu to k nicemu neni, protoze dobre vi, ze na cernosske gospely nedam dopustit:D tento postoj ma od sveho otce, ktery je velmi militantni. Dikybohu, ze se uplne nepotatil. Otec nejspis zastava nazor, ze vsichni cernosi jsou spojeni s muslimy a cigany... pry jedno hnizdo...
Prosím, do debaty o muslimech se nepouštějme. Polovina lidí o nich a jejich kultuře absolutně nic nevědí, a pak plácají hlouposti. Muslimové (mělo by to být v uvozovkách, protože správný muslim to dělat nemá) páchají teroristické útoky, ne proto, že ONI jsou muslimové a MY ne, ale proto, že jsou ve válce. Stejně jako Vietnamci páchali teroristické útoky ve válce ve Vietnamu, jako sověti páchali teroristické útoky za studené války. Prostě dokud je válka, tak budou i teroristické útoky, takže to nemíchejte, absolutně to nemá co dělat s národností nebo náboženstvím. Jde jen o to, že ONI mají ropu a MY ji chceme. Samozřejmě toho využijí mazaní parchanti, kteří jdou po penězích, a vecpou se do vlády, televize a rádií a potom mladý kluky blbnou kecy o západě. Tak jako nás krmili tím, že mandelinku bramborovou sem poslali Američani. Jenže to už je minulost, že? Tak proč bychom to vůbec zmiňovali...
doplněno 16.02.11 13:14:A tito lidé, kteří jdou po penězích, krmí stejně tak lidi u nás o tom, jak jsou muslimové úplně nejzlejší a nejhorší. I když polovička z toho není pravda... Jako třeba polovičku teroristických útoků buď nespáchali vůbec muslimové, nebo to nemělo s náboženstvím nic dělat. Hodí se sem jeden vtip:
V newyorském Central Parku trhá rozzuřený pittbull malou holčičku. Vidí to chlap, tak se rozeběhne, holýma rukama psa zabije a holčičce zachrání život. Svědkem je novinář z New York Post. Přijde k tomu muži a říká:
"Pane, vy jste teď hrdina. Napíšu o vás článek do New York Post! Bude mít titulek: Newyorský hrdina zachránil holčičku!"
"Ale já nejsem z New Yorku!"
"Aha, to nevadí, tak tam bude: Americký hrdina zachránil holčičku!"
"Ale já nejsem ani Američan!"
"No, a odkud teda jste?!"
"Já jsem Pákistánec."
Druhý den vyjde článek s titulkem: ISLÁMSKÝ EXTRÉMISTA ZABIL AMERICKÉHO PSA!
To neni debata, to je muj nazor libit se Vam nemusi, ale proto jsem jej sem napsala. A ze o nich nic nevime, je velmi odvazne tvrzeni vzhledem k informacim z ruznych sdelovacich prostredku. Ukamenovani, uriznuti nosu, pohrbeni zaziva za hanobeni rodiny, naprosto zadna zenska prava, nasilna obrizka jen proto, ze ji zastarala muzska spolecnost vyzaduje... omu Vy rikate kultura? To neni kultura, ktera by se mela chapat. To je alibisticky hnus. A jejich teroriste jsou rozprostreni po celem svete i ve statech, ktere s tou jejich pseudovalkou nemaji nic spolecneho...i u nas, na slovensku, madarsko, svycarsko. Vietnamci je pachali ve Vietamu, Rusove v Rusku, oni utoci na cely svet. Nedovedu si predstavit, kdyby CR sla do valky s Italii, ze bychom letali odpalovat naloze treba na Madagaskar.
Pardon - proto jsem jej sem NEpsala.
Ano, přeně o tom mluvím - zřejmě víte jen to, co vám naservíruje televize a noviny, jinak byste podobný komentář nenapsala. Ty věci, které popisujete, se dějí v Africe, na Blízkém východě i v Austrálii. Ale proč se mluví jen o tom Blízkém východě? V JAR může muž ukopat ženu, pokud zjistí, že žena má AIDS (přestože ho chytla od manžela). To se tam děje. Včera, dneska i zítra. V Súdánu se běžně dějí útoky na chudé vesnice, aby pochytaly děti a prodali je do otroctví. A to klidně i do Velké Británie. Proč nenadáváte na ně? Proč si média vybrala jen Araby? Navíc tohle všecko je PROTI Koránu! Dělo se to tam ještě dávno předtím než vůbec Mohamed existoval, byla to kultura převzatá z Afriky. Korán staví ženy téměř na úroveň muže (tolik práv nemají ani podle Bible). To jen pár chudých a nevědomých (a pověrčivých) vesničanů a zfanatizovaných ztroskotanců dál dodržuje předislámské zvyky. Asi tak jako když v Africe uřežou dítěti ruce a nohy, protože věří, že je to dobrý talisman a lék na mnoho neduhů. Proč tedy není toto v TV? Prostě víte toho o Islámu asi tolik, jako ti rádoby muslimové, kteří dělají právě ty věci, které popisujete. Ale vemte si příklad: Muž se pohádá se ženou, zabije ji a zakope v lese. Když se to stane u nás, tak slyšíte jen: "Ten muž je idiot, blbec, debil, patří pověsit" a kdoví co ještě, ale nikdo ani necekne o tom, jestli byl katolík nebo jehovista. Když by taková zpráva přišla z Teheránu, tak se bude říkat: Další projev islámské netolerance a hrůzy! Žena muslima brutálně zavražděna svým manželem, který byl extrémista." Jde jen o to, jak to kdo podá. Věřit médiím tomu, co říká o islámu, tak si dosud myslím, že na WTC zaútočili teroristi...
Me je celkem jedno, co televize serviruje, tuto problematiku studuji bokem, mam pratele ve vychodnich zemich a znam jejich osobni zkusenosti. A z toho, co povidaji, vstavaji vlasy na hlave. To neni par zfanatizovanych ztroskotancu, ale nitky vedouci az k nejvyssim mistum. Vsichni to vedi s tichym posvecenim vlady, ale oficialne nic takoveho neexistuje... A pokud ja mluvim o teroristech, ketri maji sve zakladny vsude mozne a jsou vicemene trvalou hrozbou pro ostatni staty, tezko je predstihne manzel, co zabije svoji zenu. Jiste, Vami popsane pripady JAR a Sudan jsou priserne, deje se tak vsak ve vsech zemich, obchod s bilym masem a organy je popularni i u nas, stejne jako mnozici se vrazdy. U kazdeho naroda si muzete najit neco, co delaji spatne. Ale ne kazda zeme napada globalne cely svet nechova se, jako kdyby nic jineho nez jejich postoje neexistovalo.
Možná by měla paní napsat, jaký má vztah k ní. To je také velice důležité.
Můj partner je podobného ražení, jako partner paní pisatelky - nesnáší cikány, důchodce a děti. Ale na druhé straně je ke mně velice tolerantní, velkorysý, i po několika letech mě umí něčím mile překvapit, je vtipný a šarmantní, vždycky jsem se na něj mohla spolehnout. Takže jak má můj partner dobré i mizerné povahové rysy, musí na tom být podobně i Falčin přítel.
A vy s ním ještě jste?! to musí být ale idiot(promiňte mi to slovo,ale já si musím ulevit) V životě je zapotřebí spousta tolerance.
S tím Vaším byste si teda užila...nikdo z nás si nevybral ani rasu,ani to jak vypadá.On sám jistě vypadá perfektně,bez jediné chybičky...já takový lidi prostě nesnáším (víc než cokoliv a kohokoliv jiného)
Ja zase nesnasim cigany nez cokoli jineho a ani ja, ani okoli si nemysli, ze bych byla spatny clovek. Pouze svym chovanim a postoji reaguji na dnesni spolecnost a jeji "zasady". Ale souhlas, to vyjadrovani i postoj ke zviratum - idiot. Pokud mu ovsem neni treba dvacet a nejsou to kecy "z hladu".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.