Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píše si s ex - mám mu to vyčítat?

Od: lucka1 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsem bohužel navštívila FB přítele...a nečekaně jsem se dočetla, že si s bývalou přítelkyní píší/ vzpomínají jak si to za mlada užívali, doslova kdo s kým a jak... a tak to komentují,,,
Mám raděj mlčet a dělat že nic? a nebo řešit, proč to ted přítel vytahuje? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pozor ono dokonce uz jde zalovat kvuli nabourani soukromi , ja vim , je to trapne , ale jde ... rozhodne to nereste , i ja sem tam si napisu se svoji byvalou co a jak ... a nekdy taky zavzpominame , hlavne na ty srandovni zazitky ... neni proc ji nenavidet / ma to tak treba i on / ...

lucka1

Nebylo to umyslné, že bych za každou cenu chtěla mu vlést do fb... prostě jsme se večer pohádali a on odjel a mě zajímalo, co řešil... Nevím, neřešila bych to, ale vadí mi, že jemu se nelíbí, že si s někým píšu(podotýkám, že si píšu s kamarádkama) a on prostě takto... Jasně, co oči nevidí, to srdce nebolí, ale furt na to myslím, co tam psal, nebot ani nic z toho nikdy neřekl a to jsme spolu 3,5let a máme se brát. Nerada bych vířila vodu...

lucka1

a co tě nutí vzpomínat? však to už je minulost a může si psát o součastnosti... proč se vrací, jakej byl sex před X lety?

Lucko, myslím si, že by to vadilo téměř každé ženě. Neříkám, že je správné, to, jakým způsobem jste se dozvěděla, o čem si přítel píše a s kým. Ale když už se to stalo, promluvte si o tom s přítelem. Jedině on Vám může dát vysvětlení a vzhledem k tomu, že se máte brát, myslím, že na to máte i právo. Není na tom, nic divného, že chcete vědět, na čem vlastně jste. A je to lepší udělat si mezi sebou jasno ještě před svatbou, než se užírat a řešit to až poté, co budete manželé. Myslím si, že pokud Vás má rád, dokáže Vám odpustit způsob, jakým jste informace získala. Záleží Vám na něm a nechcete se nechat vodit za nos. To by ostatně nechtěl určitě nikdo. Nenechávejte si to pro sebe, budete se tím užírat a pochybovat, zda má přítel minulost uzavřenou. Pokud ano, co ho vede k takové komunikaci s bývalkou? Měl by to umět vysvětlit a do manželství s Vámi vstoupit s tzv. čistým štítem. Anebo manželství neuzavírat pokud jsou zde pochybnosti a náznak nedůvěry...Získávat informace tímto způsobem, jaký jste udělala Vy, není zrovna správné, ale promluvit byste si o tom měli dřív, než se vezmete. To je můj názor.

doplněno 04.03.13 09:26:

PS: Komunikovat se přece dá i bez výčitek...

doplněno 04.03.13 12:15:

Není zač. Držím palce, abyste si to dokázali vysvětlit a urovnat mezi sebou pochybnosti. Důležité je ve vztahu umět spolu komunikovat o všem. O starostech, o radostech i o trápení..A nezapomeňte, že důvěra je ve vztahu moc důležitá...Hodně štěstí!

lucka1

Děkuji moc za odpověd. Popřemýšlím, jak to teď udělat.

Spíš mě to zamrzelo. Se mnou nikdy nic takového neřešil a na fb s nějakou jo, rozebíral kdy a co si užil... Přitom mě to zajímalo před těmi lety taky... jen řekl, že nic moc a ted se tak rozepsal... Jo, trápí mě to. Ségra mi psala "Neřeš to, je to chlap, budete se brát a to je super." jenže ten otazník proč. Vždy říkal, že na jeho pc muzu kdykoliv, že tam nic tajného nemá... Včera jsem se už vyptávala, zda je lepší, když nebude vědět s kým si píšu a o čem, jen dodal, že stejně bych mu to neřekla... přitom mě by ani nenapadlo řešit takové téma s bývalým. Snad tak nějak zavzpomínat lehce s nej kamarádkou, ale detailně rozhodně ne.

On mi sám nic nepoví, a asi jsem fakt neměla právo si to číst... Ale kdo by asi nebyl zvědavý. Nezlobím se na něj, že bych ten vztah ukončila, ale chci to vysvětlení a říct mu, že mě zklamal... povědět mu, co mě trápí...

iz*

Mně by asi také vadilo se něco podobného dozvědět a pravděpodobně bych také přemýšlela, jak/jestli to mám nějak řešit.

Ovšem, pokud bych se o něčem dozvěděla nečistou cestou, nechala bych to být. (Není totiž jedno, jakou cestou jste se o přítelově komunikaci s bývalou přítelkyní dozvěděla.)

Pokud se svého přítele budete ptát (i bez výčitek/předhazování), sdělíte mu zároveň, jak jste se o tom dozvěděla, což podle mne povede ke ztrátě jeho důvěry k Vám.

kangaroo*
03.03.13 23:28
hodnocení

0x

FB je xxx

danecekdan*
hodnocení

0x

Být Vámi, tak se Vaším krokem moc nechlubím, protože je to v dnešní době to samé, jako otevřít cizí obálku, "nabourat" se do cizí e-mailové schránky - tzn. "Porušení listového tajemství" (nebo tak nějak, přesně to paragrafové znění neznám). Každopádně to "smrdí průserem" a pokud se někdy s přítelem rozejdete, nevíte jak (v dobrém nebo zlém) a jak se popř. budte mstít. Takže každopádně nevyčítat...

doplněno 03.03.13 23:57:

Ale pokud to ve Vás hlodá, zkusila bych jej "napadnout" jinak...

... např.: "zakecala jsem se ve městě s bývalou spolužačkou a chlubila se tebou a ona mi řekla, že tě zná a chodí do třídy/zaměstnání s tvou bývalou, která jí řekla, že jí stále píšeš přes fb..."

No a podle jeho reakce pak postupovat podobně dál a dál...

Každopádně ten fb nepřiznávat...

iz*
hodnocení

0x

Chcete-li vztah ukončit, klidně to zkuste. Počítejte s tím, že se "návštěva FB přítele" neobejde bez následků. (Pochybuji, že by Vám přítel takové jednání toleroval.)

krkovicka*
hodnocení

0x
Je to nechutný.Doslova bych mu řekla,že jsem zklamaná a zároveň bych se ho zeptala co mu chybí v našem vztahu.Taky by mi vadilo aby o tom tak veřejně psal kde si to můžou přečíst přátelé přátelů.Není to nevěra jen prostě Vám to nyní ubližuje.Docela by mě na Vašem místě zajímalo Proč?Proč zrovna o sexu?Chce jí nebo jak?Šla bych za ním a narovinu se ho zeptala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]