Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
momentálně jsem v tíživé situaci, a to takovéto:
v současném zaměstnání působím téměř 4 roky jako asistentka, s manželem plánujeme naše první miminko (již se na tom pracuje) a včera mi ředitel společnosti oznámil, že je nucen mi dát výpověď. Vzhledem k plánovanému těhotenství zvažuji napřed nemocenskou a dá-li štěstí či bůh, mohla by na to navazovat mateřská, ale zajímalo by mě, pokud by to z nějakého důvodu takto nešlo a musela bych výpověď podepsat a zaregistrovat se tak na Úřadu práce, z čeho mi pak bude vypočítaná případná mateřská?
Děkuji za odpověď.
Na peněžitou pomoc v mateřství (PPM) by Vám vznikl nárok v případě, že byste ji začala pobírat do 180 kalendářních dní po dni skončení pracovního poměru, tak dlouhá je totiž ochranná lhůta u PPM. Pak by se Vám počítala z příjmů, které jste měla u zaměstnavatele, a to z posledních 12 kalendářních měsíců zaměstnání.
Pokud byste to do 180 dní nestihla, nárok na PPM Vám nevznikne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.