Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych se zaregistrovat na serveru aukro.cz a něco si občas koupit.
Nemohou ale nějak zneužít moji adresu? A pokud budu jenom nakupovat a neprodávat, bude mi aukro účtovat i tak nějaké poplatky? Nebo je to zdarma (pokud zůstanu kupujícím)?
A jde registrace zrušit, nikde jsem to nenašla.
Díky za odpovědi.
Na Aukru obchoduji (neživím se tím) již několik let a nesetkal jsem se s problémem ze strany Aukra.Spíše občas s obchodním partnerem je nějaká trable,ale od toho je tam systém hodnocení a komentářů,které vám ukáže nakolik je protistrana věrohodná.
Musíte si dobře přečíst např.cenu a způsob dopravy,zda je zboží nové nebo použité,tím vzniká nejvíce nedorozumění.
Aukro po vás poplatek bude chtít,je to provize z prodeje,za nákup se nic neplatí pohybuje se v mém případě v řádu několika korun za vystavenou aukci
Ceník poplatků:
Počáteční cena | Poplatek za vložení aukce |
1 - 99,99 Kč | 0,50 Kč |
100 _ 249,99 Kč | 1,50 Kč |
250 _ 499,99 Kč | 3 Kč |
500 _ 1 999,99 Kč | 6 Kč |
2 000 Kč a více | 10 Kč |
Konečná cena za 1 ks zboží | Výše provize |
Předmět není prodán | 0 Kč (nárok na provizi Aukru nevzniká) |
Do 1 500 Kč | 4 % |
1 500,01 _ 7 500 Kč | 60 Kč + 3 % z částky nad 1 500 Kč |
7 500,01 _ 25 000 Kč | 240 Kč + 1,5 % z částky nad 7 500 Kč |
Vyšší než 25 000 Kč | 502, 50 Kč + 0,5 % z částky nad 25 000 Kč |
Kategorie | Poplatek za vložení aukce |
Automobily | 150 Kč |
Automobily - Veteráni | 120 Kč |
Motocykly | 90 Kč |
Motocykly - Veteráni | 120 Kč |
Konečná cena za 1 ks zboží | Výše provize |
Provize se neplatí | Provize se neplatí |
Toto byl pouze příklad poplatků,kompletní ceník najdete v podmínkách Aukra,co se týče zrušení registrace na aukru neměl by být problém,vše je v obchodních podmínkách Aukra
Já bych měla otázku, když bych prodala zboží, tak mi přijde mail od aukra kam poukázat provizi nebo to musí být má iniciativa?
Prodej neznám, pouze nákup..:/
Aukro Vam samo posle mail, kde mate castku a ucet, kolik a kde mate zaplatit. Akceptuje tusim mesicni lhutu, pak se znovu pripomina a posleze Vam zablokuje prodej do doby, nez zaplatite. A stav sveho uctu naleznete na svych osobnich strankach.
na svém účtu,stránce po přihlášení,máte "můj prodej",můj nákup" a můj účet"-zde jsou třeba komentáře a i mimojiné "aktuální stav účtu"-kde se vám automaticky po prodání předmětu zobrazí "provize"-a celkovou částku(součty jednotlivých provizí aukru z úspěšných prodejů) je třeba k 21.dni následujícího měsíce uhradit...(možnost online,vygenerování složenky apod.)
Pošlou mail. Jednou mi přišlo, že dlužím aukru 7,50 kč, ještěže mám internetbanking, nevím, jak by se na poště tvářili, kdybych chtěla poslat jednorázový příkaz na sedm padesát
osobně na aukru čile obchoduji,spíše prodávám,více jak rok a nemám problém-spíš bych řekl,že naopak,byl-li problém vzniknuvší vesměs z nějakého nedorozumění mezi prodejcem a kupujícím-aukro je shcopno operativně a objektivně zasáhnout ,garantuje objemy obchodů do 20 000,- a další garance-včetně ochrany dat registrovaných uživatelů...Samozřejmě základ je na každém-pokud sama poskytnete č.ú.,zůstatek a heslo další osobě(nadneseně samozřejmě),tak jsou veškeré garance k ničemu...
Tez nakupuji na aukru par let a za tu dobu jsem se setkala pouze s jednim problemovym prodavajicim, bohuzel jsem si neprecetla jeho dosavadni komentare. Radim nakupovat pouze u overenych obchodniku s pokud mozno zadnym nebo minimem negativu. Jako novacek si vse radne prectete, neznalost Vas neomlouva - zejmena pokud neco koupite, jak postupovat, kde najit obchodni podminky atd. Prodejci jsou vetsinou k novackum shovivavejsi, ale podminky dodrzet musite, jinak Vam budou udelene trestne body.Ale staci byt spolehlivy, komunikativni a prijemny a je to ok
Vždy existuje jisté riziko (pošle cihlu, šmejda ..) nic není na 1 000 %. Ale to je přece i v obchodě či jinde. Přistupovat předem že je to podvodné nejde, jsou i slušní lidé. Pak oznámit. Spíše si to dovolí nahodilý prodejce, nebo pak mění identitu. Ale to by si měl vlastník webu ošetřit. Na ebay jsem ještě nebyl očurán, i zaslání peněz či zboží se vždy domluvilo (pro ušetření).
Ač to asi nikoho nebude zajímat dodám že aukro a ebay jsou nebe a dudy...
Problémy s prodejem "cihly" řešeny na obou stranách.
Aukro-vše dlouho trvalo, šlo hlavně o mou iniciativu ne o jejich..peníze jsem nedostal..obchodník si prodával cca rok dál..s lidmi si domlouval mimoaurko prodeje vystavených věcí a spol...
Ebay..místo nového jsem dostal nefuknční zmetek, fotky, reklamace na ebay s tím že neumím ani slovo jazykem prodejce, poslali meil že se věc řeší, za tři dny přišly prašule bez poštovného zpěet na účet, prodejce zrušili a poslali kopii (z mého pohledu výhrůžných meilů mezi ebay-seller.
Dnes už i ebay je lokalizován a tak už to nakupování není tak těžké jako dřív.
(Spousta věcí z ebay se prodává se 100% marží na aukru.)
Přeji hodně spokojených nákupů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.