Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je aukro.cz bezpečné?

Od: dotazz odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych se zaregistrovat na serveru aukro.cz a něco si občas koupit.

Nemohou ale nějak zneužít moji adresu? A pokud budu jenom nakupovat a neprodávat, bude mi aukro účtovat i tak nějaké poplatky? Nebo je to zdarma (pokud zůstanu kupujícím)?

A jde registrace zrušit, nikde jsem to nenašla.

Díky za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standa1*
hodnocení

1x

Na Aukru obchoduji (neživím se tím) již několik let a nesetkal jsem se s problémem ze strany Aukra.Spíše občas s obchodním partnerem je nějaká trable,ale od toho je tam systém hodnocení a komentářů,které vám ukáže nakolik je protistrana věrohodná.

Musíte si dobře přečíst např.cenu a způsob dopravy,zda je zboží nové nebo použité,tím vzniká nejvíce nedorozumění.

Aukro po vás poplatek bude chtít,je to provize z prodeje,za nákup se nic neplatí pohybuje se v mém případě v řádu několika korun za vystavenou aukci
Ceník poplatků:

Počáteční cenaPoplatek za vložení aukce
1 - 99,99 Kč0,50 Kč
100 _ 249,99 Kč1,50 Kč
250 _ 499,99 Kč3 Kč
500 _ 1 999,99 Kč6 Kč
2 000 Kč a více10 Kč

Výše provize z úspěšně skončené aukce:

Konečná cena za 1 ks zbožíVýše provize
Předmět není prodán0 Kč (nárok na provizi Aukru nevzniká)
Do 1 500 Kč4 %
1 500,01 _ 7 500 Kč60 Kč + 3 % z částky nad 1 500 Kč
7 500,01 _ 25 000 Kč240 Kč + 1,5 % z částky nad 7 500 Kč
Vyšší než 25 000 Kč502, 50 Kč + 0,5 % z částky nad 25 000 Kč

Výše poplatku za vložení aukce do podkategorií Automobily; Motocykly; Automobily _ Veteráni; Motocykly _ Veteráni je pevná a nezávisí na počáteční ceně.

KategoriePoplatek za vložení aukce
Automobily150 Kč
Automobily - Veteráni120 Kč
Motocykly90 Kč
Motocykly - Veteráni120 Kč

Provize z kupní ceny se neplatí

Konečná cena za 1 ks zbožíVýše provize
Provize se neplatíProvize se neplatí

doplněno 15.02.11 09:27:

Toto byl pouze příklad poplatků,kompletní ceník najdete v podmínkách Aukra,co se týče zrušení registrace na aukru neměl by být problém,vše je v obchodních podmínkách Aukra

luccy*

Já bych měla otázku, když bych prodala zboží, tak mi přijde mail od aukra kam poukázat provizi nebo to musí být má iniciativa?

Prodej neznám, pouze nákup..:/

martinaa*

Aukro Vam samo posle mail, kde mate castku a ucet, kolik a kde mate zaplatit. Akceptuje tusim mesicni lhutu, pak se znovu pripomina a posleze Vam zablokuje prodej do doby, nez zaplatite. A stav sveho uctu naleznete na svych osobnich strankach.

erikch*

na svém účtu,stránce po přihlášení,máte "můj prodej",můj nákup" a můj účet"-zde jsou třeba komentáře a i mimojiné "aktuální stav účtu"-kde se vám automaticky po prodání předmětu zobrazí "provize"-a celkovou částku(součty jednotlivých provizí aukru z úspěšných prodejů) je třeba k 21.dni následujícího měsíce uhradit...(možnost online,vygenerování složenky apod.)

martinaa*

Aha k 21.dni.. tak to jsem nevedela ani ja:D dekuji!

Pošlou mail. Jednou mi přišlo, že dlužím aukru 7,50 kč, ještěže mám internetbanking, nevím, jak by se na poště tvářili, kdybych chtěla poslat jednorázový příkaz na sedm padesát *smich*

hanher*

Vyzvou Vás k zaplacení dlužné částky převyšující 50,- Kč, nižší částku lze uhradit kdykoliv.

No, nevim, mně poslali ten e-mail a to jsem prodala jen jednu věc.

erikch*

osobně na aukru čile obchoduji,spíše prodávám,více jak rok a nemám problém-spíš bych řekl,že naopak,byl-li problém vzniknuvší vesměs z nějakého nedorozumění mezi prodejcem a kupujícím-aukro je shcopno operativně a objektivně zasáhnout ,garantuje objemy obchodů do 20 000,- a další garance-včetně ochrany dat registrovaných uživatelů...Samozřejmě základ je na každém-pokud sama poskytnete č.ú.,zůstatek a heslo další osobě(nadneseně samozřejmě),tak jsou veškeré garance k ničemu...

hodnocení

1x

Na aukru jsem už nějaký pátek.Nakoupila jsem tam už spoustu věcí za pár korun i nějaký kousek zlata.Můžu říct,že jsem s tímto aukčním portálem velice spokojená.

martinaa*
hodnocení

0x

Tez nakupuji na aukru par let a za tu dobu jsem se setkala pouze s jednim problemovym prodavajicim, bohuzel jsem si neprecetla jeho dosavadni komentare. Radim nakupovat pouze u overenych obchodniku s pokud mozno zadnym nebo minimem negativu. Jako novacek si vse radne prectete, neznalost Vas neomlouva - zejmena pokud neco koupite, jak postupovat, kde najit obchodni podminky atd. Prodejci jsou vetsinou k novackum shovivavejsi:), ale podminky dodrzet musite, jinak Vam budou udelene trestne body.Ale staci byt spolehlivy, komunikativni a prijemny a je to ok:)

buss
hodnocení

0x

Vždy existuje jisté riziko (pošle cihlu, šmejda ..) nic není na 1 000 %. Ale to je přece i v obchodě či jinde. Přistupovat předem že je to podvodné nejde, jsou i slušní lidé. Pak oznámit. Spíše si to dovolí nahodilý prodejce, nebo pak mění identitu. Ale to by si měl vlastník webu ošetřit. Na ebay jsem ještě nebyl očurán, i zaslání peněz či zboží se vždy domluvilo (pro ušetření).

hodnocení

0x

Ač to asi nikoho nebude zajímat dodám že aukro a ebay jsou nebe a dudy...

Problémy s prodejem "cihly" řešeny na obou stranách.

Aukro-vše dlouho trvalo, šlo hlavně o mou iniciativu ne o jejich..peníze jsem nedostal..obchodník si prodával cca rok dál..s lidmi si domlouval mimoaurko prodeje vystavených věcí a spol...

Ebay..místo nového jsem dostal nefuknční zmetek, fotky, reklamace na ebay s tím že neumím ani slovo jazykem prodejce, poslali meil že se věc řeší, za tři dny přišly prašule bez poštovného zpěet na účet, prodejce zrušili a poslali kopii (z mého pohledu výhrůžných meilů mezi ebay-seller.

Dnes už i ebay je lokalizován a tak už to nakupování není tak těžké jako dřív.

(Spousta věcí z ebay se prodává se 100% marží na aukru.)

Přeji hodně spokojených nákupů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]