Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám alergii na peří a plísen,užívám léky,ale poslední dobou mě přijde,že začínám čím dál víc špatněji dýchat,nejhorší to je do schodů...může to být astma?jiné příznaky jako kašel nemám,ale v noci i někdy fčikám...děkuji..
5x
Nu, doporučil bych Vám navštívit praktického lékaře a vyžádat si doporučení na plicní oddělení. Budete zřejmě vyšetřen rentgenologicky - skiagrafie plic a možná i CT, bude provedena spirometrie. Tím se stanoví, v které etáži dýchacího systému je problém, Někdy může problém ležet i mimo plíce a dýchací cesty, například při nedostatečnosti srdeční - tzv. asthma cardiale. Sám nic nelečte a začněte konat. Později objevené a zanedbané stavy se léčí mnohem hůře!
2x
Dobrý den. Astma může potvrdit, či vyloučit opravdu jen lékař. Ale píšete, že se Vám hůř dýchá až v poslední době. Napadlo mne, jestli to nemůže souviset i s tím, že se začalo topit. Zda to není tím, že je v bytě suchý vzduch. Může to s tím klidně souviset. Pro astmatika je nezbytné větrání, zvlhčování vzduchu a spát v chladnější místnosti. Každopádně pokud potíže budou trvat, zajděte si k lékaři a nechte se vyšetřit. Pokud jde o astma, podchytí se to včas a nasazením léčby se Vám uleví. Nemá smysl se nechat trápit dlouhodobě potížemi a lékaře odkládat. Tím spíš, pokud jste alergik. Nějaká nedobrota se k tomu mohla přidat. Přeji brzské zlepšení.
0x
0x
to je těžké posoudit, sama mám astma, tak aspoň zkušenost.
astma se projevuje ztíženým výdechem... takže máte pocit, že víc se nadechnout nemůžete a při výdechu zapojejte břišní svaly (viditeně se propadají), velice špatně se vydechuje všechen vzduch, člověk dýchá povrchně...
nejhůře se vám dýchá v leže na zádech, lepší je to v sedě nebo v předklonu opřený např. o stůl
při námaze se tento stav znoršuje
pomáhá studený vzduch (otevřít okno)...
podle mne to astma nebude, spíš bych si myslela na něco se srdcem (dechová nedostatečnost)...
Zajděte k lékaři...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.