Nejste přihlášen/a.
Zdravím, od včerejška mě bolí pravý kloub který drží spodní čelist. Když mluvím, tak je to v pohodě, ale jak začnu něco kousat, tak to docela bolí. A na levé straně mi to zase křupe. :D Nevíte co by to mohlo být a co s tím? Díky
Čelistní kloub je poměrně složitý kloub, u něhož se hlavice (na dolní čelisti) při otevírání posunuje směrem vpřed, tudíž je vlastně unikátní - v těle není žádný podobný. Je v něm chrupavčitá ploténka a velmi volné pouzdro, díky němuž může dojít i k vykloubení. Dle Vašeho dotazu se však jedná o místní zánět čelistního kloubu, zřejmě oboustranný. Doporučuji na 2-3 dny přejít na kašovitou stravu, přibrat denně 200mg Ibalginu nejspíše na noc a při místní bolestivosti chladný až ledový obklad. Nepovolí-li problém, přes PL další akce - oblast je na pomezí působnosti zubního a ORL lékařství.
Spánková kost nebolí. Bolí jen ten kloub při kousání nebo když s čelistí trochu víc zahýbu. Nic tvrdého jsem nejedl, akorát včera když už to bolelo, tak jsem myslel, že to spravím "prokřupnutím", jako u všech ostatních kloubů. :D Jenže to nějaksi nepomohlo.
doplněno 08.01.13 19:41:Já s tím pohnu prakticky jako obvykle, akorát to bolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.