Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacení dlužné částky

Od: alone99* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Před časem jsem půjčil 240.000,- Kč jisté osobě. Samozřejmě jsem do dnešního dne neviděl ani korunu dle sjednané dohody. Podal jsem tedy trestní oznámení a po několika měsících a soudech mám v ruce rozsudek v němž je odsouzené stanovena povinnost zaplatit mi škodu. Dosud tak ovšem neučinila (jsou to již téměř 4 měsíce). Rozsudek nabyl právní moci. Jak mám dále postupovat?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Doporučil bych tlouci hlavou o zeď, aby jste příště nedělal takové voloviny a potom sepsat (nebo nechat sepsat) návrh na exekuční titul kde můžete určit vybraného soukromého exekutora.

No a pak se jen budete modlit, aby bylo dlužníkovi co vzít a nezaplatil jste ještě navíc exekuční náklady, které Vám exekutor vyúčtuje, když z dlužníka nic nevymůže.

Předpokládám, že se jednalo o rozsudek v trestní věci a že Vám v rámci celého tohoto řízení bylo přiznáno zaplacení celé dlužné částky s příslušenstvím a další náklady. Je to neobvyklé, ale může být.

Většinou však soudy vymožení dluhu přehrávají na občanskoprávní řízení a v rámci trestního řízení (spekuluji z Vašeho trestního oznámení) přiznají pouze nepochybnou škodu a náklady.

alone99*
hodnocení

Jednalo se o rozsudek v trestní věci - trestný čin podvodu. Ted už vím, že to byla mega hloupost, ale to už je pozdě. V současně době nemám finanční prostředky na exekutory a drahé právníky (pracuji pouze na půl úvazku). Proto hledám nejlevnější způsob jak se domoci alespoň něčeho. Že odsouzená neoplývá majetkem je mi nyní už jasné, ale pravidelný příjem má.

jirbar*

Nevím zda se něco podstatného nezměnilo. To bych asi doporučil podat návrh k soudu na provedení exekuce srážkou ze mzdy. Pokud bude upraven zákon tak se to bude týkat i sociálních dávek. Soukromý exekutor je prý rychlejčí, ale taky dražší. Soudní poplatek býval 2% takže ve Vašem případě by to bylo 5000,- Kč (počítám z 250 000, nevidím kolik jste psal)

Případně exekuce z bankovního účtu (soud by si ho měl zjistit) a zbytek ze mzdy.

Předpoklad je, že již na mzdu není uvalena exukuce. Pak budete v pořadí.

doplněno 14.02.11 21:33:

Po úpravě použitelný vzor

eukladno.cz/...

stany*
hodnocení

1x

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že i když máte pravomocný rozsudek, je to jen cár papíru, se kterým si můžete víte co... Pokud dlužník nic nemá, žádný majetek v místě trvalého bydliště nebydlí, není mu co zabavit. já mám pravomocný rozsudek už více jak rok, je to na 200.000 za provedené práce, dodnes jsem neviděl ani korunu, dlužník si užívá moje peníze, občas na mě podá nesmyslné trestní oznámení, sámnic nemá, vše převedl na příbuzné a exekutorovi se jen vysmívá. Já se vždy jen nas... ale nic s tím neudělám, protože on je chudák, co nic nemá.

erikch*

mohu-li doporučit postup-oslovte firmy zabývající se vymáháním pohledávek-ale pouze takové(čili ve vztahu k vám,jako zadavateli,postupující seriozně),které předem nepožadují žádnou zálohu-jejich provize je až z vymoženého dluhu...úspěšnost je podstatně vyšší než u exekutorů-jelikož člověk přikurtovaný třeba čtyři dny k topení většinou rád zaplatí,ačkoli "oficiálně"(třeba před soudem a exekutorem) nic nemá...Nicméně metody vás zajímat nemusejí-stejně jako dotyčného nezajímalo,že by měl půjčku vrátit...Vám jde o výsledek-čili vrácení co možná největší částky z "půjčky"...Né že bych preferoval takové metody-bohužel jsou ale asi jedinné účinné,oproti tomu- jak sám již víte,celý rozsudek má hodnotu akorát tak poštovného,za které vám byl doručen...

trossau*

neda mi to, abych nereagoval na vas prispevek. ve vsem s vami souhlasim. mel jsem vyloupenou chalupu. v pravomocnem rozsudku vedle nepodmineneho trestu byla uvedena i castka, kterou mi maji lupici (u nekterych politiku prikladni obcane, kteri se o sebe umi postarat) zaplatit. tim to skoncilo. pokousel jsem se po konzultaci s jednim kolegou z diskuze na tomto portalu o vymahani pres exekutora a brzy jsem to skrecoval. kdyz vam jeden z odsouzenych rekne, ze mate vnuky, abyste na ne daval pozor, aby nahodou nektery nevbehl pod auto, prejde vas chut domahat se v tomto state prava. a kdyz se pridala manzelka s tim, co je mi milejsi, zda penize ci zdravi a zivot nasich deti, pustil jsem to jako lendl set.

nakonec vite vsichni, jakou tento stat poskytuje pomoc ci ochranu obetem kriminalni trestne cinnosti a jak se utlocitne stara o humanizaci vezenstvi. ( vrana vrane totiz oci nevyklove...)

pozn. doufam, ze nebudu mit s adminem problemy s tim, ze jsem ve svem prispevku psal o spoluobcanech, kteri mne vykradli jako o lupicich.

jozinec

A co má podle vás jako stát dělat? Vyhlásit stanné právo jenom proto, že vám vykradli chatku? Stát zafungoval na 100% - vypátral pachatele, zadržel je a odsoudil k nepodmíněnému trestu a k náhradě škody. Exekutora jste skrečoval sám - ze strachu. Nic vám nebrání požádat ministra vnitra o policejní ochranu pro celou rodinu - co tím ale dokážete nevím. Vaše názory jsou legrační.

vsevim*

pachatele jsem oznacil policii cr ja sam, protoze jsem v zastavarne nasel moji vec, kterou tam ulozil jeden z pachatelů a ne stat. meritem meho prispevku je skuzecnost, ze stat poskytuje vetsi pravni ochranu kriminalnim zivlum nez jejich obetem. pokud tento muj nazor povazujete za legracni (bude jich asi vic, kdyz o nich pisete v pluralu) je to vase svate pravo.

kdybyste videl moji chatku, mozna byste spadnul ze semika...

trossau*

to vsevim - skutecnost, ze jsem vas do meho problemu loni podrobne zasvetil vnitrni postou jako kolegu, ktery shpdou okolnosti take v tomto vlaknu diskutuje jeste neznamena, ze mi mate delat advokata. pro mne je to s konecnou platnosti vyrizene.

cyril*

Zajímavé - že by další rozpolcená osoba? Hlavně že si rozumíte!

krkovicka*
hodnocení

0x
Podejte to exekuční firmě,bude to sice něco stát,ale pěkně ho donutíte.Je to běh na dlouhou trať.Obrňte se.
gracie11

Také máme rozsudek soudu a protože jsme neměli peníze na exekutora, tak mi advokát poradil přes soud požádat o soudního exekutora. My nic neplatíme a náklady jsou naúčtovány dlužníkovi.

stany*

Gracie, on je v tom trochu háček, protože pokud exekutor nic nevymůže, může soud nařídit, aby náklady na exekuci byly uhrazeny oprávněným čili Vámi.

xxx*
hodnocení

0x

Jak psali nahoře nejlepší je exekuční firma. Řešil jsem s ní něco podobného, ale na mnohem nižší částku, Firma dokonce pohledávku odkoupila s odečtem provize a peníze mi dala hned na stůl.

alone99*
hodnocení

děkuji za Vaši reakci. byl byste tak laskav a sdělil mi kontakt na vámi uvedenou firmu. moc děkuji hezký den

jsem*
hodnocení

0x

Já bych tyhle vykuky, co si půjčí a nemají v úmyslu zaplatit, uvázala ke stromu v lese k pořádnému mraveništi...

krkovicka*
Máte pravdu:-D třeba v lesích Lindava,tam kdybyste někoho chtěla potrestat,není problém.
doplněno 19.03.11 13:04: Před lety našel strejda zuboženého chlapa nahýho u stromu,dokousanýho od komárů a mravenců,prej hrůza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]